Mergus merganser
Laksand hunn
Østensjøvannet 05.04.07 08:18
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thorbjørn R.
Dette er bra. God skarphet, og fint driv på denne karen. Behagelig lys. Speilbildet i vannet blir litt urolig.
Oddvar T.
Jeg blir helt satt ut av den tekniske kvaliteten her! Utrolig behagelig å se på. Rent og enkelt er det også. Så hva kunne vært bedre? Det finnes jo fuglemotiver med mer action (f.eks. slossing) eller mer sjel (f.eks. parringsspill). Så innholdsmessig kunne det vært mer spennende. Det finnes også steder hvor vegetasjon/lys gir finere fargespill i vannspeilet. Men gitt at dette var stedet og situasjonen som oppstod, synes jeg du har løst det på en flott måte. Nevnte jeg at lyset er nær fantastisk i mine øyne?
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Vake farger og meget god skarphet.

Inger-Lise
Monika Frisvold V.
Hei
Et nydelig bilde av Laksand med fine farger og speiling... Skarpheten er også topp...:) liker vannperlene som ligger på ryggen...
-monika-
Ann F.
Pent artsportrett, har nok sett bilder fra Ø-vannet med mer spennende omgivelser i vannet, men bakgrunnen er i alle fall rolig og behagelig og kler fuglen. Litt mer luft over kunne kanskje vært ønskelig.

Mvh Ann
Tommy S.
Etter min smak litt for mye luft under.
Men det er et fantastisk godt bilde, sylskarpt og rikt på detaljer.
Flotte, behagelige farger er det og.
Likte dette meget godt.

Tommy S
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Kun et artsportrett denne gang. Jeg har mer luft både oppe og nede da dette er et ganske lite ustnitt av originalen.

Kjell S
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et meget flott bilde av laksanda. Nydelig lys og skarphet gir flotte detaljer i hoderegionen og fjærdrakten. Flotte varme farger både på anda og som bakgrunnsfarge. Fint også med den blåe fargevariasjonen på vannet bak anda. Speilingen i vannet er noe diffus og passer fint inn. Meget flott dette Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Takk for det Odd. Selv om det er mye laksand i Oslo så er den ikke så lett å komme på hold av.

Kjell S
ketil o.
Hei!
Her har jeg ikke annet og si en at det er et helhetlig vakkert gjennomført bilde. Svært godt:)
Mvh:
Ketil
ingeborg w.
Dette ble lekkert med varme brune og røde farger mot det kalde blå. Speilingen gjør også mye. Jeg liker godt utsnittet som det er. Jeg synes nesten det er litt for skarpt. Jeg ser ingen glorier, men bildet har et litt ''hardt'' uttrykk, spesielt på nebb og bakpart.
Trond S.
Lekkert bilde, flott skarphet! fryd for øye
Kjell Ivar Ø.
Detaljerikt og skikkelig flott av Laksanda. Meget bra.
Mvh Kjell ivar
Odd Tore S.
Mergus ligger lavt i vannet, men er ikke farlig for skipsfarten. Etterhvert som jeg gjennom dotten har blitt mer bevisstgjort på fugler slår det meg hvor forskjellig de forskjellige typene ender ligger i vannet. dotten gir meg mye ut over det rent fotografiske, men slike bekjennelser passer vel ikke her på Kritikken!
Jeg synes bildet ble vellykket, litt artig med en bakgrunn som er så godt tilpasset hovedmotivet i farge. OK og pluss fotografisk, artsbildet ville vel tjent på en annen farge på bakgrunnene slik at karakteristika for fjærdrakten, særlig på hodet, hadde stått klarere fram. Men dette er ikke et artsbilde?
Jeg synes utsnitt og plassering er OK, men egentlig litt trangt i venstre side.
Når det gjelder det tekniske (skarphet osv), ser jeg ikke noe å kritisere negativt.
Et bilde som holder din vanlige høye standard etter det jeg kan se.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker og for anbefaling. Ingeborg; bildet er tatt i direkte sollys og det kan kanskje gi et litt hardt uttrykk. Ellers er det ikke oppskarpet mer enne ''vanlig'' fra min side :-) Odd Tore; hyggelig å se deg tilbake på dotten! Tror nok mange ville karakterisere dette som et artsportrett, dvs. avbilding av typisk positur uten forstyrrende elementer (hvis det nå er definisjonene på et artsportrett). Du er inne på at omgivelsene her påvirker opplevelsen av arten fordi fjærdrakten ikke kommer så godt til sin rett, og det har du nok rett i. For meg betyr det ikke så mye om det er det ene eller det andre. Så avansert har jeg ikke blitt enda :-) Ellers enig i at det er noe trangt til venstre, men der har jeg desverre ikke så mye å gå på - tror jeg. Får sjekke når jeg får tilgang til originalfilen igjen. Det må forøvrig være tillatt med både 1 og 3 avsporinger også på BK.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Kjempeflott naturfoto av den vakre laksandfruen. Skarpt og detaljrikt, flotte farger, flott lys og en god komposisjon.

Var ute på tur igår for å se i laksekulpen her oppe. Der fikk jeg meg jammen litt av et sjokk, nedi kulpen så jeg ikke mer en 8 små silandunger og mora. Kamera lå selvfølgelig i bilen, jeg spurtet fram og tilbake, men der var for sent, fuglene var forduftet. Ergelige saker!

Ha en forstatt fin sommer!
mvh KBS
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikk Knut. Silandunger er ikke så ofte å se, så det var synd du ikke fikk festet de til brikken. Arten virker å være ganske sky, på nivå med laksendene. Neste gang henger kameraet på skulderen din tenker jeg :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu