Vega; verdensarvområde. No. 1
Som første norske kulturkandskaps -område ble øya Vega på Helgelandskysten innlemmet i UNESCOs verdensarvliste i 2004.
Dette er fra vestsida av øya, mot naboøya Søla.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265597} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Dorte G.
Dette synes jeg er ujålete og vakkert. Jeg likte den midtstilte komposisjonen, what you see is what you get. Nydelig med de trolske blåtonene du har fanget på fjellet bak, i kontrast til det realistiske lyset på forgrunnen. Dybdeskarpheten kler også motivet godt.
Ivar B.
Enkelheten og gjentagelsen av form i forgrunn og bakgrunn samt vellykket midtstiling er bra. Fin frodig forgrunn. Det er noe stillt og behagelig over dette. Fin sommerfølelse. Mvh Ivar.
Ivar S.
Vakkert. Søla har også stor dragning på meg, fotograferte øya ein gong i sterk sol og med skodde rundt toppen, håpar å få høve til å fotografere øya i kveldslys ein gong.
Kjell Ivar Ø.
Kledelig blomstrende forgrunn. Midtstilt er greit her synst eg.
Synst himmelen virker litt lys sola i fjellet på høgre side kunne
komt bedre frem. Er det skjermen min ?.
Alt i alt et severdigt bilde. Mvh Kjell ivar
Jóhann Á.
Hei Fred!
Gratulerer med utstillingen på Vega! Håper den blir en suksess!
Jeg liker den tilnærmingen til Søla du har valgt. Både formen i forgrunn og kystblomstene syns jeg var stilig å få med. Himmelen var sørgelig utvasket og ødelegger mye for stemningen. Vet ikke om det går an å gjøre så mye med.

Mvh, Johann
Monika Frisvold V.
Hei fred
Dette likte jeg serdeles godt... forgrunnen med øya midt bak passer godt sammen med den rosatonen som er i himmelen...
Kveldsolen er i fjellet på øya..er bare flott.... god stemning og det oser sommer..
mvh monika
Tove H.
Nydelig forgrunn med kystblomster - og gjentakelse av form i bakgrunnsfjell med vakre blåtoner - anonym himmel riktignok, men helhtsmessig et meget severdig bilde!
Mvh Tove
anne g.
hei fred! ja flott motiv dette! vet disse natt-og kvelds-himlene er vanskelige av og til. da blir det gjerne litt for lyst, slik som her. men jeg liker bildet ditt (bor jo i nordland og er fan av kysten vår!) mvh anne
Thorbjørn R.
Jeg synes komposisjonen fungerer bra. Og motivet er meget vakkert. Som flere er inne på har du mer å gå på mht himmelen. På venstresiden av fjellet er det fine fargetoner og detaljer - mens høyresiden er et eneste hvitt felt.
Fred S.
Takk for kommentarer ! Dorte, f.eks., som var først, og ga meg den tilbakemeldingen jeg trengte ang.blåfargen. Sitter med en skjerm som gir et plagsomt grønnstikk, men likevel ikke blir skiftet ut før om en måned. Og ujålete ? Tja, noe annet enn midstiiling tror jeg ikke ville ha fungert her.
Iver: Du ser repetisjonen, takk for det. Brukte forskjellige forgrunner, bl.a. ligger det en strand med stote, vakkert avrundete steiner under forgrunnen her, men endte opp med denne.
Ivar; du har nok vært på Vega, ja, er vel omtrent på dine heimtrakter dette. Skjønner ''dragningen''; selv har jeg aldri vært på Vega før, men ble fascinert av hele øya, men særlig dette stedet via a vis Søla.
Johann: Takk for det ! Bare det at vi fikk stille ut under Vega-dagene er suksess nok for meg, og jeg regner med at Ole martin og Nils kjenner det likeens.
Og når det gjelder den utvaskete himmelen sier jeg også takk til både Tove, Anne. Kjell Ivar og Thorbjørn, og ikke minst Monika, som finner rosa toner i himmelen: Men ja, himmelen er vel litt slapp, men likevel ikke så langt fra hva jeg ville ha; noe ''bleikt'' i kontrast til den blålige fjelløya.
Himmelen var forresten temmelig sommerlett og ''bleik'', tatt ved midnatt. dette, og midnattsola befant seg på en litt annen kant av Vega...

vh fred
Erik J.
Nydelig lys, og forgrunnen er meget elegant valgt!
Fred S.
Takk for pene ord, Erik !

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Fred. Bildet er skjevt. Men ellers: meget harmonisk for å gi en klar beskrivelse av hvordan jeg opplever farger og lys. Fjellets storartede form er en svak gjentakelse av den blomstrede forgrunnen (veldig godt lys for å få det presisert). Men jeg spekulerer litt på om de kantete formene blir forsterket som smått av litt kraftig oppskarping!?

vh ingebjørg
Jan Frode A.
Her er det lyset spesielt, og fargene, som fasinerer meg.
Komposisjonen er meget bra, med god overgang ifra forgrunnen og ut mot øya. Nydelige kontraster i former og farger, gode detaljer. Vakkert landskapsfoto.

mvh Jan Frode
Fred S.
Takk til Ingebjørg og Jan Frode.
Ingebjørg: Du har blitt en kjempeflink kommentator/kritiker, en av de få som virkelig ''tør''. Dessuten er kommentarene dine så velskrevne at jeg ser en kommende journalist i deg også, ikke bare fotograf... Volda er et hyggelig sted.....Men ja; ser at det er skeivheter i horisonten her, til tross for at jeg brukte linjal...
Og oppskarpingen ? ja, gammel vane vond og vende, og oppskarpingen er primitiv. Her er det egentlig ikke behov for noe oppskarping heller; skjer automatisk.
Jan Frode: Hyggelig å høre fra deg igjen. Bra noen fra forrrige ''generasjon'' dottere er med fremdeles. ( En ''generasjon'' dottere har en levetid på 1-2 år her inne. Bare se på hvor mange av navnene fra ett år tilbake som er borte. Litt synd...

vh fred
Ann T.
Hei Fred, dette synes jeg er et uvanlig landskapsbilde. Litt merkelig at det fungere så bra egentlig. Midstilt mot alle ''reglene'' og med komposisjon som kan ser ut, hvis man stå litt bak fra skjermen, som det er 2 bilder spleiset sammen. Kanskje pga ingen overlapp mellom forgrunn og fjellet i bakgrunn? Etterbehandlingen (litt over indulgent usm) har gitt det et nesten grafisk preg. Minne meg om en serie trykket bilder jeg har sett noen sted...
Men uansett - dette fungere. Gjentagelsen av form i forgrunn og bakgrunn er fengslende. Lyset og farger er vakkert og bringer godt frem at det er en rolig sommernatt i Helgeland. Et fortryllende bilde!
Mvh. Ann
PS - jeg også opplever at det er svake rosa toner i himmelen på høyre siden :-) Pent!
Fred S.
Hei Ann, og takk for kommentar. Den er interessant, og jeg må bare svare mens jeg sitter og venter på at været skal klarne opp.
Det er det du nevner om ''det grafiske'', at bildet minner deg om trykk du har sett: Jeg ER inspirert av ting jeg selv har sett her; ikke minst dette med blomster foran fjell, blåfargen på fjellet, og, som du sier, ''over-indulgent'' , kraftig oppskarpete linjer i bildet. De to kunstnerne jeg ofte har i tankene når jeg leter etter tilsvarende motiv nordpå (blomster mot fjell, eller særlig gamle hus mot fjell), er søsknene Eva og Jan Harr, malere /grafikere. Begge har bilder med motiver som ligner på dette, og da jeg kom over dette motivet på Vega tenkte jeg øyeblikkelig på dem. Uten sammenligning forøvrig, selvsagt, og ellers kan jeg jo nevne at de to Harrene igjen er søsken til mer kjente Karl Erik Harr....

vh fred
Ann T.
Hei Fred - Takk for det! Du hadde helt rett! Det var stilen i Eva og Jan Harr's malerier jeg så igjen på ditt bilde. De har hatt utstillinger på galleriet ''Gulden Kunstverk'' som er utenfor Drammen. Husket bildene men ikke navn til kunstnere.
Bra - nå vil jeg sove godt i kveld :-)
Du er på et flott sted for tiden. Glede meg til å se mere bilder fra deg fra dette område.
Mvh. Ann
Espen A. I.
Bildet er fint, særlig komponeringen gjør det over snittet grunnet forgrunn med sine blomster og steiner. Flott himmel, ikke for blå og ikke for utbrent. Pent gult lys.

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu