Kongsdalen
Det er ikke bare i Canada en kan finne storslått natur. her er Kongsdalen og Straumsvannet på ytre Hamarøy. Bildet er tatt ern herlig sommerkveld med masse mygg og fluer som måtte fjernes på bildene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-01 14:35:33
    Versjon #2
Utstyr
  • D1x
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Fin dybde og god linjeføring som får øyet til å bevege seg innover i billedflaten for så å stoppe i den horisontale linjen og i det solide fjellmasivet i bakgrunnen.

Bildet gjenngir en herlig og spennende natur som man blir tent på å oppsøke.

Bilde virker kanskje litt mørkt og dystert i skyggepartiene, men samtidig ligger deler av de hvite skyene i bakgrunnen på grensen til utbrenthet så dynamikkmessig er det generelt ikke mye å gå på her.
Undres liklevel på om man kunne isolert himmelen og lysnet opp litt på resten av landskapet pluss øket kontrasten litt på samme.
Men dette her er veldig avhengig av lysstyrken og kontrasten på den skjermen som dette blir betraktet på...en vanlig og rimelig kontorskjerm vil nok ikke retferdiggjøre et slikt motiv fullt ut.

Odd
Kjell F.

Hei Odd
Har prøvd å følge oppskriften fra deg. Fikk fram mere informasjon som du ser. Bildet ble nok mere seerverdig.
Mvh Kjell
Per Einar G.

Syntes så absolutt at versjon 2 fungerte bedre i allefall på min skjerm, god endring av lys. Forøvrig flott komponert med god dybde + for sand-dynene som følger i høyre del av bildet. Vakkert!

Per E.
Rolv B.

Hei Kjell.
Flott å bo i Nordnorge! Ihvertfall denne sommeren. Ellers også forresten. Begge versjonene har sin berettigelse. I V.1 understreker de mørke partiene den dreamatiske naturen, mens V.2 blir mere lys sommerstemning. Fine beggte. Spesielt stranda på høyresiden som gir god dybde i bildet.
Mvh Rolv B
Willy M.

Hei

Jeg er og enig at versjon 2 er den beste, der kom dybden inn i fult monn, veldig bra. Hvilke instillinger brukte du

Willym
Avsluttet .

V2 best etter min smak
Matcher det litt mere sommerlige når man ser på de litt lette og lyse skyene
Med uværstunge skyer har nok denne versionen blitt feil.

Odd
Kjell F.

HEI willy.

Jeg brukte F/7 .1 og 1/180 dels sekund, samt vidvinkeelsoom 12-24. Bruker mye auto og justerer blendeer-lukker alt etter hvilke opptak jeg skal gjøre. Kompenserte litt - for å få histogrammet innenfor displayet. Bruker histogrammet hele tiden - da vet jeg at jeg har informasjon fra hele ''spekteret'' med.
Jeg har funnet ut at dette er en grei måte å jobbe på og har gitt best resultater over lang tid.

Mvh Kjell
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu