Kamp på liv og død
Jeg satt ved hagebordet da denne libellen landa med en sommerfugl i munnen. Det ble en kamp på liv og død, og sommerfuglen ble spist levende. Det var kun vingene som var igjen etter måltidet. Jeg var ikke klar over at lilebellene var kjøttspisere...Hvis jeg bruker feil navn på det store insektet, ber jeg om tilgivelse for det.
Bildet inngår i albumet Insekter - Jeg liker inskter, men har fobi for edderkopper. Likevel synes jeg det er spennende å ta bilder av ''krypene''
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-14 14:01:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-14 14:02:45
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-14 14:05:31
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon 40D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKun autofokus. Håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger661
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Dan S.
hei Ruth!
dette har jeg aldri sett før og sjansen
er vel deretter..bra skarphet på alle versjonene.. :)

ps insektsverdenen er vel like brutal som dyreverdenen selv
om ikke like ofte ser sånt som dette..
mvh Dan Sandmoen
Jan Erik E.
Jaja men sann...tror ikke e har sett ett så detaljert bilde på lenge her på 'dotten'. Som Dan sier sånt er det lite trolig man kommer over noen gang. Fine klare detaljer i vinger på 'drapsmaskinen'. Synes dette var kjempe bra Ruth. Mvh JEE
Atle G.
Hei Ruth, dette var et spesielt bilde. Tøff verden, kjempe bra oppfattet av deg.☺

Hilsen Atle.
Marie J.
Hei, Ruth.
Jeg har ikke sett slike bilder før. Trodde ''helikopterene'' var nektarsugere.

Nå blir jeg faktisk redd ''øyestikkere'' :-(

Mvh MJ
Finn M.
Godt fanget dramatikk.

Øyenstikkere er nok ikke uskyldige nektarsugere, men derimot meget effektive rovdyr som gjør et kraftig innhogg i isektsbestandene, og som dermed hjelper til med å holde disse nede. Øyenstikkere kan på mange måter ses på som insektsverdenens rovfugler. Men farlig for mennesker er de ikke.

Dette må ha vært litt av en fight. At en øyenstikker havner på ryggen med et fanget bytte må sies å være meget spesielt.

mvh Finn
Rune S.
Flott og skarp serie av dette naturens drama. Litt rart å se hvordan den ligger på ryggen og spiser. Meget flott fanget!

Mvh
Rune S
Inge S.
Hei.
Fin serie av den brutale dyreverden.

Mvh Inge
Monika Frisvold V.
Meget severdig serie av den kjøttetene øyestikkeren..dette hadde jeg ikke trodd.. Brutalt!
flott skarphet.. fin tekst....
Ha en fin lørdgskveld....

-monika-
Anne-Lise S.
Jøss! Dette visste jeg ikke! At øyenstikkeren var et slikt rovdyr... Trodde den var nektarspiser jeg, der den flyr så vakker omkring og er et udyr å få festet til minnebrikka. Her viser du en rå verden. God skarphet på ethvert bilde, og en dokumentarisk historie du viser oss her. Fargene er også flotte! Takk for titten, Ruth! :-) Svært interessant!

Anne-Lise
Arild P.
Du har fanget meget spessielt øyeblikk her. Fin og god beskrivelse av hvor rå insektsverden er. Jeg har hørt at øyenstikkeren jakter andre insekter, men at den var på ett slikt nivå som du har tatt bilde av var nytt for meg.

mvh
Arild
Heidi W.
Herlighet ! Vet ikke helt hva jeg skal skrive. Du burde fått denne billedserien publisert! Bra dokumentar, selv om det ikke var så behagelig å se på - jeg som er så glad i sommerfugler! Flott presentert med gode bilder.
Randi H.
Hei Ruth !
Her har du fått så mye ros og fine ord at jeg bare henger meg på.
Jeg visste heller ikke om øyestikker/libellens rovtendenser, men slik er vel den rå virkeligheten i både dyre-, fugle- og insektsverden. Man spiser eller blir spist. Flott fanget og dokumenteret, Ruth !!!!
;-) Randi
Ruth S.
Nå ble jeg virkelig glad! Trodde aldri at jeg skulle få så mye ros :-)

Tusen takk skal dere ha! Det er jammen viktig med både ros og ris her på dotten, men jeg blir selvsagt mest glad for ros:-)

-ruth-
Anne Ø.
Så bra tatt og dokumentert Ruth!!!!

Anne:)
Ruth S.
Takk skal du ha, Anne:-) Det er morsomt at så mange stikker innom hos meg:-)

-ruth-
Brit M.
Hei Ruth, jeg (øyen)stikker også innom. Først må jeg si at jeg ikke liker slike bilder av en dødskamp (av noe slag), til det er jeg altfor sentimental og suppete.
Men bildene dine er jo fantastiske, også flott med teksten under hver versjon. Flere her har jo også sagt at dette er et sjeldent øyeblikk, kanskje du bør få dette publisert?
Jeg er imponert over hvordan du fanger slike øyeblikk.

Brit
Avsluttet .
Hei

Slenger meg med på all rosen.. Det var fantastisk flott å få en slik flott bildeserie om liv og død..
Det er brutalt men samtidig fasinerende. Godt jobbet Ruth!

Mvh Eva
Wenche J.
Utrolig intressant Ruth. Det meste er sagt her og jeg henger meg på alle godord:):):). Gratulerer.
Mvh Wenche
Ruth S.
Hei, Eva og Wenche:-)

Jeg går på en rosa sky,for jeg var ikke klar over at så mange likte bildeserien min..Tusen takk skal dere ha!!

-ruth-
Cornelia T.
Oj, dette var super interessant... utrolig realistisk serie. Slike bilder gjør at man mister alle illusjonene man har... Visste ikke at øyenstikkere spiste insekter, trodde at bare edderkopper drev med slikt! Der lærte jeg noe nytt! Takk.

mvh, Lia
Laurberg G.
Flot reportage med god klarhed og afgrænsning i de enkelte billeder. Tror at det drejer sig om blå libelle. De store guldsmede som vi kalder dem jager helt op til 1,5 km afstand fra de hjemlige vandhul. De fortærer ofte deres bytte flyvende. Men de er nødt til at lande når det drejer sig om større byttedyr som her. mvh. lau
Tove Merete H.
Utrolig godt knipset :) alt er sagt av de over her og jeg henger meg på. Har aldri sett noe sånt før selv om jeg visste de var såpass brutale.

Tove :)
Marie J.
Måtte se bildet en gang til. Har bladd i noen bøker på biblioteket, og kan ikke maken! Kamskje det er lurt å piblisere serien din, Ruth. Det er sikkert en god fotograf her på dotten som kan gi deg noen tips.

mvh MJ
Ruth S.
Har ikke så god greie på de flyvende insektene, og ikke aner jeg noe om hvordan man kan publisert sike ting heller:-) Er vel bare de med mange års fotoerfaring som kan gjøre slikt?

Men er det noen her som kan gi meg noen tips, er jeg takknemlig for det.

-ruth-
Magne S.
En utrolig stilig bildeserie fra en brutal insektsverden. Drømmen må vel være å ta et bilde av en libell som fanger et insekt i lufta. Larvene som lever i vann er faktisk minst like ''blodtørstige''.
Arnhild A.
Hjelpe meg, så ikke behagelig ut. Utrolig flott serie. Flott skarphet - spesielt på v3 og v4.

Mvh Arnhild
Ruth S.
Hei, Arnhild og Magne.

Tusen takk skal dere ha,som tok dere tid til å stikke innom hos meg;-)

-ruth-
Kjartan T.
Fasinerende bilder Ruth! Sjelden kost å se slike uvanlige situasjoner fanget på denne måten.

Fløy øyenstikkeren videre etter å ha spist denne sommerfuglen? Ser jo helt merkelig ut at den ligger der på ryggen og gnafser på fangsten.
Ruth S.
Hei, Kjartan.

Det som var igjen etter måltidet, tok libellen med seg til nærmeste busk, og der satt han i lang tid. Sommerfuglen var så stor, så libellen snude seg på ryggen for å ta bedre tak på ''middagen''.

Gnafsing er riktig, for jeg innbiller meg at jeg hørte lyder..


-ruth-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu