Gråmåke i farta
Båten suser i over 20 knop på vei mot neste ørnestup. To utenlandske naturfotografer sitter i fronten og kikker på bilder fra det forrige. De er fornøyd og fikk det de skulle.

Jeg tar bilder av måkene som henger i lufta og på siden av båten. Tester ut lange lukkertider og forsøker å få til noe som kan kalles litt mer kreativt. Etter mange turer på sjøen er det fortsatt nye bilder å hente. Drar av mer en 8 gigabyte med bilder, dette er ikke enkelt. Kanskje ble dette noe... Hva synes du?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300 mm f 2.8 AFS-II
  • Blenderf/14
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetIso 250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268038} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Carsten A.
Avgjort interessant, men likevel kanskje ikke helt vellykket, jeg får likesom ikke inntrykk av at det er fuglen som beveger seg. Bakgrunnen viser selvsagt noe om fart, mitt inntrykk blir at fuglen henger nokså stille i luften. Virker kanskje rart, men det er det inntrykket jeg får.

Med denne teknikken ville kanskje mye lengre lukkertid være verd et forsøk.

MVH CA
Per Harald O.
Dekorativt. Foretrekker at måken er skarp.

CA. er inne på noe..han har jo en serdeles god erfaring med teknikken!
Tror den kan føre ut i det kunstneriske stemningsleiet.
Hilsen Per
Svein B.
Nja, dette synes jeg ble rett og slett mislykket Kjartan. Ei halvsoft måke mot fartsfylt stripete bakgrunn, i litt glorete utførelse- ikke i nærheten av det nivået jeg forbinder med deg og dine bilder. Måker er flotte fugler i seg selv, lett tilgjengelige- og kler ofte bilder i denne sjangeren med lang lukkertid. Her synes jeg det blir generelt for mye lys i hele bildet. Vannspeilet blir for dominerende i bildet i mine øyne, måka blir bare halvsoft over det hele- og gir ikke inntrykk av bevegelse i seg selv.

Men det forundrer ikke om du har andre og bedre på lager- eller tar de i løpet av kort tid, du er i allefall kapabel til det.

Mvh
Svein B
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Blir vel litt sånn tja... Kommer litt på halvdistansen, ikke ordentlig panobilde og ikke ordentlig opplevelse av abstrakt heller. Men samtidig tenker jeg at bildet med de fargene som presenteres på skjermen (som godt kan tvikes litt opp) ville tatt seg fint ut på veggen.

MvH, Johann
Kjartan T.
Takk for litt kritikk og skikkelige tilbakemeldinger på biildet. For meg er Foto.no et sted der jeg kan legge ut alle mulige bilder, og få tilbakemeldinger på disse. Så det er godt at du ikke strør på sukker Svein:) Det er vel i grunnen viktig at nettstedet ikke blir et reint utstillingsvindu der vi viser frem våre beste bilder for å få skryt og rosende ord.

Morsomt å prøve noe som ikke fungerer helt, også er det bare å prøve på nytt. Skal følge rådet fra Carsten å teste ut 1/3 sekund på neste båttur.

Likte fargene jeg også Jóhann. Ser at bildet kunne vært presentert mørkere og med litt mer trøkk i farger (uten at det hadde gjort det til et mesterverk).
Ole Martin D.
Ikke helt som jeg liker dette Kjartan men det er jo utrolig morsomt at noen prøver noe annet.Tror du tok bedre bilder enn dette denne kvelden.
Skal sette Arnholm på skikkelige tester i August!!!!

Vegard L.
Du har vel fått nok ''pepper'' :-), men jeg er enig med CA i hans vurderinger. Panorering er morsomt og interessant så du må ikke gi deg med dette. (Ternebilde det var jo superb)
Vegard
Carsten A.
KT: He-he, for mange år siden ''panorerte'' jeg mot måker fra danskebåten, dvs. jeg brukte samme teknikk som her, måkene holdt samme farten som skipet (sånn omtrent). Jeg brukte ND-filter og 25 ISO film samt kraftig nedblending for å få 1 sekunds eksp. tid i solskinn. Har man litt flaks, rører måken på seg under en så lang eksponering, og man kan får de mest ''kunstneriske'' figurer. Det blir selvsagt ''art by accident'' - nesten - skjønt hva gjør dét om bildet blir bra. Da hjelper det å ha en gjennomsiktssøker i blitz-skoen!

OMD: Ser frem til kritiske tester i august ja! For her er det mye lettere å gi gode råd enn å følge dem!

MVH CA
John-Tore G.
Heisan. Jeg følger med i diskusjonen. På mitt teleobjektiv har jeg egen innstilling for panorering. Kan ikke unngå å tenke på hva slags innstilling jeg skulle brukt i denne situasjonen. Jeg burde nesten gjøre notater i en egen liten notisblokk her. Brøver å forbedre min egen teknikk så dette er fasinerende å følge med på. Takk til dere alle som bidrar til å heve kunnskapsnivået:-) Mulig dette kunne vært lekt litt med i ps, få litt mere kontrast og farver? Har begrenset med peiling så skal være forsiktig med å mene for mye hehe!

mvh John-Tore
Kjartan T.
Takk igjen. Ole Martin, joda det ble mye fint av havørna og noe brukanes ellers også av både måker og ikke minst tyvjo. Takker for en opplevelse som får blodet til å bruse i årene hver eneste gang. Tror ikke jeg har opplevd noe som kan sammenlignes med 20 havørnstup på en flott sommerkveld, krydret med måker, terner, lunder, tyvjo, kaffe og gode fotografer i båten.

Vegard, gi meg! Nei, jeg har ikke passert 40 og har tenkt å panorere så lenge gikta ikke stopper meg.

CA: Ok, ett sekund! Glad jeg ikke var med på det filmforbruket:)

John-Tore: Dette er nok mest ''learning by doing''. Med digitalkamera er det bare å prøve, også tilegne seg kunnskap mens man er ute å knipser. Det er nok det som har fungert mest for meg.
Terje S.
En ting skal du ha Kjartan. Du er kreativ å tørr prøve noe annerledes. Lyset er topp men savner litt mer bevegelse i vingene.Det meste er skrevet men jeg støtter Carsten i å øke lukkertiden. Mye spennende resultat i vente og det går nærmeste over til å bli abstrakte bilder -men liker slike uventede resultat.


Terje
Carsten A.
GT: ''Ok, ett sekund! Glad jeg ikke var med på det filmforbruket:)'' - jada, og det ble jo ikke bedre av at endel foregikk med Mamiya RB67 (med 645 magasin), og Kodachrome med 35mm.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu