Gråmåke
Panorering av Gråmåke . Tok mange bilder før jeg syntes det klaffet . Personlig er jeg meget godt fornøyd med tanke på lukkertiden.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-28 00:24:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 100-300 APO DG HSM f.4
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetPanorering
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Robin J.
Enig i din egen vurdering.Kjempeflott. Morro med slike bilder. Mvh RJ
Avsluttet .
Spennende og anderledes:-)
Liker dette,skiller seg ut:-)
Flott.
Hilsen Tone!
Liv F. D.
Hei Terje,
dette var et skikkelig fint bilde av måken. Kjempestilig at hodet ble helt kart og resten uklart.
Veldig bra!
mvh
Liv '')
ronny s.
Hei Terje
Morro og sjå ka du får til med disse måsane, kjempe pluss for att hode er so skarpt og klart.
Eg synst kansje himmelen er litt forstyrrande men det er no meg då.
Kansje det blir litt kjedelig uten og.. hehe det er ikkje lett og bestemme seg på sånne bilder.
Mvh Ronny
Monika Frisvold V.
Hei Terje

spesielt... å fint, men må si jeg liker dem to terne bildene dine bedre... Liker ikke den lyse gule delen sammen med den lyse hvite :(
kunne tenkt meg kansje mer ''liv'' i bakgrunnen.... liker effekten den er fin, men med mer farger...

Ha ei fin fotohelg.....
-monika-
Terje S.
Takk for kommentarer. Den som ikke har prøvd det her -bør prøve. Å få en skarp måse i bevegelse med lukkertid 1/20 sek er flaks og teknikk. Personlig syntes jeg bilde blir tamt uten solnedgangen men slik er mye smak å behag.

Terje
Arild P.
Er stort sett enig i din egen vurdering av bilde ditt. Jeg likte spessilet godt at du har, med 1/20s lukker, fått hode og deler av selve kroppen nesten helt klart. Ellers så synes jeg fargene og plasseringen av fuglen i bilde er bra.

Det jeg ikke synes var bra er den skarpe kanten som vises spessielt godt oppe til venstre for hode og fortsetter litt svakere langs begge sider av kroppen. Jeg synes den bryter nokså mye i forhold til mønsteret ellers i bilde. Det ser nesten litt kunstig ut. Kansje du har skarpet opp selve fuglen litt mye.

mvh
Arild
Terje S.
Er enig dine vurderinger Arild. De fremkommer ikke på raw fila i noe grad men etter å ha justert levels syntes jeg bilde ble noe tamt. Prøvde meg derfor frem med å øke kontrast i Cs2. Kontrast gir vel på linje med usm slike effekter som du sikter til Arild.

Terje
Chr. G.
Resultatet av panoreringen ble bra, fin positur og blikkretning på måken. Men det er mer som skulle vært på plass før dette går hjem hos meg.

Omgivelsene ser ikke ut til å ha fått den samme oppmerksomheten som du har gitt måken, da tenker jeg på de grå flekkene i sjøen (kanskje er det måker det og) - som tar noe oppmerksomhet, skeiv horisont (joda, den kan godt være skeiv dersom det er et bevisst valg og det passer - her er jeg ikke sikker på skjevheten spiller på lag med resten av bildet) og det ''skitne'' toneforløpet (det har vel noe med værforholdene/tiden på døgnet å gjøre). Solnedgangshimmelen bidrar ikke noe særlig i positiv retning, snarere tvert i mot - den får ufortjent oppmerksomhet.

Konklusjonen min er at hovedmotivet er framstilt bra, men bildet som helhet faller litt igjennom.
Linda G.
Hei Terje! Ser du har fått sansen for ''kreative foto''...hehe! Og jammen får du ikke til dette også!!! Knallbra dette, tøft! Hilsen Linda
Terje S.
Takk for kommentarer. Du har helt rett Chr vedr vær og toneforløp. Flekkene på sjøen er måker som du antydet. Vannlinjen var rettet opp i en annen versjon men så det ikke før jeg hadde lagt det ut. Går jo ikke ann å trekke tilbake bilder på kritikken før 1 uke.

Terje
Knut Børge S.
Hei Terje!

Knalltøft bilde av måken der hodet fremstår nokså skarpt mens resten så å si er vasket vekk, meget flott bilde som kan ses om og om igjen med nysjerrighet.

mvh KBS
Lars G.
Kjempetreff på måsen. Men tror jeg ville beskjært kraftig på høyre side, nesten helt inn til fuglen. Tror det ville rettferdiggjøre solnedgangsfargen mer også. mvh Lars
John-Tore G.
Hei. Tøft at du er i det eksperimentelle hjørnet.
For meg funker måken godt her. Jeg synes ikke komp funker like bra.
Ville hatt måken på høyresiden i bildet. Strukturen i sjøen er fin. Et lite minus for de måkene som er i bakgrunnen. Jeg skulle ønsket meg at vingen til hovedmotivet ikke hadde ''berørt'' horisontlinja. Altså litt lavere, eller kanskje høyere... Farvene er fine, men kanskje en liten anelse mere kontrast hadde vært ok.

Mvh John-Tore
Kjartan T.
Morsomt at du gjør helt nye ting og eksperimenterer med lange lukkertider Terje. Dette var et av de mer spennende bildene her, men jeg synes fortsatt at det har utviklingspotensiale. Sjøen bak måken blir veldig grå i mine øyne. Det er først og fremst fuglen og kveldshimmelen som gir meg stemning og skaper interesse her.

Ole Martin har foresten tatt en del slike måkebilder med langlukkertid, i kombinasjon med blitz og solnedgang som jeg synes fungerer utmerket. Et varmt filter foran blitzen gjør seg i slike sammenhenger.
Caroline M. S.
Jeg synes bildet ble riktig fint. Måken ser bra ut, men jeg tror likevel at det er bakgrunnen som gjør mye av bildet for meg. Jeg liker det skarpe orange i toppen og at det ligger orange bak/mellom det skittenbrune i resten av bakgrunnen. Liker også den skarpe v1 bedre enn v2.
Kjell Sigurd S.
Det beste i serien din av fluktbilder med lang lukkertid synes jeg. Her har du tilstrekkelig detaljer i hodet til at øyet finner ro ett sted i bildet. Den rette kanten over hodet virker litt unaturlig. Liker panoreringseffekten i omgivelsene og synes det lyse feltet bak (over) liver opp. I alt et vellykket bilde.

Kjell S
Gunnar N.
Et ualminnelig vellykket fotografi - ellers har vel de andre sagt det meste allerede.

mvh Gunnar N
Avsluttet .
Ja Terje dette var bra. Alt er som sagt kommentert tidligere så jeg får bare tilføye en kommentar..

Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu