Havørn i Julsundet
Vært på sjøen i kveld og fisket småsei. Lempet noen sei til de 4 havørnene som satt på holmene. Vanskelige vindforhold hvor ørna kom inn bak båten da jeg hele tiden drev mot fisken. På det nærmeste var den 10 meter fra båten. Ikke godt å ta bilder fra båt under slike forhold når du både skal manøvrere , lempe fisk og ta bilder. Blir nærmest treningsøkt dette til jeg skal oppover til Flatanger i August.
Her ute opplever jeg kanskje 2-3 Ørnstup på en kveld mens du i Flatanger får 10-20 .
Greit . Endel Ps arbeid
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger883
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267956} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kjell Sigurd S.

Det er flotte romsdalsnaturopplevelser du deler med oss Terje. Flott fluktpositur og god skarphet. På min skjerm er havet mellom fjærene på høyre vinge for lyst (rester etter selektiv behandling?). Fint dette men du har langt bedre ørnebilder fra før.

Kjell S
Terje S.

Så du så den Kjell Sigurd. Jeg har dempet bakgrunn og visket fort over med eraser tool. Så det først når du skrev det.

Terje
Asgeir E.

Synes dette har potensial til å være et kjempeflott fuglebilde. Antar at du har arbeidet med å få frem lyse og fine farger i fuglen. Men du har vel vært litt rask i photoshop her? De hvite feltene rundt høyre vinge ødelgegger.
Terje S.

2 x Blur på bakgrunn samt dempet -o,7 Ev for å fremheve fuglen. Men som nevnt så var jeg nok litt for rask i Ps med for stor børste. Slik straffer seg å blir avslørt med en gang.

Terje
Inger Anne Maritsdotter V.

En imponerende god skarphet på den majestetiske fuglearten,
elegant og vakker flybepositur,
teknisk meget bra.

Inger Anne
Truls L.

Et utrolig skarpt og flott bilde av havørna :)

Mvh Truls
Trond S.

utrolig fint. syns det er flott fanget.
vært artig sett orginalen tho
Ole-Kristian T.

Utrolig skarpt og flott. Meget bra bilde!
Magnus A.

Meget bra dette ,skarpt og meget flott positur.Som allerede nevnt litt skjemmende ps arbeid,men med litt etterarbeid blir nok dette meget bra.
Mvh.Magnus A.
Geir N.

Flott positur på denne havørna. Skarpt og med fine farver og et behagelig lys. Meget bra. Det du beskriver ovenfor kjenner jeg meget godt til. I går kveld fikk jeg kun en ørn ned , og akkurat når den skulle til å slå ned på fisken så ringte mobilen min. Det ble bare stress og ingen gode bilder.
mvh
Geir
Rolv B.

God formiddag hr. Sylte. Dette var majestetisk. Lærte litt nytt av ovenstående tekniske greier.
Mvh Rolv b
Terje S.

Takk alle sammen for flotte kommentarer. Utrolig artig fotografering dette men ved slike forhold som her er det utrolig vanskelig. Får se om jeg får med meg en hjelper ikveld.

Terje
Steinulf L.

Synes du har truffet svært så godt. Fine kveldsfarger.
Mads H.

elegant og vakkert bilde av ørna. Begynner å bli en god del som har bilde av ørn nå, men jeg synes aldri at det bilr nok av de.
Godt fanget.
Mvh Mads
Ole Martin D.

Flott dette Terje! Nydelig lys også vi hadde et utrolig lys i går kveld ,slik som du.
Kan lite om fotobehandling men man leter jo alltid etter noe å kritisere.
Men hva er galt med vingen-fjærene lengst unna? Har du ''spleisa'' på vingen eller er det min skjerm som er rar. Jeg synes det er bedre at det brukes ein ærlig kappa ving enn at ein skal prøve å lage ei heil ørn, mulig jeg tar feil Terje men jeg vet at noen gjør det.Vi sjåast snart.
Terje S.

Takk for flotte og humoristiske kommentarer. At jeg har prøvd å lage ei heil ørn er vel å overdrive men innrømmer at jeg har spleiset på de 3 ytterste fjæra med 7-8 mm. Var på ingen måte tenkt å lure folk men all honnør til deg Ole Martin at du greide å se det. Kom vel ikke som noe bombe at det var akkurat du som avslørte fusket Ole Martin. Jeg la heller ikke skjul på det i mine egne vurderinger (Endel PS arbeid). Så det neste blir vel heil ørn.


Terje
Tom E.

Hei!
Synes no at ørna ble fin jeg da.La ikke merke til spleisinga.Fint lys og positur.
mvh tom
Knut Børge S.

Hei Terje!

Meget flott bilde av den majestetiske rovfuglen der den kruser over havflata på jakt etter en fisk eller to. Som vanlig teknisk flott!

mvh KBS
Svein B.

Ett flott bilde- som du i mine øyne har fart alt for hardt fram med i bildebehandlinga. Her gir du ørna nærmest spotbelysning i de (alt for) mørke omgivelsene- bluren blir overdreven og unaturlig, og spesielt når du ikke legger bedre arbeid i det enn her. Resultatet er en kraftig halo rundt ørna, som forsterker ''klipp og lim'' inntrykket dette bildet gir meg- og vingespissene du har satt inn er også svært livløse og gjennomskuelige. Det er artig å leke med bilder og bildebehandlinga, men her blir dette for meg ett eksempel på for mye av det gode. Du er blitt en kløpper på fotografering og bildebehandling Terje, og da blir dette en nedtur i forhold til nivået du vanligvis leverer. Det hadde vært artig å sett ett resultat nærmere startgropa i arbeidet.

Mvh
Svein B
Andreas S.

Hei

Imponerende og majestetisk! Flotte toner og herlige, varme farger.

Mvh. Andreas D.
Terje S.

Helt enig i din kommentar Svein. Men syntes kanskje du har for store forventninger til meg. Jeg er sjøllært på Ps og jeg tester ut forskjellige verktøy, trener i bildebehandling osv. En annen ting er om jeg skulle lagt ut bilde med de åpenbare feilene ? Personlig mener jeg det for da lærer jeg noe til neste gang. Takk iallefall at dere gir meg konstruktiv kritikk. Sånn setter jeg pris på Svein.

Terje
Avsluttet .

Flott fanga av havørnen, vakkert lys og farger. Mvh Liselotte
John-Tore G.

Helt enig i dine siste betraktninger her Terje.
Jeg forsøker å lære meg litt fuglefotografering, så det er så spennende å se på hva du og andre legger ut her. Spesielt når det oppstår diskusjon rundt bildet er det bra. Et spørsmål: Når du har bluret x2 på bakgrunn samt dempet -0,7 Ev for å fremheve fuglen. Kunne du forklart litt om dette? Vet at det finnes mange veier til rom, men jeg kjenner ikke alle:-) Har egentlig ikke vært i rom heller så jeg er helt turist i så henseende..

Selv om det mest pirkende ''øye'' finner ting her som kan gjøres bedre ( som haloen ) må jeg si at for meg er dette et flott bilde. Lyset er nærmest filmatisk som om du har hatt med deg egen lysmann;-)

Mvh John-Tore
Aleksander M.

Hei Terje!
Som det også er sagt før så synes jeg dettte ble litt vel ''kunstig''. Bortsett fra det er det et nydelig havørnbilde i pent lys. Jeg er sikker på at du vet hvordan du skal fikse feilene og ved å gjøre det vil det bli et meget flott bilde i arkivet ditt!

Mvh Aleksander
Rune L.

Ingen tvil om at en ser detaljene i fjærdrakten her, nei. Helt rått og se på.

Mvh
Rune
Anne Ø.

Fantastisk skue og et kvalitetsbilde Terje!!!!
Anbefales.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu