Pieris napi
Grønåret Kålsommerfugl (Pieris Napi) er ikke en plage for haveejere med kål som de to andre pieris-arter: stor og lille kålsommerfugl, da den grønårede kålsommerfugls larver lever på løgkarse og andre vilde korsblomster, men ikke på kål. Den grønårede kålsommerfugl vandrer heller ikke som de to andre kålsommerfuglarter.

Den grønårede kålsommerfugl kan forveksles med både stor og lille kålsommerfugl, men den har små gråsorte trekantede pletter på forvingens søm, der markerer ribberne, hunnens tegninger er her tydeligere end hannens. Bagvingernes underside har farvede ribber, der fremtræder olivengrønne. Den olivengrønne farve bliver dog svagere om sommeren. Artens farver varierer meget mellem generationerne og mellem hvert individ.
Udmærket biofoto
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-08 01:44:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-08 21:29:52
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Sathees Isak M.

Hei:-
Som vanlig et flott og skarpt makro bilde fra deg.
Dust og detaljerikt..

mvh
Isak:)
Tove H.

Skarp og fin makro av grønnåret kålsommerfugl. Så levende gjengitt at den nesten beveget seg,,,,(på tide å ta kvelden). Fine detajer på den og behagelige fine farger. Liker den sorte bakgrunnen. Som vanlig veldig flott fra deg!
Mvh Tove
Avsluttet .

Hei! Flott og skarpt bilde av sommerfuglen, vakre farger, fint med den svarte bakgrunnen. Den har plassert seg på en vakker blomst da. Flott makro.
Mvh Liselotte
Terje S.

Pen makro Laurberg med V1 som favoritt. Syntes V2 blir litt for uryddig og dominerende bakgrunn som drar fokus bort fra hovedmotivet.

Ha en fin fotosommer. Her har kyst tåken kommet etter ei uke med fin vær. Da dra vi etter finværet.


Terje
Trond B.

Hei.
Å si at dette bilde er utmerket biofoto viser at du ikke legger listen særlig høyt. Synes bilde ligger godt under middels for et bilde av en Rapssommerfugl. Komposisjonen er ikke særlig bra, og bilde er ikke skarpt.
Mvh Trond
Ruth S.

Hei:-)

Likte v1 best, for det var bedre for mine øyne:-) Likte at fargen på sommerfuglen er den samme som fargen på frøkapselen , og på bladet på v side.

Ha en fin søndag, Lau.

-ruth-
Truls L.

Kjempeflott bilde av sommerfuglen. Skarpt og med flotte farger. Likte V1 best :)

Mvh Truls
Monika Frisvold V.

V1 for meg...flott bilde av sommerfugl med fin tekst..herlige farger..
Flip vertikalt ble artig variant :)))
Flink du..
mvh monika
Laurberg G.

Tak til Sathees Isak Mylva, Tove Heggø, Liselotte Sjue, Terje Sylte, Trond Branderud, Ruth Solberg, Truls Lerdahl og Monika Frisvold Vågan. En særlig tak til Monika for ideen med at dreje billedet 90 grader. En samtidig fjernelse af det øverste blad af sommerfuglebusken eller -træet til ære for Trond Andersen som er utilfreds med kompositionen i vers 1. Trond Andersen kan så glæde sig over at have set endnu bedre billeder af den grønårede Pieris napi. At billedet ikke er skarpt vil jeg anse for det rene vrøvl. Men hr. Trond Andersen må jo have særlige preferencer og grundlag for sin vurdering. Herfra skal erkendes at billedet ikke er eftersharpnet. Derimod er Hr. Trond Andersen vurderinger af hvordan jeg subjektivt lister et biofoto nok billedet uvedkommende. Og i al beskedenhed vil jeg blot lade denne udtalelse vidne om mangel på Hr Andersens amene dannelsesniveau. mvh. lau
Ole-Kristian T.

Hei Laurberg, synes #3 ble best, likte enkelheten i den, men for all del, #1 er også fin. Skarpt og fint, vakre farger, og fint med den mørke bakgrunnen. Bra bilde!
Arne M.

Dette var en usedvanlig flott eksponering Lau. Fine mettede farger og fine detaljer. Den svarte bakgrunnen er også perfekt til bildet. Meget bra!

- Arne
Laurberg G.

Tak til Ole-Kristian og til Arne Mørk. :-)
Og jeg må sige at jeg også bedst kan lide vers.3 grundet at kompositionen er i orden. I version 1 var bladet bibeholdt af hensyn til plantens identifikation som Buddleia davidii eller sommerfuglebusk som den hedder på dansk. mvh. lau
magne f.

Hei Laurberg!

For meg blir det v1. Synes komposisjonen her er artig. Særlig bladet som buer seg ned mot tuppen slik at det danner parallell med vingen.

Du skriver ikke hva slags utstyr, brennvidde og iso, du har valgt, men jeg trodde før jeg leste gjenkommentarene dine at bildet var i overkant skarpet opp. Det virker litt kornig (som f.eks. kan ha med isovalg å gjøre).

Flott komposisjon, men som sagt virker bildet litt kornete her på min skjerm.

Magne.
Anna Rosa L.

Hei Lau! virker som du er i sommerstemning for tiden!!!
Har du ferie? :) Dette er et nydelig bilde av en sommerfugl, men mestr av alt v3!!!
Den liker jeg!
-rosa-
Vidar S.

Hei Lau!

v1, tiltalende i farge og komposisjon og din egen vurdering ''Udmærket biofoto'' støttes. Liker sammensettingen av form og farge i komposisjonen. Det triangulære bladet til v., ditto fasong på sommerfugl og den lilla blomsten. Bra frilegging av bakgrunnen, men personlig ville jeg valgt å fjerne det grønne bladet under sommerfuglen også (det vil forsterke formen i de øvrige tre bildeelementene).

Bra eksponering og kontrast til tross for det harde sollyset.

Igjen et godt makrobilde :o) Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu