Ekorn i sommerpels, nesten..
Ekornet har det godt om dagen, der det har stor tilgang på mat i skogen. Gran-og furuskogen blomstrer, der grantoppene nesten ikke greier å holde på alle disse kongleklasene. Titt og ofte treffer en på spiste kongler som ligger på bakken, noe som indikerer har ekornet har inntatt frokosten. Er en heldig kan en også finne de tett kamuflert inntil trestammen, der det titter ned på en med konglen mellom fremlabbene. Her et ekorn som ikke helt har forlatt vinterpelsen.
Ok bilde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-17 20:34:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon 80-200 D f.2,8
  • Brennvidde405mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger653
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Knut Børge S.

Hei Odd!

Kjempeflott portrett av ekornet der det står i fotografisk positur med nøtta i munnen. Godt komponert med vakre omgivelser og en herlig bakgrunn som fremhever ekronet bra. Skarpheten er som vanlig upåklageglig, fargene er flotte og lyset er bra. Nok et tipptopp naturfotografi!


mvh KBS
Monika Frisvold V.

Her henger jeg meg på kommentaren til K.B.S
Nydelig flott med fint lys....
Ps jeg har sett ekorn på plassen min også....men får knipse etter ferien...
anbefalt...
-monika-
Trond B.

Hei.
Fint ekornbilde der det tekniske sitter som det skall.
Mvh Trond
Inge S.

Hei.
Et flott motiv og topp teknisk. Fin bakgrunn som fremhever
ekornet meget bra.

Mvh Inge
Avsluttet .

Hei Odd E.

Flott bilde av ekornet igjen. Teknisk bra, kanskje litt lyst.

Har jobbet veldig mye i det siste, blir jeft og komme seg i skogen igjen snart. Dette gir insp til og krype ut av kontoret og inn i skauen.

mvh
Tommy
Anette L.

Hei!
Ekorn er nusselige krabater og like morsomt å se bilde av dem hver gang:D
Great skarphet oxo!
Mvh Anette C'',)
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Odd!

Pent portrett av Mr. Nøtteliten der han sitter på den morkne bjerkestammen med en nøtt i kjeften!
Teknisk bra og en fin komp.
Enig med Tommy S at det kanskje er litt lyst.
Moro å se en V2 med litt mørkere variant, usikker på hva som fremstår best.....
Artig med det speilende øye....kan nesten se han Odd inni der jo....
Blir for lite tid til dotten for tida!
Livet krever sitt....
Ha en utmerket aften oppi de Oppdalske sfærer!
Hans-Jørgen
Terje S.

Nok et pent Ekorn bilde fra Mr.Ekorn på Oppdal. Hadde vært kjekt om du kunne legge ut litt om resepten til slike flotte Ekorn bilder. Tenker da på plassering av åte,skogtype og lokkemat.

Terje
Cristina B.

Her sier jeg bare gratulerer med supert bilde. Alt stemmer, til og med ekornet er fornøyd med ett glimt i øyet.
mvh Cristina
Ann T.

Hei Odd E. - et flott ekorn bilde fra deg igjen. Takk for det!
Mvh. Ann
Avsluttet .

Veldig flott bilde av ekornet her da, nydelig lys og farger, fin bakgrunn.
Den står så fint og med den flotte halen. Veldig flott dette. Mvh Liselotte
Tommy S.

Et fantastisk ekornbilde!!
Skarpheten er helt perfekt, og komposisjonen med den grønne bakgrunnen liker jeg veldig godt.
Ekornet sitter i fin positur, der du får med alle de flotte detaljene.
Dette likte jeg!!!

Tommy S
Tove H.

Nok et supert ekornbilde fra deg! Med flott lys og flotte farger. Koselig bilde.
Mvh Tove
Håkon S.

Som mange over sier, helt supert ekorn bilde. SKarpheten, bakrunn og alt er perfekt syns jeg. Glinsen i øyet sier sitt hvor skarpt bilde er! Fint bilde.
Odd E. k.

Takker så mye for de fine kommentarene til ekornbildet. Gledelig at dere fortsatt liker mine ekornbilder. Blir nok noen bilder av dette dyret etterhvert.
Vil også takke Monika, Cristina, Liselotte og Tommy for anbefalingene. Veldig hyggelig og inspirerende dette!

Generelt om foringsplassen/åta og kamuflasje:
Når det gjelder det å kunne fange ekornet til brikken, så kan det sikkert gjøre på mange måter. Enten ved tilfeldige blinkskudd eller ved å oppsøke ekornet i deres naturlige omgivelser. Det siste krever noe planlegging hvis en ønsker å legge noe flid i bildene. Et egnet tilholdssted er nok første bud, der tilgjengeligheten må kunne være slik at en oppsøker stedet ganske så ofte uten å slite seg helt ut. Det kan lett bli et ork i lengden, særlig hvis bomturene kommer ofte. Det er da det gjelder å kunne holde fokus og være tålmodig.
Stedet må også ha nok lys, slik at det er mulig å fotografere hele året og uten irritable skygger. Morgen-og kveldssol/lys skaper stemning og vil kunne være med på å gi motivet noe ekstra. Vær og vind har også betydning, slik at en har kamuflasjen i le. Vil også nevne at kamuflasjen må kunne ligge slik til at en har noe oversikt over området. Blir kjedelig å bare kunne se inn i granskogen på få meters hold. Jeg selv liker å ha oversikt, blir mer spennende og lettere å kunne oppdage andre dyr og fugler som kommer inn i området ( dette er en smakssak og hensikten med fotograferingen naturligvis). En må også tenke på vindretning og den gode luktesansen mange dyr har. Å kunne gå i skogen nydusjet uten parfyme og luktfrie klær øker forutsetningen på å kunne treffe på ville dyr. Tenker da på elgen, rådyret og hjorten.
Når det gjelder etablering av foringsplass, så er det ganske mye en må tenke på. Jeg selv tenker på hva ekornet og andre dyr og fugler liker av mat, dette for å kunne tiltrekke også andre dyr og fugler til den samme foringsplassen. I denne sammenheng, så behøver ikke åta til den enkelte være på samme foringsplass, men i nærheten og slik at det er mulig å kunne fokusere på den andre åteplassen hvis ikke ekornet dukker opp. Når det gjelder foring av fugler, så er det lett for at smittsomme sykdommer kan oppstå. Har en foringsbrett, må det rengjøres med gjevne mellomrom. Viktig å stoppe foringen av fugler når snøen har smeltet og rugingen har startet om våren. Ungene kan ikke fores på solsikkefrø og fuglefrø, da sulter de ihjel. Viktig av fuglene finner den naturlige føden i dette tidsrommet, da mark og insekter blir ungenes føde. Når høsten kommer og isen legger seg på bakken, da kan foringen av fuglene starte igjen. Jeg selv forer enkelte ganger ekornet utover våren, da jeg ikke vil forstyrre deres naturlige mattilgang. Foringen av ekorn foregår med hasselnøtter samt at jeg har julenøtter ved siden av slik at den får trene på å hamstre. Ekornungene vil kunne oppsøke foringsplassen utover sommeren sammen med ekornmora.
Det er ikke så vanskelig å få ekornet til å spise ut av handa. Det kan bli meget tillitsfulle. Har selv bestem meg for å ha de ville, dette for å kunne fotografere deres naturlige adferd og å unngå avhengighet.
Blandaskog er nok den idelle plassen hvis en tenker på mangfoldet av dyr og fugler, men foringsplassen kan nok ligge i utkanten av slike områder også. Fugler og dyr vil kunne ferdes ganske mye i disse traktene, så det å opprette en kamuflasje i kjerneområdet behøves ikke. For min del ligger kamuflasjen noe utenfor kjerneområdet, nemlig i furuskogen med noen grantrær i nærheten. Da er det lettest å treffe på ekorn og nøtteskrike og en del andre arter.
Det kan være fint å fotografere f.eks ekornet ved siden av mye hasselnøtter, men det blir nok ikke et naturlig naturbilde. Ekornet spiser en og en nøtt som den finner på bakken eller på hasseltreet. Det samme gjelder kongler fra furu-og grantreet.. En ser ekornet med bare en kongle. Jeg selv legger vekt på at bildet skal være så naturlig som mulig. Ekornet kan sanke mange nøtter slik som nøtteskrika for hamstring, men det er en naturlig del av deres adferd. Her kommer også smak og behag inn i bildet.
Foringsplassen/åta legger jeg da på andre siden av stubben, slik at ikke det blir med på bildet. Viktig at foringsplassen/åta ligger så strategisk til at ekornet beholder sin plass på stubben. Et ekorn godt plantet bak stubben blir som ofte et dårlig bilde.
Når det gjelder lokkemat, så er det nok å etablere en foringsplass i det området ekornet holder til. Før eller siden vil den kunne finne plassen og etablere et viss tilhold. Ekornet tiltrekker seg også andre fugler til foringsplassen. Meisene varsler fort, slik at jungeltelegrafen sprer seg innover de dype skoger med budskapet: Her er det mat å få!!!. Når det gjelder lokkemat til ørner, ets. så finnes det nok mange teorier og knep om dette emnet, noe mange av dere på dottet kan bedre enn meg.
Vil til slutt nevne at det beste været for fotografering er om formiddagen og kvelden, særlig fint fotolys når det er overskyet og godt lys.
Dette var noen ord om min erfaring ang. fotografering ute i felten. Det finnes sikkert mange ulike meninger om akkurat dette emnet. Takk for oppmerksomheten.

Mvh

Odd E.
ketil o.

Hei!
Har vel lite og tilføye annet en at det er vakkert. I mine øyne er det helt perfekt.
Mvh:
Ketil
Terje S.

Tusen takk for utfyllende kommentar vedr foring, plassering og biotop .
Har lagt ut nøtter en ukes tid å jeg hører Ekorn som smatter i trærne men de har enda ikke vært på åte mens jeg har vært tilstede. Isteden kom en gammel hann rev på nøttene idag. Ikke å forakte ett revebilde heller.


Terje
Anne Ø.

Nydelig bilde av ekornet Odd. V 1. pga lyset som jeg
synes er så lyst og fint her.

Anne:)
Rune S.

Hei Odd! Meget skarpt og fint av ekornet i god positur, fine valører og i flott lys! Versjon #2 synes jeg ble best. Takk for utfyllende tekst! Svært bra!

Mvh
Rune S

Avsluttet .

Hei.

Virkelig et flott ekornbilde du har tatt her. Utsnitt, skarphet og bakgrunn.

TaS
Odd E. k.

Takker så mye igjen for de flotte kommentarene. Artig at dere likte bildet av ekornet.

Ha en fin Torsdagskveld!!

Mch

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu