Det gamle køkken
Hjerl Hedes Frilandsmuseum er et statsanerkendt, kulturhistorisk specialmuseum, organiseret som selvejende institution. Jeg vil i den kommende tid vise flere billeder fra museet. Et eldorado for enhver fritids-, kunst- og amatørfotograf. Her er levendegørelse med folk i gamle dragter.

Museet består af Den Gamle Landsby, Jysk Skovmuseum og Mosebrugsmuseum. Bygningssamlingen på Hjerl Hedes Frilandsmuseums omfatter mere end 50 forskellige bygninger, der dels belyser byggeskik og boligindretning på landet, dels en række af de elementer, der er karakteristiske for det ældre, danske landsbymiljø herunder landhåndværk.

Midt i Den Gamle Landsby ligger gadekæret, der omkranses af gårde i forskellige størrelser, samt af karakteristiske elementer fra det gamle landsbymiljø såsom smedje, kro, skole, landhandel, præstegård, kirke og mølle. Blandt bygningerne findes bl.a. Vinkelgården, der er Danmarks ældste bondegård. Alle gårde og huse i landsbyen er fuldt indrettede med møbler, husgeråd og tekstiler fra det gamle landbosamfund. For at vise et så varierende og levende billede af et gammel dansk landsbymiljø er der anlagt gamle tidstypiske haver ved de enkelte bygninger ligesom bygningerne umiddelbare omgivelser er genskabt med møddinger, hønsehuse og brønde. Herudover har museet en stor bestand af gamle husdyrracer såsom gråbroget kvæg, danske landfår, danske landgæs, geder og heste, der indgår som et naturligt oprindeligt element i landsbymiljøet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-20 12:59:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-20 21:34:57
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-20 21:38:46
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHer er brugt en hjælpeblitz på grund af det sparsomme lysindfald. Den kraftige oplysning af den forreste person skyldes ev vindue som sidder tæt op til billedskæringen i højre. Billedet er som efterbehandling indskygget for at gengive udlysningens forskellige gradueringer som den falder i i rummet gennem de små vinduer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Et nastalgisk og fint miljøpreget bilde der fargene glir i verandre. vakkert..
Jeg syntes du med hell ungikk ekstra belysning og benyttet kun det naturlige lyset som kommer gjennom vinduet.

Rune
Ruth S.

Åh...det ligner på min oldemors kjøkken:-) Til og med ''fluepapiret'' som hang ved vinduet.. Nydelig bilde, Lau.

-ruth-
Sathees Isak M.

Hei..
litt for store kontraster noen deler av bilda ellers er et flott og gammelt bilde dette:)

mvh
Isak:)
Laurberg G.

Tak til Rune og tak til Ruth. Også tak til dig Isak. Jeg skønner dog ikke hvorfor du synes at her er for store kontraster. Har du aldrig været inde i et sådan gammelt hus med små blyindfattede vinduer. Her findes kun partielle oplysninger. Som forklaretovenover er billedet taget med hjælpeblitz, og indskygninger er lavede i mørkekammeret (billedbehandlingen. For at du kan skønne hvad det drejer sig om skal jeg lægge originalen op ubehandlet, og i tilgift samme motiv uden hjælpelys og ubehandlet. Kan hænde at du da vil skifte mening. mvh. lau
Sathees Isak M.

Hei.
Jeg skal forsøke forklare..
Oå venstre siden (for meg) av bilda er litt for mørkt.. ivertfall hjørnen da.
Også samtidig lyset fra vinduet på høyre siden er litt for skarpt.. Men når jeg ser på origanlen beundrer seff din proffe etterbehandlingen ja:)

mvh
Isak:)
Anna Rosa L.

Hadde bildet i v4 sett like bra ut som bildet i v1 så hadde dette vært perfekt! Nydelig og avslappet stemning her. Litt sært og meget pent!
Liker best v1 siden v4 ble litt i det mørkeste laget!
Jeg digger fargene og fortellingen som ligger gardine-skapdørene og de blå kjøkkentedskapene på veggen!
Her ser det virkelig ut som de holder på uten at bildet virker unaturlig eller planlagt!
-rosa-
Brit M.

Dette bildet forteller en tilnærmet autentisk historie, og, til tross for at jeg antagelig er ''Kjerringa mot strømmen'' er det v4 jeg faller for. (men så liker jeg Bill Henson og da).
Jer syns det er v4 som gir substans til historien. Tidligere ble det brukt lite lys, man arbeidet mest i dagslys, og dagen innendørs var full av skygger. (man la seg tidlig også)
Det klare, myke lyset, skapt bare fra vinduet, fremhever formene, både på husgeråd og mennesker, på en mye mer tiltalende måte, syns jeg. Men skal man bruke et slikt bilde til å dokumentere en tenkt situasjon fra f.eks 100 år tilbake, vil man jo kanskje se detaljene, f.eks på forhengene under benkene og fargen og stoffet i skjørtene.
Men jeg tror altså det er v4 min mor ville kjent seg igjen i....

Brit
Avsluttet .

Hei

Går for V1, men likte også V2. Dette kjøkkenet minner meg om gamle dager hos farmor.. Ikke helt likt, men noe lignende.. Tungvint, og uten de tekniske hjelpemidlene vi har i dag.. V2 yter den stemningen som må ha vært før fargefotografiene kom..
Den muggen på høyre side med blå kant oppe, har jeg visst noe lignende.. Morsomt. Som Brit nevner så jobbet man i dagslys før i tiden, og dermed var det mye skygger, så V4 er også et flott bilde.. Likte denne erindringen i fra gamle dager!

Mvh Eva
Bente K.

Et flott motiv med et lys fra vinduet som de gamle malerne brukte i sine malerier.
Her synes jeg best om versjon 4. Der synes jeg lyset fra vinduet kommer best til sin rett både på personer og interiøret, og gir bildet en fin stemning.
Men.......her skulle jeg ønsket at personen i midten var fjernet, uten henne ville det blitt litt luft mellom de to andre og mer lys. Men det er dessverre ikke alltid mulig å stille opp alle slik man ønsker det vet jeg.
Museer med levende modeller er flotte steder å besøke.
mvh Bente
Helge R.

Jeg husker den gangen kjøkkenene så slik ut, herre gud som årene går
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu