Forlist
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-05 11:37:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-07 22:23:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm f/2.8
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker20s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger575
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ivar S.
Fin komp og interessant motiv. Horisontlinja MÅ ikkje alltid vere rett, men her er eg sikker på at det ville heve uttrykket. Kor på kloden er dette?
Inger Anne Maritsdotter V.
Bildet er bra bygd opp med bl.a. fin dybde i komposisjonen,
likte best #2 der eg syns kontrastane og den tidløse stemningen vert bedre understreka.

Inger Anne
Erik J.
Fantastisk landskapsbilde som også forteller en historie. Nydelig komponert, versjon 1 går rett hjem hos meg!
Magnar B.
Syns dette var bra! Litt vedmodig med den sunkne båten og ellers ikke liv å sjå. Syns vrakrestane og det forrevne landskapet spelar godt på lag. Syns du formidlar ein fin heilskap og stemning her.
Eirik H.
Komposisjonen treff ikkje heilt hos meg her. Fjella i bakgrunnen har veldig flotte toner og står bra til vrakrestane i forgrunnen, men biletet blir veldig høgretungt på grunn av det mørke neset. Eg blir sittande att med eit ønskje om å sjå meir til det opne havet bak neset.
Torbjørn K.
Takk for kommentarer.

Ivar: En liten glipp her, men jeg har prøvd meg på en v2 der horisonten skal være rettere. Her tok jeg tak i raw-fila på nytt, så da ble resultatet i toneforløp noe annerledes. Bildet er fra Vestvågøy i Lofoten.

Torbjørn
Espen A. I.
V2 er umiddelbart min favoritt. Virkelig et flott skue og litt av en skatt du har funnet her, dog fotografisk skatteslig sett ;-)

Flott bruk av softing i vannet og bra komp som jeg synes sitter.

mvh Espen
Stig Morten S.
Et vakkert og velkomponert bilde etter min mening.
Ola Alexander V.
Supert! Et vanvittig flott motiv. Er usikker på hvilken versjon jeg liker best. Tror det er v1, men vannet burde ha en mørkere tone. I tillegg synes jeg fjellene bortenfor er avtegnet litt for skarpt og detaljert. Det er jo bra i seg selv, men de konkurrerer litt med vrakrestene, som jeg anser som hovedmotivet.

Mvh Ola
Stig Børre E.
Foretrekker v2, syns vignetteringen er litt i overkant kraftig.
Imponerende godt tonearbeide, og en god komposisjon. Veldig detaljrikt med god skarphet i både vrak og fjellparti. Vakkert.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Torbjørn.

Jeg likte v#1 veldig godt, helt til jeg så v#2. -Den ble meget bra! Gråtonene sitter utmerket, og selv om varmen i v#1 er borte, passer den kjølige og mer dramatiske tonen i toern mye bedre. Fjellene har en suveren tekstur, og de er mektige i seg selv. -Jeg gleder meg til jeg skal opp dit ;) Forgrunnen gir en stor kontrast, og den bidrar også med dybden. Har du gjort noe med skyene? De ser litt glatte ut.

vh ingebjørg
Torbjørn K.
Takk til alle dere også for kommentarer!

Ingebjørg: Jeg har ikke gjort noe med skyene utover at de er tatt med 20 sekunders lukkertid. Bildet er tatt midt på dagen, så for å få den lange lukkertida har jeg brukt et kraftig grå-filter, som demper lyset med 10 blendere. Vind gjør at skyene beveger seg i løpet av den lange eksponeringa og lager denne ''glatte'' effekten.

Forøvrig ser jeg at jeg har gjort en feil da jeg la ut v2. Dette er et annet bilde enn v1, og er tatt like etterpå og man kan se at skyene, skyggepartiet i fjella og teksturen i vannlinja i forgrunnen er litt annerledes. I etterkant ser jeg at kanskje v2 er den versjonen jeg liker best (gitt at begge ble behandlet likt).

Torbjørn

Odd Tore S.
v2 for meg, erkekonservativ som jeg er.
Spennende kontrast mellom restene av vraket og fjellene i bakgrunnen. Et interessant motiv, og pent utført.
Det kunne vært interessant å se dette med normal lukkertid også, for kanskje å forstå hvorfor du brukte den lange. Fjerne forstyrrelser fra vannet ville vært det jeg gjettet på.
Effektfull diagonalkomp, men ble den litt for diagonal? Ikke retningen, men hadde bildet balansert bedre med litt mer klaring i nedre venstre hjørne?
Ren spekulasjon fra min side, men jeg fornemmer litt skurr i balansen her.
OddTore
Kristin S.
Hei!

Dette var meget flott. Liker v2 best. Nydelige gråtoner i dette bildet.
Komposisjonen fungerer utmerket i mine øyne. Veldig bra synes jeg.

Mvh Kristin
André M.
V2 er nydelig. V1 har LITT for kraftig sepiatone og en ''horisont'' som er litt for skjeiv. Så, - grepene i v2 funket :-)
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Odd Tore: Jeg er enig i at noe kan skurre i balansen, noe som også Eirik er inne på. Jeg prøver meg derfor på en v3, som er en litt annen kameravinkling og med lengre brennvidde. I første omgang likte jeg ikke denne, da jeg synes fjellet ble for dominant og ''gjenstanden'' for komprimert og todimensjonal. Fordelen med denne versjonen er at det svarte neset blir noe mindre dominant og at det blir mer luft til venstre som du etterlyser. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva som er best, men heller nok mot en versjon 2,37 eller noe :-)

Grå-filteret har jeg brukt for å tone ned vannet og gjøre bildet mykere. Jeg ønsker å ha fokus på ''gjenstanden'' og fjellene, og med kort lukkertid (ville blitt 1/60-1/100sek uten filter her) så ville vannet fått for mye oppmerksomhet etter min smak. Spesielt når det ikke er en bølgesprut eller noe man kan fryse med kort lukkertid, det bare er krusninger på vannet, så foretrekker jeg varianten med lang lukkertid. I tillegg så liker jeg bevegelsen som skyene skaper. Uten grå-filter ville det trolig vann/himmel sett ut omtrent som i disse bildene: bilde nr. 273065 og bilde nr. 260087.

Torbjørn


Kjell Sigurd S.
V3 ble knall. Det eneste jeg ville forandret er skylaget. Det gir et for glatt inntrykk og jeg tror en mer naturlig gjengivelse ville styrket bildet. Kraftige kontraster kler bildet og bringer fram de fine formasjonene i fjellene på en bedre måte synes jeg. Bra dette.

Kjell S
Geir Helge S.
Meget pent dette. V2 har de fineste tonene. I motsetning til noen av de andre finner jeg komposisjonen velbalansert. Ikke noe problem med venstresiden i mine øyne.
Mvh Geir
Ketil K.
Meget tøft landskapsbilde med fortelling. Digitalt gråfilter ville vel også løst oppgaven? Sepiaversjonen for meg.
Tove H.
Velkomponert landskapsbilde med god dybde og en historie å fortelle. Liker godt v1, jeg.
Mvh Tove
Torbjørn K.
Ketil: Når du tenker digitalt grå-filter, mener du da gaussian blur/motion blur? Det ville nok trolig fungert det også, men det ville vært nokså tidkrevende å fått det til. Spesielt i området rundt fjelltoppene og rundt vrakrestene tror jeg det ville vært krevende å fått til et troverdig resulat.

Torbjørn
Odd Tore S.
Egentlig synes jeg best om v3, men det er to saker som er bedre i de andre:
- mørkt område i bunnen i v3, kan nok fikses i PS
- vrakrestene overlapper mer i v3
Men v3 med mindre mørk bunn vil nok være mitt valg. Du trenger ikke fikse på dette, ser det bra ''innvendig'' på grunnlag av v2 og v3.
Odd Tore
Lars B.
Velkomponert og beskrivende - det forgjengelige kontra det bestandige; i mektig natur. Flott!

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu