Tannløs og gammel
Bilder av Bjørn er ikke synonymt med at ett bilde er bra. Det finnes sikkert bilder av fluer ,snegler og makk som er bedre men en ting kan ingen ta fra meg . Jeg har opplevd vill Bjørn på 10 meter og opplevelsen gir frysninger bak i nakken og minner for livet.Det frister såpass til gjentagelse at jeg å min sønn drar tilbake i månedskifte juli/august. Det er vel tvilsomt om denne karen overlever vinteren ? Til det er tannstellet i såpass dårlig forfatning. Denne Bjørnen er anslått til å være mellom 35 og 40 år. Bjørnen går under tilnavnet Hanglipp da han har en skade i underkjeven etter brunstkamper for endel år siden.
Jeg har opplevd det og glemmer det aldri. Minner for livet
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1025
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Kathrine Å.

Jeg syns hvertfall at dette var et bra bilde! Må ha vært en helt utrolig opplevelse å være så nærme en vill bamse. Er misunnelig så det holder! Det er helt tydelig at denne karen værer gutta i bua foran ham....
Det fototekniske har jeg ingenting å utsette på. Syns dette er bra!
Vennlighilsen Kathrine
Monika Frisvold V.

PRAKTFULLT......ANBEFALES!!!!!!

-monika-
Espen B.

Flott historie og førsteklasses bilde!

Espen
Vegard L.

Meget bra dette Terje :-)
Vegard
Avsluttet .

Syns dette er et flott bilde av bjørnen og med historien din under så formidler du stemningen så godt at en lett kan forstå at du har fått minner for livet og har lysst å dra tilbake:-)
Bildet har fine farger og stemningen er litt eventyraktig:-)
HilsenTone!
Odd E. k.

Hei Terje!

Fortsatt imponert over dette storslagne bildet... Helt sikkert et minne for livet!!

Sender over en smultringos..

Mvh

Odd E.
Kjartan T.

Pent nærbilde av en gammel bamse. Håper du velger å ta mer av bjørnen i miljøet når du besøker dette fotoskjulet neste gang. Du har jo de gode nærbildene i det flotte lyset nå. Dette var suverent!
Terje S.

Takk for flotte kommentarer og anbefalinger. Har 4 Gb med miljøbilder tatt med 70-200 mm også Kjartan så neste blir vidvinkel å Kinautløser.

Terje
Ann T.

Vilt og vakkert! Kunstneristisk og teknisk veldig bra også. Ikke bare at du har fanget bjørnen med blikke rett mot deg med munnen åpen - men også at omgivelse, farger og lys er meget flott også. Supert! Bokmerket så at jeg kan gå tilbake og titte på dette mange ganger :-)
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Utrolig flott bilde dette her, og teksten som hører til setter meg inn i selve situasjonen. 10 m ifra... Litt av en opplevelse! Flott plassering av selve front og hode i bildeflaten, så bevisst var du til tross for spenningen du må ha følt i kroppen. Ville clona bort den lyse prikken mer til venstre for bjørnen. Sikkert et flyvende insekt, men det stjeler oppmerksomhet. Også de to tynne stråene direkte foran gamlefar under haka og mot høyre kan med fordel fjernes, om du får det til da uten å skjemme den flotte bjørnepelsen noe. Herlig lys opptaket ble gjort under, og skarpheten er super! Artig med den åpne munnen som også bidrar sterkt til denne bjørnens liv og levnad.

Anne-Lise
Knut H.

hei Terje.
En eventyraktig stemning over dette bilde av den
gamle bjørnen.Lyset er fasinerende i bilde sammen
med de tekniske kommer detaljene frem på en suveren
måte.Fargene i bilde sammen med miljøet bringer
villmarkstemningen frem.Serverdig og flott.
Knut
ronny s.

'Arrrrg eg lukter kristent manns blod..... no kjeme eg og teke deg..''
Slo den tanken deg når du kikka bort på fantastiske bamsen?
Tenk ka ein sånn bamse har sett og opplevd ute i villmarka igjennom åra, no veit ikkje eg kor gammal denne kan vere men dog.
Ellers har eg jo ingenting teknisk og kikke på.
Kjempe bra Terje.
Avsluttet .

En herlig stemning med det fine lyset. Skarphet, farger er på plass. Må ha vært en flott opplevelse. Mvh Liselotte
Truls L.

Slenger meg med på all rosen her. Kjempeflott bilde av Bamse Brakar. Må ha vært en flott opplevelse :)

Mvh Truls
Terje S.

Takk for nye flotte kommentarer. Den som har lyst å oppleve dette til en rimelig penge å ikke har hverken bjørneskrekk eller klaustrofobi kan finne mer informasjon på www.outwild.se

Ser ikke helt poenget å dra helt til Finland for å oppleve Bjørn når vår nærmeste nabo Sverige innehar en bjørnestamme på nærmere 2500 bjørner.

Outwild med Filip Hedberg gir deg bjørnegaranti i vakre omgivelser og han kan faktisk vise til snart 100 % treff for sine gjester siden mai.

Mvh Terje
Tom E.

Hei!
Sitter på arbeid og ser på de flotte bjørnebildene dine,mektige dyr.
Flotte nærbilder.Ser frem til miljøbildene.
mvh tom
Tove H.

Flott tekst og praktfullt bilde! Må virkelig ha vært en opplevelse for livet!
Mvh Tove
Kjell Sigurd S.

Fint av bjørnen dette. Uttrykket hever bildet. Fint lys. Kunne jeg velge ville jeg hatt luften på høyre side. Flott naturfoto.

Kjell S
Linda G.

Hei Terje! Du har jammen mange flotte bilder av bamsefar nå ;) Dette er selvfølgelig intet unntak! Herlig lys, flott skarphet og en fin komposisjon! Ser ut som han har fått teften av fotografer her....brrrr...skummelt ja ;) Hilsen Linda!
Ola H.

Hei Terje,flottesen bilde,men er faktisk enig i at den myggen til venstre for bjørnen kunne ha vært fjernet. Er ellers ikke veldig for å fjerne kvist,gress o.l, men en sånn prikk som myggen(?) tilfører da ingenting. Håper å kunne dra dit i september,hva tror du om det tidspunktet?
Mvh Ola H
Terje S.

Takk for kommentarer. Er enig i myggen men er ikke så veldig glad i fikling på slike naturbilder. Tidspunktet september går helt sikkert bra Ola. Vet ikke når Bjørnen går i hi men det skjer ikke før i okt-nov tror jeg. Jeg skal tilbake i August å da kan jeg høre med Filip.


Terje
geir olav h.

Meget vakkert bilde dette terje. sån opplevese som dette glemmer man aldri nei. jeg får nøye meg med den jeg så i dyreparken jeg.
Anne Ø.

Helt fantastisk bilde, skrekkinngytende, fasinerende.
Du må ha hatt det spennende og at du tør!! Imponert.
Anbefales.

Anne:)
Marius G.

Dritfint bilde Terje. Håper du tar flere fine bilder. Vi har kjørt på en hjort igår kveld. Genialt.
Ruth S.

Spennende,vakkert og litt trist. Bamsen er et flott dyr, og selv har jeg kun vært nær desse dyrene den gangen Liisa og Pekka bodde på Nystuen Hotell. Da var det spennende å gi appelsiner til en av de når de kom frem fra hiet på våren..

-ruth-
ketil o.

Hei!
Synes dette er et utrolig fint bilde av gamle bamsefar. Betviler ikke et sekund på at opplevelsen må ha vært stor på både den ene og andre måten. Skulle likt å sett din puls mens du fotograferte/observerte den så nært. Kan nok ikke sammenlignes med fotografering på åte,langt mindre i en dyrehage.
Fin og fortellende tekst du har lagt under bildet.
Mvh:
Ketil
Terje S.

Takk for kommentarer. Opplevelsen er stor . Var faktisk ganske så rolig. Hadde egentlig forventet meg kjempehøy puls, hyperventilering osv- men både jeg og Stian tok det meget rolig. Ble heller prestasjonsrettet at vi måtte utnytte situasjonen å få bra bilder.Men vi ble begge fornøyd med resultatet.


Terje
Knut Børge S.

Hei Terje!

En fantastisk opplevelse det har mått vært å møte denne gamle og ærverdige bamsen, du deler møtet på en kjempeflott måte!

mvh KBS
Avsluttet .

Gedigent motiv, virkelig et praktfullt bilde. Ikke nok med at det er av en bjørn, men eksponeringen, skarphet, utsnitt og alt sitter jo meget god her.

TaS
Mads H.

Hei Terje, LItt av et bilde du har tatt. må være en fantastisk og skummel opplevelse. et minne som er verdt å ta vare på. teknisk sett synes jeg det var skarpt og fine farger, kan tenke meg at du hadde litt nerver når den nermet seg. Flott fanget.
Mvh Mads H.
Thorbjørn R.

Opplevelsen var sikkert fantastisk. Men jeg synes bildet som sådan også er meget bra. Skarphet, farger og miljø er meget bra. At du i tillegg får formidlet at bjørnen er tannløs, er det lille ekstra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu