Bildet inngår i albumet Sommer - Sommeren fanget i kvadratisk format i farger og sort-hvitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-14 21:58:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger501
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266614} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
G. Hanna W.

Hei
Synes dette bildet var kjempe fint!
Likte spesiellt S/H v.
så utrolig sommer!
Anne-Lise S.

Tusen takk, G. Hanna! :-) Siden vi endelig hadde en fin sommerdag her i Kristiansand i går, tok jeg med meg kameraet og benyttet anledninga til å gå på sommerlig motivjakt. Derav serien min ''sommer'' i kvadratisk format i både farger og sort-hvitt! :-) Brukte en del timer, og fikk noen sommerlige fotografier som jeg satt og koste meg med i PS utover kvelden og natta, til stor glede for dagen i dag da det regner hunder og katter, og da Tor også har fart over himmelen...

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, dette var et koselig bilde, uten at jeg får den store sommerfølelsen av det, for jeg synes det ser litt kjølig ut :) Det jeg festet meg ved, er den fine bevegelsen i bildet, skapt av positurene til de to jentene som vasser frimodig i vannet pluss selvfølgelig fontenevannet, og vannet som spruter opp rundt jentene. S./hv passer bra synes jeg. Noe annet som fenger meg, er formatet. Litt a-ha følelse, at kvadratisk format er veldig spennende, og at jeg nesten ikke har jobbet med det. Dette ble til inspirasjon, takk til deg!
Anne-Lise S.

Hei Ole-Kristian! Hjertelig takk for utfyllende kommentar! :-) Det ville vært interessant å høre mer om hva det er som gjør at du synes det ser litt kjølig ut? Ja, kvadratisk format kan være riktig så spennende å jobbe med. I serien ''Sommer'' vil det kun være bilder av dette formatet. Her et annet i samme serie: bilde nr. 321429

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Det er vel følgende: Lyset og fargene i bildet er ikke spesielt varme, jentene går med t-trøye og ser ikke ut til å nyte vannet (men de ser da ikke ut til å fryse heller). Dessuten får jeg litt kalde assosiasjoner av fontenevann som spruter ut, fargene fra fontene og det blå vannet gir jo kalde farger synes jeg. Vel, det var et forsøk på utfyllende forklaring :)
Anne-Lise S.

Takk for at du tok deg tid til å utdype kommentaren, Ole-Kristian! :-) Det gir meg noe å tenke over ift. spesielt fargene i bildet, og det er slikt man lærer videre av! Flott å få dine betraktninger! :-) Kan fortelle at det var så varmt fredag at folk flokket seg på gresset og ved fonteneanlegget rett og slett for å kjøle seg ned, og for å føle litt på sommeren. De største barna vasset uti som her, mens de små vandret rundt i bleier, i trusa eller nakne. Et herlig syn, se bare her også bilde nr. 321468 ! :-)

Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Ja, nå er sommeren over oss og det er full iver med å benytte naturens gaver for full utnyttelse. Barna liker godt vann og mange av oss voksne liker godt skyggen på de varmeste dagene.
Her har du et par unger ved fontenen, der det kalde vannet er artig å boltre seg i. Synest ikke du helt har treft den iveren som barn og vann har på dette bildet. De virker som om de er i forbifarten, marsjerende i takt forbi det lekende vannet fra fontenen. Blikkene er også noe vendt bort i fra fortografen for liksom ikke å bli fotografert. Bildet kunne muligens ha blitt bedre ved at barna ikke har vært så midtstilt, men kommet noe inn i bildet fra høyre kant. Ikke det optimale presenterte bildet fra din side, men muligens at det blir noe bedre presentert som S/H. At det har kvadratisk form, det er helt sikkert.

Ha en fin søndag fra meg!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Dette er sommer , men likte s/h best da jeg må være litt enig med Ole - Kristian at bildet virker litt kjølig ville benyttet litt mer temperatur i fargen, men dette er jo smak og behag. Ellers et meget vellykket bilde fra deg igjen.

Rune
Anne-Lise S.

Hei Odd! Takker for fin kommentar! Du er skikkelig god på å gi det du tenker og ser. Jeg tenkte tredeling da jeg kompet dette bilde, og mente selv at jeg hadde plassert begge jentene i hver sin deling i formatet? Hvor ser du midtstillingen? Jeg er visst evt. litt blind for det selv...

Rune: Forstår nå hva du mener med kjølig ift. at Ole-Kristian forklarte seg så godt, og at du nevner ham her! Kan være enig når jeg sammenligner med de to andre bildene i serien med mer knasje sommerfarger! Takker for tilbakemelding. Flott å se hva som fungerer, og hva du leser utav det! :-)

Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Anne- Lise!

Når jeg nevner at barna er midtstilt, så ser jeg på helheten av de to jentene i bildefeltet. Ut ifra hjørnene, så er den bakerste jenta nesten like langt ifra kanten til høyre som den fremste jenta er fra kanten til venstre. De kommer m.o.a ikke inn i bildet, men er i bildet og på tur ut av bildet. Hvis du tenker tredeling, så er din og min oppfattelse samstemte. Jeg tenker sjelden oppdeling fra den kanten. jeg tenker oppdeling innover i bildet, med forgrunn, midtparti og bakgrunn. Behøver ingen diskusjon på dette, da bare min mening er slik. Takk for ditt synspunkt, da jeg ønsker svar i form av mening til min kommentar Anne-Lise!

Mvh

Odd E.
Lars-Anders M.

Hardt lys ødelegger helhetsintrykket. V2 best da ikke det harde lyset er fullt så dominerende.
Rune S.

Flott bilde av to målbevisste damer i vannet. Liker begge versjonene. Reagerte ikke på varmen i bildet, men det er noe å tenke på.

Mvh
Rune S
John H.

Hei
Det kvadratiske formatet er fint til dette motivet. Fargeversjonen er best i dette forfriskende sommermotivet. Viktig med slike bilder som dokumenterer vår tid selv om dette er hverdagslig. Moter, frisyrer skifter. Hvem hadde husket puddelmoten på 80- tallet om de ikke var fotografert?
John
Tove H.

Flott bilde av disse to målbevisste. S/h best her.
Mvh Tove
Anne-Lise S.

Takker for forklaringen, Odd E. To ulike tankesett, og ditt er kanskje mest riktig uten at vi behøver diskutere det! ;-) Setter stor pris på at du tok deg tid til å forklare hvordan du tenkte og hva du mente! Det ble litt ''aha'' for meg det! Trenger rettledning vet du! :-) Tusen takk også til dere andre for at dere deler meningene med meg! Noen liker farger og noen svart-hvitt. :-)

Anne-Lise
Stig Børre E.

Hei Anne-LLise.
Flott komponert bilde med handling og beveglse.
S/hv er absolutt best.

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu