Fiskefeber
Tatt i ren lykkerus i sommerkvelden. Et ekte solnedgangsbilde som sikkert sklir langt over kanten for flere. I dag regner det forøvrig skikkelig for første gang siden 19. mai i Namdalen.

Bildet er presentert i 16:9 som er det nye formatet i stua, og som snart dominerer i alle hjem. Med den nye tv-ruta blir det vanligere for de fleste å se bilder presentert på denne måten.

Og lurer du kanskje på hvorfor 16:9 ble valgt til det nye formatet? Vel, svaret er at japanerne sendte forskere verden rundt for å se hvordan folk likte å se bilder presentert. 16:9 var det som passet synet og øynene våre best. Det er mange år siden den grundige undersøkelsen ble gjort, nå ser vi konsekvensen for alvor. Kanskje må vi som fotografer også ta det innover oss?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265912} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Per Einar G.

Hei,

Et nydelig stemningsbilde med flotte farger og fiskeren velplassert i solnedgangen. Et solnedgangsbilde som skiller seg ut. FLOTT!

Per E.
Edvin S.

Hadde nu bare det som ble presentert i TV ruta, og 16:9 formatet vært av en slik kvalitet, så kannskje jeg også sett litt mer fjernsyn :)
Bildet ditt passer som hånd i hanske i 16:9 formatet, men kommer postkortene også til å være i det formatet ;-)
Nyelig bilde, men mangler det essensielle. En svære sprellende ørret, ellers meget bra. Ha en fortsatt flott regnværsdag ;-)

:: ~ Arne
Edvin S.

Hadde nu bare det som ble presentert i TV ruta, og 16:9 formatet vært av en slik kvalitet, så kannskje jeg også sett litt mer fjernsyn :)
Bildet ditt passer som hånd i hanske i 16:9 formatet, men kommer postkortene også til å være i det formatet ;-)
Nyelig bilde, men mangler det essensielle. En svære sprellende ørret, ellers meget bra. Ha en fortsatt flott regnværsdag ;-)

:: ~ Arne
Vegard L.

Flott lys. Sprellende fisk skulle du hatt med. Ellers virket posituren på fiskeren litt unaturlig, men det er vel en tilfeldighet.
Stå på videre du Kjartan. :-)
Vegard
Tom E.

Hei!
Det oser nattelig fiskestemning her.Slik vi alle ønsker å oppleve det.
Synd det ikke var en sprellende fisk i vannskorpen.Flott.
mvh tom elton
Truls L.

Nydelig stemningsbilde med flotte farger og fin siluett av fiskeren :)

Mvh Truls
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Kjartan. Det er iallefall ikke mangel på farger her..! Og for meg så blir nok det litt av problemet. Bildet er veldig fint, både motiv, silhuett og fargekontraster (+ format). Men jeg synes at intensiteten i fargene blir litt for mye for meg (selv om jeg er veldig glad i farger). -Men jeg tror ikke at det er mye som skal til (/dempes) for at det blir godtatt fra denne kanten. Stemningen er veldig god, og jeg har ikke noe problem med å leve meg inn i bildet.

vh ingebjørg
Tove H.

Veldig bra solnedgangsbilde. Fiskeren med hatten er flottt plassert i bildet. Liker de kraftige og flotte fargene. Tenker meg at det er like før fisken spreller i vannflaten. Dekorativt!
Mvh Tove
Monika Frisvold V.

Hei
Et flott stemnigsbilde med fine farger og lekkert lys... Siluetten av fiskeren er jo prikken over i denne kompen.... anbefales..
-monika-
Kjartan T.

Takk for kommentarer, og hele to fra deg da Arne!!! Enig i at det mangler en ørret og kanskje skulle fisken blitt hovet inn i solnedgangen, men slik var det altså ikke denne vakre kvelden. Null fisk.

Vet ikke hva du mener med at fiskeren har en unormal måte å stå på Vegard. Fiskeren er faktisk meg! Ja, kanskje er jeg litt kuppelrygga, men det kommer vel av at sluken blir kastet akkurat da bildet ble tatt. Brukte fjernstyring for jeg hadde ingen annen modell tilgjengelig. Neste gang må jeg trolig leie noen som er litt penere:-)

Fargene, ja de er knall og litt overdrevet. Noen liker det - for andre blir det vel mye, Ingebjørg. Det har jeg full forståelse for.

Ellers takk for gode ord og anbefalinger.
Tommy S.

Fantastisk bra bilde, med en god stemning.
Nydelige farger og flott silhuett av fiskeren.

Tommy S
Terje S.

Syntes jeg ser en krok rygga gubbe med en Kinautløser i den ene hånda. Neida bare tuller Kjartan. Liker slike bilder men det er litt ''Kitch'' preg som Stian liker å kalle slike bilder.

Terje
Kjartan T.

Takker for nye kommentarer. Kina-utløseren funker sånn delvis Terje, den fusker litt enkelte ganger. Tror jeg må skru opp å ta en titt inni i løpet av natta...
Kathrine Å.

Et stemningsfullt fiskebilde. Vakre farger, -og god plassering av fisker'n. Ble det noen fangst på deg til slutt da?
Vennlig hilsen Kathrine
ann cecilie m.

hei.
jeg syns det var ett kjempe fint siluett bilde.
likte så absolutt fargene.

mvh ann cecilie
Renato M.

Fantastisk stemining
mvh Renato
Kjartan T.

Takker og bukker for nye tilbakemeldinger på dette bildet. Kathrine, det ble bra fangst: Fire greie bilder til arkivet. Får jeg solgt et av disse skal jeg kjøpe meg 20 kilo ferdig fanget fisk... Noen fisk ble det altså ikke.

Fint at flere setter pris på stemning og farger. Det er jo en klassiker dette og slike svisker blir stort sett godt motatt:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu