Bildet inngår i albumet Bulgaria - Strandliv - Burgaskysten juni/juli 2007.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-09 12:45:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-09 16:33:28
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-09 22:43:57
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Olav Ø.

Koselig barnebilde Anne-Lise. Deilig, varm og mjuk sand å sitte i med rumpa bar. Litt synd at bøtta kom så nær kanten på venstre side, men pytt pytt. Jeg likte i grunnen versjon to best. Vannet kan godt være tydelig, da det er litt av bildet og samtidig en rolig bakgrunn. Skyggen fra bølgen ble også mindre dominerende på v.2. Bra bilde.
Anne-Lise S.

Tusen takk for rask tilbakemelding, Olav! :-) Ja, jeg ser også at bølga tangerer barnets hode, og det burde den ikke ha gjort...

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei.

Flott barnebilde. Fint softpreg på bakgrunn, kunne kanskje vært litt skarpere på barnet? Jeg liker V1 best, V2 gir litt feil farger etter min smak, litt magenta og cyan. flott. :)

TaS

Anne-Lise S.

Takk til deg, Tom Arild! Himmelen speiler seg i vannet i V2, som er originalen, men valgte å skru ned på fargene i V1 siden jeg synes det ble bedre ift. softinga.

Anne-Lise
Tom T.

Har sett på bilde flere ganger. Bilde henger fast i meg, finner ikke ut for det. Tror det er fordi bilde formidler noe tidløst og fargene i v1 er kjempe bra.

likte det:)

mvh Tom T
Anne-Lise S.

Takk til deg, Tom, for at du vendte tilbake og ga en kommentar om akkurat det! :-)

Hjertelig takk til deg, Olav, for ''flikkinga'' av bølgen.

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, takk for kommentar på mitt siste bilde, men lurte på en ting: Mente du #5 når du skrev om #4 (ble nysgjerrig på dette da jeg synes kommentaren din passet til #5), så til ditt koselige barn-på-strand-bilde: Likte både #1 og originalen, men ikke #3, synes det ble best med bølgen. I #1 har du softet en del på jenta også, hadde det vært bedre bare å softe bakgrunnen? Uansett; koselig bilde med småjentas lubne barnearmer i ivrig arbeid på stranden, et sted tiden kan stå stille. Nydelig!
Laurberg G.

Hej Anne-Lise
Mærker din betagelse af mennesker og mennesket i sit gøremål. Også når du er i udlandet. For den sags skyld kunne du såmænd lige så godt være blevet hjemme :-)

Her har du fanget barnet i sin tidløshed. Ivrig optaget af sin undersøgelse af verden. Jeg tror at dette barn er så fordybet i sin leg at du har haft rigeligt tid til din eksponering. Det er synd for billedet med den voldsomme kanthæftning i venstre. Det giver en overvægt og ubalance. Retrospektivt set er der ikke meget at gøre.

Billedet er dog ikke uden værdi og charme. Det hæfter sig stærkt på nethinden og giversig udslag i både associationer og - for en gammel pappa - erindringer. Bølgen forstyrrer lidt. Og Olavs retouchering er afgjort en forbedring.

Jeg synes at din vers. 2 er den bedste. Det er for tilfældet - hvor det jo er barnet som er i focus - forkert at softe på hele billedet. Unaturligt da det jo netop er det der fanger vores interesse vi focuserer. (dette er min subjektive mening som andre ikke behøver at dele.) Likevel fatter jeg godt din intention. Barets bløde linier og dets væren i et med omgivelserne. :-)

Jeg har som Olav leget lidt med dit motiv og er kommet frem til et andet resultat. Jeg fornemmer clonspor og en unaturliglig bølgegang i Olavs udgave. Og jeg vil gerne beholde den markante definition på barnets detaljer. Og samtidig vil jeg gerne fjerne dominansvægten af bølgen.

Jeg har derfor indmarkeret alt hav/vand. Desatureret og trukket kontrasten ned med tonecontroller i master. Herefter har jeg valgt feather, der går ind over barnets yderkontur med 3 pixel. Softet hav og kontur og ladet sandet og barnet urørt. I næste trin har jeg colorized en kopi i en orange-sepia på hele billedet og lagt denne som et lag ovenpå første kopi med ca 40 procent opacitet. Dette giver en nedtoning og opblødning af de skarpe farver i originalen. For at forklare kantbindingen har jeg derefter en 1 pixel bred sort linie billedet rundt og herudenpå en 35 pix bred hvid bort.

Jeg sender resultatet af forsøget til din vurdering. mvh. lau


Anne-Lise S.

Ole-Kristian: Takk for dine synspunkt til dette bildet! :-) Til ditt spm. har jeg svart under ditt eget bilde.

Lau: Takker masse for arbeidet du har gjort med bildet mitt. Jeg ser at du har forstått hva jeg selv forsøkte på i V1. Mangel på PS-kunnskap fører nok til at jeg etterarbeider mine bilder på enkle måter i forhold til hva jeg kan her og nå. Ser at du har gjort en god del mer enn hva jeg er i stand til selv, og det takker jeg varmt for. Synes likevel ikke du er helt i mål; her er rare ting i vannet, og langs hodet til den vesle jenta, men jeg liker fargene. Jeg velger likevel å legge bildet inn som et eksempel på en mulig fremgangsmåte som kan gi andre ideer til etterarbeid, akkurat som det ga meg noen! :-) Håper det er greit for deg! :-)

Mvh
Anne-Lise
Laurberg G.

Jo fint nok Anne. Ser at indmarkeringen ikke har været helt præcis. Men som eksempel på en fremgangsmåde. mvh. lau
Monika Frisvold V.

Her liker jeg orginalen.... rar som jeg er :)
fargen i sjøen sammen med hudfargen til jenta er utslaget ...
Et herlig sommerbilde...... :)
mvh monika
Avsluttet .

Jeg liker V1 jeg,ikke fordi det er er et glansbilde,et perfekt bilde.
Men fordi det formidler noe, noe vart,noe godt,noe tidløst,noe en har lysst å holde fast ved.Barndommens gode sommerdager.
Det uendelige ved å sitte sånn i sanden å grave,varmt og godt,fredelig,trygt.
Et deilig bilde.
Hilsen Tone!
Marie J.

Nå må jeg si meg enig med Monika. Det er et nydelig bilde av et barns lek, og bildet er ikke blitt tuklet med.

mvh MJ
Anne-Lise S.

Varm takk til Lau, Monika, Tone for fine kommentarer, og en ekstra stor takk til Marie for anbefaling! :-)

Sommerlig hilsen,
Anne-Lise
Linda Marie E.

Må bare få sagt det, for noen fantastiske bilder du tar. Veldig inspirerende å kikke på:)

mvh
Linda
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk, Linda Marie! :-) Så hyggelig sagt av deg, og så moro at det virker inspirerende å kikke på bildene mine! :-) Det setter jeg pris på å høre! Moro at du valgte et "gammelt" bilde til din kommentar også! :-)

høstlig hilsen,
Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu