Bjørnekamp
Her opplever jeg min største naturopplevelse noensinne, med to store hannbjørner som braser sammen bare noen meter foran meg. Jeg sitter i en kamuflasjehytte øst i Finland, helt på grensen til Russland. Problemet er at det er midt på natten og lukkeren er på 1/10 sek. og lavere, selv med iso 3200. Jeg tok sikkert et par hundre bilder av hendelsen, men de fleste er uskarpe på grunn av bevegelse og høy iso. Det dårlige lyset gav også problemer for autofokusen.
Jeg synes bildet er av dårlig kvalitet, men jeg får ilinger nedetter ryggen hver gang jeg ser på dem. Ta en titt på Per Johan Næsje sin film fra samme sted noen dager senere.
http://video-film.no/snutter/uwol4.html
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 100-200
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268725} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tommy S.

Hei!

Etter det du forklarer i teksten, skjønner jeg at bildekvaliteten blir litt svekket. Men allikevel synes jeg bevegelsesuskarpheten og korningen passer litt til situasjonen. Det blir liksom litt skummel stemning.
For her er det uten tvil situasjonen som er det viktige.
Etter min mening et meget severdig bilde, hvor du har fanget en fantastisk situasjon. Du formidler en stemning og en fantastisk naturopplevelse.

Tommy S
Terje S.

Hei Kåre !

Den tekniske biten er underordnet i slike situasjoner. Ønskelig hadde nok vært lavere iso og raskere lukker men syntes du har fått ett knall bilde allikevel.

Terje
Jan Inge K.

Noen ganger overgår naturopplevelsene kapasiteten til moderne fotoutstyr. Det varer sikkert ikke i så mange år... Glad du ville dele denne opplevelsen med oss...
Roar K.

Forholdene som du beskriver tatt i betraktning så er dette et knall bilde.

Roar
Avsluttet .

jeg skjønner at du får ilinger nedover ryggen når du ser dette i ettertid, dette må ha vært en kjempe opplevelse. syns bilde var knall jeg også, skjønner at det blir litt kornette når du har iso 3200, men det gjorde rett å slett ingenting at det var litt kornette. dette er ett blinkskudd...

Mvh Jan espen Mathisen
Kjartan T.

Flotte bilder du har med deg tilbake fra Finland. Her er det fint å få en liten del av opplevelsen du hadde med de to bjørnebryterne på myra. Det tekniske er underordnet skriver Terje, og det er jeg virkelig enig i!
Stein Rune B.

Fantastisk
Kåre G.

Takk for mange fine tilbakemeldinger.
Mvh. Kåre
Bent O.

Hei Kåre, dette bildet likte jeg veldig godt. Masse stemning og spenning så det holder. Kan forestille meg du hadde en spennende opplevelse her. Ser du har vært ekstra heldig med ulven også. Må nok opp en tur til jeg.

mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu