Havørn fra Vestnes i kveld...
Fra kveldens fiske tur
Artig positur
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetIso 400 . Overeksponert 1,0 Ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269861} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Trine E.

Flott bilde, og som du selv sier: artig positur

Vi har det her på vestlandet! ;-)

Mvh Trine E. Pedersen
Anette L.

God kveld:)
TØFF fugl, dette har du dreisen på! Action,skarphet og blikket er på plass:)

Mvh Anette:)
Robin J.

Øvelse gjør mester som det så fint heter. Ikke verdens mest spennende lys men synes du har fått veldig mye ut av situasjonen. Flott positur og teknisk meget bra. Mvh RJ
marie w.

blir veldig imponet over hvor skarpt du får bilde, flott dyre
bilde:-)
Monika Frisvold V.

Yes...
Der satt den... flott skarphet på hode og nebb,,artig positur som du nevner... synes nebb og hode fikk en positiv heving av den samt grepet rundt fisken der vanne drypper nedover...
Fasinerende og flott... å en fin opplevelse... :)
-monika-
Inge S.

Hei.
Et flott opptak og må være en stor opplevelse dette her.
Meget bra.

Mvh Inge
Tom E.

Hei i natten!
Dette ble jo meget bra,fin positur på ørna.Synd at det ikke var
noe av det fine kveldslyset.Så du driver og tjuvtrener.
mvh tom
Terje S.

Takk for flotte kommentarer. Var litt heldig med posituren her
- men lyset var heller dårlig. Trøsten var att Canon mannen fremme i båten fikk bare dårlige bilder- til tross for at han både kysset og klemte MK2 før vi dro avsted.

Viste ikke at ørnefotografering var berammet med restriksjoner Tom.
Men har funnet meg noen meget sammarbeidsvillige ørner
- bare fisken ikke er for stor. Over 1 kg så flyr de over og tilbake i trærne.

For meg virker Ørnerovet på Leka som ren utopi. Hvordan skal en ørn på
5-6 kg greie å løfte ett barn på 19 kg opp i ett reir ?

Terje
Avsluttet .

God morgen gutter,

Flott bilde Terje. Åssen går det med Canon mannen? Du må sørge for at han får bra bilder, ellers blir det bare gnål he he. Nå angrer han for han slgte 300en tenker jeg.

mvh
Tommy
Kjell Ivar Ø.

Flott dette Terje artig positur . Litt flatt lys men du har funne nokre
villige ørner og da har du vel planene klar fremover.
En god naturfotograf finner sine egne prosjekt og jobber
med dem om det tar både 2 og 3 år. Blir artigt og følge
med Vestnes ørna. Mvh Kjell Ivar
Knut H.

Hallo Terje
Alle småe fregatter har en canonmann.Håper
han lykkes.Stilig positur på ørna der torsken
i enhåndsgrep kommer tydelig frem.Fargene
og skarphet er topp og bakrunnenen og lyset
er du ikke herre over men syns under rådene
forhold dette er meget bra.Ingen enkel oppgave
de går fort i svingene her.Lykke til i kveld.
Knut
ronny s.

Kjekt du har funne noken villige ørner, det ser jammen kjekt ut og ha sånne muligheter.
Flott bilde dette og. Litt andeledes positur og det er fint.
Mvh Ronny
Avsluttet .

Flott fanger, henger meg på alle godord du har fortjent med dette motivet.

Arne
Odd E. k.

Hei Terje!

Et flott bilde av havørna, idet den jobber på spreng for å komme seg opp av vannet og bort fra disse knipsekarran i den lille prammen. Flott skarphet og en meget flott positur, der handlingen kommer fint frem. Fisken kommer fint tilsyne der ørna legger breisida til. Nydelig og fasinerende dette Terje.

Ha en fin fotohelg!!

Mvh

Odd E.
Jóhann Á.

Hei Terje!
Syns faktisk dette er et av de bedre ørnebilden som jeg har sett her. Som nevnt, posituren på fuglen er veldig fin. Masse detaljer i selve fuglen og skarpt hvor det skal være det. Så syns jeg bakgrunnen oser av havørnas vanlige element, havet. Glimrende bilde!

MvH, Johann
Wenche J.

Hei Terje
Meget bra skarphet og flotte detaljer. Komp og utsnitt er fortreffeliig. Flott med dråpene og fisken. Et og svært godt bilde:)
Mvh Wenche
Kjell G.

Dette er jo riktig bra!
Fin positur, godt blikk, med fisk som ''krøller seg'' (selv om den sikker var steindød siden lenge..), vannsprut og fin bakgrunn. Så får man la være å sørge over at kveldssolen ikke spritet opp bildet ytterligere.

mvh kjellg
John H.

Hei Terje
Du har på nytt lykkes med å ta bilde av naboen min. Ikke ditt beste ørnebilde. Litt statisk i komposisjon og kameravinkel. Et litt mer diagonalt utsnitt hadde øket farten i bildet. Rent teknisk er det jo bare supert men vi som ser bildene dine har etter hvert blitt litt blasert og har store forventninger. Derfor, du kan bedre.
John
Avsluttet .

Blir bare imponert på nytt og på nytt. Flott fanga, fin positur og fin skarphet med mange fine detaljer. Mvh Liselotte
Knut Børge S.

Hei Terje!

Så flott, så flott, naturfoto som kan ses om og om igjen. Supert!

mvh KBS
Vegard L.

Det gikk jo meget bra med 1/1000 sek. Meget bra dette. Artig positur.
Vegard
Svein B.

Synes dette er knallbra Terje, det litt tunge lyset kler bildet kjempegodt synes jeg, og du har gjort din jobb svært godt her. Og for en flott positur, knakenda bra!


Mvh
Svein B
Ketil K.

Flott positur! Litt filosofisk dog; her er det godt mulig å se at fuglen er på vei bort fra fotografen, den har blitt lokket av åtet, men vil unna så raskt som mulig. På grensen til kontrollert opptak. Ikke meg i mot - men ''reglene'' bør endres (les åpnes også for dyrehavebilder) - siden åtefotografering vel snart er å likestille med dyrehavebilder. Bildet er glimrende det, et resultat av godt fotoarbeid, som fotografen bør belønnes for. Bakgrunnen understreker virkelig motivet.
Anne-Lise S.

Nok et flott bilde i ørneserien din, om enn ikke det beste av de tre jeg har sett til nå, men liker posituren svært godt. Skarpheten er god, lyset noe flatt men fullt av action er det likevel! :-)

Anne-Lise
Terje S.

Takk for kommentarer. Syntes du drar strikken langt når du legger det i kategori dyrehagebilder Ketil. Det er en gang slik av som driver med fugler å dyrefotografering finner teknikker for å lokke til oss objektene for å få best mulig bilder. Her er det brukt fisk med kork. Kan sikkert liste opp en hel rekke med måter som også bør komme i samme kategori. Hva med de som er tatt fra bil ? Må vel likestilles med båt. Hva med ørna på den lokale søppelfyllinga som venter på at renvasjonsarbeideren skal skyte måke/kråke som den tar med tilbake til unga ? Er dette også dyrehage ?

Har ingen ting i mot å sette en (K) på bildet

Hva med fugler på fuglebrettet er dette også kontrollerte forhold ? Ja i mine øyne men disse får på langt nær samme oppmerksomhet som ørn i flukt med fisk o.l

Flott diskusjon å er enig at debatten bør være der men at det skal komme i kategori Dyrehage blir for langt. Det blir det samme som at ørnebilder tatt i Flatanger skal komme under egen kategori FLATANGERØRN .

Enhver som har drevet med naturfotografering en stund vil så klart prøve å få best mulig bilder ut av en gitt situasjon.Strikken kan sikkert tøyes her også. Kreativiteten bør være stor for at du skal ha noe å fremvise som ingen andre har. Prøver sjøl å være kreativ å konstruere situasjoner. Se bare bilde
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=321575
Alternative hadde vært å tatt bilde av en skarv som sitter rett opp og ned å ser dum ut.

Er dette også (K) eller dyrehage ?

Terje
Ketil K.

Gjentar noe av svaret under det flotte kråkebildet ditt: Det med kontrollerte former var og er noe jeg tok opp fordi reglene ser ut til å bli rigorøse i BioFoto. Man kan fjerne planter i naturen, men ikke etterpå i PS - hva er vitsen? Og man kan bruke all verdens kunstige midler man vil for å få de gode bildene, men ikke etter at bildet er frosset. Det gir liten konsistens i regelanvendelsen. Jeg ville hatt mer åpne regler i BioFoto, men nå har man gått den andre veien i og med styrets siste retningslinjer, som ikke en gang er nedfelt i BioFotos vedtekter.
Terje S.

Flott debatt Ketil å jeg skjønner poenget ditt. Vel å bra med lover å regler men syntes til tider slike ting blir for regid. Syntes mange slike ting skal bli opp til vær enkelt . Liker ikke at lover og regler blir tred over hodet mitt. Kanskje en av grunnene til at jeg står utenfor ?


Terje


Svein B.

Jo mer jeg ser på dette bildet Terje, jo bedre liker jeg det. Så langt er dette nok det beste havørnbildet jeg har sett, og som holder seg over tid.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu