Solglimt
Limfjorden er nu et sund i Jylland, der forbinder Nordsøen med Kattegat og afgrænser Nørrejyske Ø mod syd. Fra ca. 1100 og frem til gennembrudet til Nordsøen ved Agger Tange 3. februar 1825 var farvandet en fjord. Limfjorden er 180 km lang. Navnet formodes komme af, at lim tidligere har betydet kalk - der er synlig overfladekalk ved Aalborg. Det dybeste sted er i Hvalpsund, hvor der er 24 meter til bunden.
I 2006 er der fremkommet forslag om at lukke fjorden ved Agger Tange igen. Det skal i så fald ske med sluser. Formålet er at undgå oversvømmelser, bl.a. i Løgstør.
Billedet har den enkelthed jeg søger. Så jeg kan rigtig godt lide det. mvh. lau
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-04 09:48:08
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269958} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ivar S.

Lekre farger og fin eksponering.
Egil S.

Meget flott bilde med fin fargesammensetning og fin oppdeling.
Kanskje burde vindmøllene vi skimter vært klonet bort?

Uansett et pent bilde.

Mvh.
-Egil
Vidar S.


''...jeg kan rigtig godt lide det'', sier du, og det kan jeg også, Lau!

Komposisjon og teknisk kvalitet holder som forventet høy klasse og formatet velvalgt til motivet og dets stemning.

Det er fabelaktig (og det får meg til å smile) og se hvordan bølgenes kurver og topper gjentas i lys- og skyggespillet over åkerene. Nydelige og harmonerende fargetoner som gir ro til bildet og fremhever detaljene.

(Sikkert mange meninger om vindmøllevingene som stikker frem over åskanten, men det er slik jeg husker Danmarks kulturlandskap og er like naturlige som Norges høyspentledninger over fjell og daler...)

Så enkelt, så elegant og så vel utført! Jeg tar meg hatten... :o) Vidar
Laurberg G.

Tak til Iver, Egil og til Vidar. - Og spørgsmålet om at bortclone møllevingerne har jeg selvsagt også haft. Jeg tror at det er rigtigt at de skal væk. De er som filipenser. Ikke varige, men kun et kort historisk nu. Og ganske vidst hører med i det nuværende danske kulturlandskab, som et udtryk for den udvikling der pågår i vores energiforbrug. Men hvem siger at det vi kommer frem til nu er det der vil vare ved fremover.

Spørgsmålet er vel om vi altid skal bortclone højspændingsledninger og vindmøller. For så skal vi vel også bortclone hegnene omkring markerne. I gamle dage satte vi rishegn. Så sate man pigtråd, og nu elektriske hegn. Hvis vi møder gamle rishegn bilde nr. 322812 synes vi at de er romantiske og lader dem være, ligesom man i Norge med glæder fotografere de gamle stendiger og stenhegn melle markerne.

I Danmark siger Dansk Fotografisk Selskab at der i et billede under kategorien natur ikke må være noget menneskeskabt. Svært at opfylde. Og samtidig er det forbudt at clone eller retouchere i billeder i denne kategori. Så med dette in mente er det faktisk en diskussion af primær betydning som I åbner her.

Jeg vil nu clone møllevingerne væk og sætte det op. Kan hænde at vi da får flere yttringer i denne disussion. :-)

Men for mig er dette bilede spændende fordi det er skyerne der kaster de varierende skyggespil hen over markerne. Skyggerne fra de samme skyer som driver de vinde der skaber de små, men lidt krappe bølger. Derfor også de samme bevægelser på vand og land. mvh. og hav en god fotohelg. lau
Helge R.

Limfjordområdet, utgangspungt for de første utvandringene til Norge. Først reinsdyrjegere, siden skogsjegerne, spennede historie, flott landskap, bra bilde
:)Helge
Knut Børge S.

Hei Lau!

Et godt komponert bilde av vakkert landskap, flotte farger og fint lys, fin eksponering dette!

mvh KBS
Bjorn F.

Hei Laurberg.
Meget velkomponert og flott dette.Liker havet med sitt grønnskjær som brytes med bølgende hvite topper.Fint med den høye himmelen som hviler over lanskapet og forsterker storheten i dette vakre lanskapet.Fine mettede farger .Liker kontrastene mellom det grønne og gule partiene og ikke minst skogfeltet som deler bildet opp og forsvinner i horisonten. Lekkert. Anbefales.
anne g.

hei laurberg! herlig og nydelig i sin enkelhet! såvidt jeg kan se utspiller alle elementene seg her i det tore rom- luft, vann, jord og ild. nydelig bilde. mvh anne
Liv F. D.

Hei Lau,
dette var et nydelig bilde med flotte farger og komposisjon.
mvh
Liv '')
Stig Børre E.

Liker dette. Stilrent og vakkert. Fine linjer.
Syns vindmøllene tilfører bildet litt spenning og brudd og foretrekker derfor v1.
Tonearbeidet er godt. Streifet av sol er viktig for å unngå at det blir for flatt og kjedelig. Bra.

StigB
ingeborg w.

Dette ser ut som Skottland, den sørlige delen. Det forundret oss veldig på vår første tur til Skottland at det er så stor likhet mellom Danmark og Skottland. Det var helt annerledes enn vi hadde trodd.

Lyset gjør mye. Uten det varierende lyset hadde det blitt kjedelig tror jeg fordi bildet mangler et blikkfang. Dette er et bilde jeg godt kunne tenkt meg å ta selv.
Avsluttet .

Lau.

Et deilig landskapsbilde som har et nydelig lysspill, dyktig gjennomført Lau.

Hilsen
Arne
Jostein F.

Hei!
Fascinerende spill av lys, linjer og fargetoner, dermed har du fått frem en spenning som tåler og betraktes en god stund før sanseinntrykket er mettet.

Mvh; Jostein
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Lau. Du serverer et godt kulturlandskap her. Dansk skal det være, men jeg må nok si at jeg foretrekker v#2 i høyeste grad. Jeg liker flateinndelingen veldig godt her, og det gjelder både horisontalt og diagonalt. Himmelen er også fin, selv om den gjelne kunne ha vært en anelse mørkere for å få litt dramatikk inn i bildet. Jeg liker enkelheten.

vh ingebjørg
Laurberg G.

En stor tak til Helge Rudschinat Grønli. Jeg tror dog ikke at det har været et så centralt sted for de første folkevandringer som nogle ærkæologiske forskere mener og antyder. Her er ikke mange konkreter at holde sig til. Ganske vidst har vi fundet rester efter en lille gruppe neaderthaler som har gæstet området i mellemistiden. Større interesse samler sig omkring Erik den røde som i 969 sluttede sig til den norske kong Håkon Jarl der sluttede sig sammen med den danske Harald Blåtand drog imod England som i 971 drog i viking mod Skotland og Hebriderne. Inden de drog over nordsøen, lå Erik med sin norske flåde i Skibsted fjord ( en af de mange limfjorde). Her var godt vinterlæ. Og langskibene kunne trække de små 100 meter over land til søsætning i Vesterhavet (nordsøen). Ved du mere om historien her hører jeg meget gerne hvad du kan bidrage med. mvh. lau

Tak til Knut Børge, og en stor tak til Bjorn Fransgjerde for anbefaling. Også en stor tak til alle efterfølgende kommentatorer. Det varmer her i dennekolde sommer. mvh. lau
Arnhild A.

Hei

Et vakkert og fargerikt bilde. Liker linjene. Flott hvordan sollyset leker i den gule åkeren. Deilig himmel. Foretrekker v2.

Mvh Arnhild
Tone A.

Hei Laurberg
Her er det de frodige åkrene med sitt fargespill som dominerer bildet sammen med lysstreifene og skyggepartiene under en regntung himmel.
Den friske sjøen gir liv til bildet med sine skummtopper.
Trerekkene danner frodige skiller mellom de ulike markene som er bølge bakover, fordi det går nedover bakerst.
Traktorsporene forsterker den bua linja bakover i kornåkeren, som med sine gultonar virkar klar til innhøsting.
Flott lysspill på kornåkeren, som er en fin kontrast mot grøntonane i sjøen og de andre markene.
Himmelen er så høy og med sine skyer forsterker de mjuke formene i bildet.
Velkomponert og med fine farger.
Dette likner på Jæren sine frodige åkrer, men da hadde trerekkene her vært erstattet med steingjerder..
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu