Hortensia ala origami
Det Danske Haveselskab besluttede at gennemføre en hortensiaafprøvning med det formål at finde Danmarks bedste hortensia. Det velkendte og store problem med hortensia er manglende blomstring på grund af tilbagefrysning om vinteren eller foråret. Det problem ville Det Danske Haveselskab gerne medvirke til at løse. Derfor efterlyste man gennem medlemsbladet Haven hortensia, der havde haft smukke og kraftige blomster hver sommer de foregående 8 år, og som voksede mere end 15 km fra kysten. Det sidste fordi erfaringen viser, at det er meget lettere at få hortensia til at gro og blomstre i nærheden af kysten end længere inde i landet.

Da min kones eksemplar er meget stor og det som en følge heraf er umuligt at få andet end et totlt udfyld rektangem med blå Hortensia fandt jeg på at folde det hele sammen med deformationsværktøjet for på denne måde at få en mere afgrænset komposition.
Jeg holder meget både af Hortensiaen og af billedet her. Skal i aften sætte et par ikke pakkede fotos op af samme plante. mvh. lau
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-15 19:12:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-15 19:13:54
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger394
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Rune S.

Hei Lau! Vakker og artig manipulasjon av Hortensiaen. Flott å se på! Likte rammen som matcher og ikke stjeler for mye oppmerksomhet.

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Tak Rune. mvh. lau
Bjorn F.

Hei Laurberg.
Dekorativt, spennende og vakkert,lekkre blåfarger i blomsten som kommer fint frem mot den sorte bakgrunnen. Godt jobba.
Hilsen Bjørn.
Unni F.

Et originalt og nydelig blomsterbilde. Mettede farger som kler bakgrunnen. Kreativt og flott utført. Jeg er også glad i Hortensia, men får dem desverre ikke til her i Oslo.
Jeg skjønner heller ikke hvordan du får til å manipulere et bilde slik som dette, men det er effektfullt og vakkert. En spennende måte å tolke blomster på.
Hilsen Unni
Ole-Kristian T.

Hei Lau, Jeg er enig at dette er flott utført, og presentasjonen er elegant. Men jeg synes litt synd på denne sammenpressede blomsten, som må utsettes for menneskets manipulasjoner :) M.a.o. jeg gleder meg til en utgave ''in natura''. Nydelig farge på denne hortensiaen! Forresten Lau, har dere et tilsvarende nettsted som foto.no i Danmark? Hadde vært morsomt å kikke innom der i så fall. Ha en fortreffelig søndag!
Ruth S.

Hei, Lau.

Planten er nydelig. Og blåtonene er perfekte.

-ruth-
Avsluttet .

Et annderledes bilde av hortensian, likte mannipulasjonen og rammen, et nydelig lys og et bilde jeg måtte sitte lenge og vurdere, liker jeg det, eller liker jeg det ikke, men havnet til slutt på at dette likte jeg.

Rune
Terje S.

Blomster er ikke min sterke side men syntes du har fått ett flott bilde av blomsten med fin eksponering og teknisk utførelse.


Terje
Avsluttet .

Hei Lau..

Dette ble lekkert! Hortensia får jeg dessverre ikke til, men du verden det er en vakker plante..
Du har presentert en flott manipulasjon..

Mvh Eva
Monika Frisvold V.

Så kult ..
Meget kreativt bilde av hortensian dette...
flott med den mørke bakgrunne... meget flott arbeid...
Likte dette...
-monika-
Brit M.

Denne ubeskrivelige skjønne blåfargen var virkelig et blikkfang! Får noen tanker her, med manipulasjonen du har gjort. Det kan se ut som om, pga det du skriver om avgrenset komposisjon, planten er i ferd med å morphe seg over til noe som kan fly bort fra rektangelets fangenskap, vi ser formingen av vinger på to sider. Har naturen endelig fått nok av oss?
Meget rent, meget stilig og med flott ramme. Det kan se ut som om rammen går utenfor et svart felt nederst, det reduserer selvfølgelig ikke inntrykket av bildet på noen måte.
En frisk og kjølig pust av en kald høstmorgen.

Brit
Per Einar G.

Hei,

Kreativt, sammenpressingen ser jo nesten ut som innfoldete vinger. Pent å rent, vakkert å se på.

Per E.
Wenche J.

Hei Lau
Flott virkning du har fått til her. Har ikke sett maken.
Hortensia er en meget vakker plante som liker kalkfattig jord.Fargen bestemmes av jorden den står i. Den planten moren min hadde i Drøbak sto i en meget fuktig (myr)jord og kom tilbake år etter år. Den var blå som denne. Hyggelig med minnene bildet ditt fremkaller:) Liker den mørke bakgrunnen og rammen i samme farge som blomsten. Den sorte kanten nede er nevnt.
Mvh Wenche
Laurberg G.

Hej alle.
En stor tak for Jeres kommentarer til mine Hortensia. Tak til Bjørn og til Unni. Til Unni. Manipulationen er såmænd meget enkel. Det rektangulære billede deformeres til en cirkel. Du har nu det samme indhold i cirklen som tidligere på det hele billede. Cirklen er så afbildet i et omskrevet kvadrat, der herefter igen er deformeret til en cirkel. Kanterne er herefter rettet med Beziere-kurveværktøjet. Husk at slå antialiasing på. :-) Simpelt. Og på grund af de gentagne foldninger navnet origami.

Tak til Ole-Kristian. På mange måder har du ret i at det er synd. Men på den anden side bliver man også træt af alle de blomsterbilleder som er lavet efter recepten, et rundt blomsterhovede i et kvadrat. Et forsøg på fornyelse. Vi har ikke i DK noget netsted der rigtig kan sammenlignes med foto.no. Vi har www.fotokritik.dk . Dette side er dog ikke noget særligt seriøst site. Så har vi www.fotobasen.dk samt www.imagerating.dk Begge er karakteriseret ved kvantificerede pointgivninger i lighed med www.photosight.org. Her er ImageRating nok den mest seriøse. Men i lighed med både foto.no og photoSight er de præget af uro fra folk som mener sig bedre end andre. Jeg håber at du kan lide de to billeder der er her lidt mere a naturel. :-)

Også tak til Ruth, til Rune Håvak, til Terje og til Eva. :-)

En stor tak til Brit Malkenes, til Per Einar Gunnarsen og til Wencke. :-)

Tilsidst. Jeg er sikker på at man mange steder i Norge kan dyrke Hortensia. Den lader til at kunne lide kystnære områder med et vidst saltindhold i luften. I sur jord bliver den rølig og i basisk jord bliver den blå. Den kan være svær at overvintre i alt for hårde frostgrader. Men er den først ordentlig i vækst plejer det at gå. Vi har den stående op til vores hytte på sydøsthjørnet hvor den er eksponeret af sol dagen lang, og samtidig er lidt læet. Vores jord er lerjord og kalkrigt hvilket fremgår af farven. Her skal dog tilføjes at hortensia skifter farve med alderen fra den dybblå viste til en mere rødviolet og rødlig i alderdommen. Prøv hvis du har lyst. Store havepotter er også en mulighed. Men de skal være store. Har den fordel at de kan stilles ind i væksthuse eller drivhuse om vinteren. mvh. fra en havedyrker. lau

Sathees Isak M.

Hei Lau:)
Meget flott farve sammensveising dette..
funker bra uten ramme også..

mvh
Isak:)
John Inge E.

Veldig flott effekt. Godt påkommet og veldig bra gjennomført. Resultatet kan man bare ta av seg hatten og bukke for. Helt supert!
Knut H.

hei Lau.
Perefekt bakrunn som fremmer ynden og den
vakre blåfargen iblomsten.Hortensian har fått
blomstrende vinger på siden som er kledelig
og fremmer komposisjonen.Stilfullt og lekkert
med fargegjenngivelse på høyt nivå.
Hilsen Knut
Tove H.

Må bare si at dette var meget vellykket. V1 ble spennende i form og med flotte blåtoner. Ble en slags frosset bevegelse. Passende bakgrunn og ramme.
Mvh Tove
Anne Ø.

Hortensia er en nydelig plante som mange her
på Vestlandet har i sine hager.. Milde vintre her som nok er
av betydning for denne plante.
Ikke lett å få noen avgrensede blomster avbildet.
Her har du gjort det svært så bra med filteret som er artig å bruke.
Ble lekkert, fint innenfor billedrammen.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte veldig godt #1 og hva du har gjort i ps-etterarbeide,
vakkert og elegant bilderesultat.

Inger Anne
Per Harald O.

V1! Liker dette! Et inspirerende, kunstneriskt og behagelig stemningsbilde.
Hilsen Per
Jan Erik E.

Versjon 1 var jo bare helt topp. Kunne nesten hvert brukt som tatoo dette. Ja dette falt i smak..Mvh JEE
Hilda Hol E.

Hei Lau.

Med litt innlevelse, kan man kanskje kalle #1 for en hortensia-engel.
Originalt og flott.

Vennlig hilsen Hilda.
Avsluttet .

Yo Lau! :)
Tusen takk for kommentar på mitt bilde ''Vandalisme?''
Liker at bildene får folk til å tenke, da føler jeg at jeg har oppnådd noe.
Du forstår nok hva jeg mener :) Og ja, det er grunnlag for en diskusjon,, Man kan vel ikke gjøre akkurat som man vil selv om man er grei og snill men, hvor hardt bør man straffes? Jaja, nok om det...
Bildet ditt er utrolig vakkert og vinkling og nærheten gir rom for fri flyt av fantasien, her ser jeg så mye mer enn akkurat en bloms! :)
Selv om jeg er fargeblind'' ser jeg en meget vakker blåfarge (eller er det lilla?) og et slikt bilde skulle jeg gjerne likt og hatt på veggen min hjemme :)
Ha det fint Lau :)
Arne M.

Hei. Dette er som sedvanlig elegant belyst,og kreativt manipulert. Hortensiaen møter på en måte Star Wars i denne kreative og stilsikre fremstillingen. Sikkert fotografisk håndverk koblet med sikker eksperimentering. Well done!

- Arne
Liv F. D.

Hei Lau, dette var et flott bilde av hortensiaen. Likte godt den behandlede versjonen #1, Veldig klart og fint bilde i nydelige farger.
mvh
Liv '')
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu