Stavanger by night
Håper på respons på dette bildet siden nattfotografering er noe eg har svært lite erfaring med med og har veldig lyst til å forbedre meg i..

syns selv dette bildet ble nokså greit, litt synd med treet til høyre i forgrunnen åsså kunne bildet muligens vert litt klarere, men det blåste mye og stativet mitt er i under 500kr prisklassen...
Bildet inngår i albumet Stavanger - Stavanger gjennom mine linser..
Utstyr
  • Nikon D40
  • AF-S NIKKOR 55-200MM
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5
  • Lukker15s
  • Nei
  • AnnetStativ og lang lukketid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Terje S.

Nattfoto er ikke min sterke side men syntes du har fått ett flott foto av Stavanger by Nigth. Syntes også skarphet er bra (subjektivt). Du kan kanskje dra litt mer i USM spakene om du har Ps. Du kan f.eks prøve med Amount:100 Radius:0,3-0,4 Treshold:0 på web bilde og legge ut en V2 med det jeg foreslo.


Terje
kjetil g.

Takk for kjekk kommentar og forslag, skal prøve det du foreslo og legge ut versjon 2, men den kommer nok ikkje allerede i natt.



PS. kikka igjennom bildene dine og må bare få si wow...
der var det jammen masse flott.


Mvh Kjetil.
Rune L.

Bildet har en komposisjon som ikke fungerer. Hadde du funnet objekter du kunne komponert bildet ut i fra, ville du fått et langt finere bilde. I tillegg til manglende komposisjon, er det to andre ting som trekker ned. Det ene er altfor mange mørke, nærmest sorte felter, som stjeler oppmerksomhet. Det andre er disen i lufta. Ikke at dis i seg selv ødelegger. Men men sammens med alle skyggepartiene, som jo stykker opp bildet, dekker det til det meste av detaljer

En måte som jeg mener du kan forbedre komposisjonen i akkurat dette bildet på er f.eks. å kutte vekk alt som er til høyre for huset nederst på bildet, slik at det huset da blir det som står nede i høyre hjørnet. Deretter kutter du vekk alt som er til venstre for den store bygningen med 2 parabolantenner (en liten og en stor) på taket. Da får du mer orden i bildet.

Mao hvis målet er knipse et bilde som fenger øyet, er det om å gjøre å gi det en komposisjon som har en for orden. Iallfall dersom det ønskes brukt til andre formål enn bare å være et minne liggende i et fotoalbum eller bare dokumentere ''hvordan det så ut akkurat derfra''.

Mvh
Rune
Ole-Terje B.

Hei Kjetil
Var også ute og kikket litt rundt i stavanger i går natt, det var frisk vind ja...
Bildet er vel tatt fra Vålandstårnet, og med Rosenberg verft oppe i venstre hjørne?

Ett alternativ til USM (Unsharp Mask) kan være å duplisere laget, legge på ett highpass filter og velge overlay - da kan du fintune litt med opacity på skarpheten.
kjetil g.

Takk for opplysende og konstruktiv kritikk fra deg Rune, skal huske tingene du har nevnt her neste gang eg er ute om natten.

og til deg Ole-Terje, ja bildet er tatt fra vålandstårnet. Det er den nermeste ''utsiktsplassen'' til der eg bor så det ble et nokså naturlig valg når eg skulle prøve meg på nattfotografering :)
også takk til deg for tips.

skal prøve å fikse litt på bildet og legge ut en versjon 2 med tiden.
Avsluttet .

Heisan Kjetil.

Bildet er for så vidt bra det, men det er litt grums i bakgrunnen. Var det overskyet den kvelden? hadde vært fin med en stjerneklar himmel der i stedenfor og det er og litt for mye mørke felter nederst i venstre hjørne. Lyset fra Roseberg stjeler også litt av oppmerksomheten. Men du har mangen gode bilder som jeg liker godt, flink fotograf er du!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu