Knoppsvaneunger
Det ene av kullene som ble født ved Engervannet i år begynner å bli store. Det andre kullet som ble født der, ble av ukjent årsak borte. Jeg mistenker foreldrene til disse småtassene å stå bak noen av forsvinningene. 5 gråbrune (normalen) og 1 enslig hvit. Har latt meg fortelle at de hvite ungene kommer av at foreldrene har polske aner, der knoppsvaneungene av en eller annen grunn er hvite. Bildet er laget en regnfull kveld i juli.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-15 14:07:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 70-200/F2.8G IF-ED
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 900 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266624} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ketil K.

Pent av svaneungene og bra info om hvorfor den ene ungen er hvit. Støyfritt på Iso 900 vitner om god og presis eksponering, og god etterbehandling. Bra gruppesituasjon, selv om nebbene på to av ungene er i krysskonflikt. Fint med bølgene i vannet og bakgrunnen, selv om jeg kunne tenkt meg å vært tettere på. Soft bra lys og fine svale farger.
John S.

Tøff gjeng.
Likte utsnittet og plasseringen i bilde.
Det tekniske har Ketil beskrevet veldig detaljert og bra.
Jeg viste ikke at det var arbeidsvillige Polske svaner, også.
Når vi er inne på slike særtrekk, så lurer jeg litt på hvorfor svaner driver å svømmer med bare en fot - mens den andre er oppe i luften?

John
Skjærefotograf.
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer. Ketil; ja, jeg tenkte informasjonen om fargene på disse var av interesse for andre også. Takk for tipset :-) Jeg hadde 10+ opptak av dette men desverre var det konflikter som du beskriver det på alle sammen - dette var det reneste til tross for at jeg forsøkte å fange øyeblikken når de var fristilte. John; jeg kjenner ikke årsaken til utstrakte ben, som forøvrig er vanlig på de fleste fugler som lever delvis i vann (måker, ender, gjess etc.), men jeg antar de rett og slett strekker på bena i et slags uttøyingsøyemed. Jeg har sett dette like mye på land som i vann, så jeg ser ingen annen god forklaring. Kanskje noe andre som vet mer?

Kjell S
Avsluttet .

Nydelig og vakkert, men med Iso 900 må du her ha benyttet ett støy fjerningsprogram kan du tipse meg om hvilket. Kryss konflikten som er beskrevet må jeg se på som en overdrevet bagatell i ett så nydelig gruppe foto, men selvfølgelig har Ketil rett.

Rune
Kjell Sigurd S.

Takk for det Rune. Jeg bruker gratisversjonen av Neat Image. Legger ut originalen, så ser du hva som er gjort. Synes ikke det er så ille med støy på originalen heller.

Kjell S
Terje S.

Flott bilde av Duck etterkommerne. Pluss for padleåra midt i flokken.

Terje
Avsluttet .

Syntes det ble et flott bilde av svaneungene, fint plassert i bildet. Fin skarphet og speilinger. Det er noen flotte skapninger. Mvh Liselotte
Kjell Sigurd S.

Takk til dere også. Terje; duck og duck.... tror ihvertfall han i midten ville bli fornærmet av å bli sammenlignet med sånne småkrek :-)

Kjell S
Knut Børge S.

Hei Kjell!

Et godt komponert naturfoto av de unge svanene dette. Teknisk som vanlig meget bra, morsomt med den svære svanefoten midt i flokken.

mvh KBS
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var jo en sjarmerende liten gjeng. Det ser nesten ut til at de ser etter sine foreldre, uten at det er gått utover til panikk i gruppen. Det tekniske er veldig bra, og det er artig å se forskjellen mellom de to versjonene. Eksponeringen er veldig fin, og komposisjonen god. Jeg liger spesielt linene. Der er spesielt den til høyre viktig for balansen i bildet. Det gule området bak forsterker den ellers så gode våt-sommer-følelsen.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.

Takk til dere to også. Disse var et stykke unna foreldrene, som forøvrig var blitt lokket bort til en hobbyfotograf som stod i sivkanten med vann til knærne :-) , så her er de på vei for å se hva mor og far holder på med. V2 er kun ment for sammenligningens skyld.

Kjell S
ingeborg w.

Stilrent og pent med fuglene fint plassert i bilde og dempede, rolige omgivelser. Bra er det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu