Så altfor store vinger
Å ta bilder av Havørna rett imot når den stuper fra toppen av ett tre i 40 meters høyde og avstanden er 50 meter -byr på utfordringer. Vingene blir rett å slett så altfor stor. Kan tenke meg at vingespennet er ca 2,5 meter. At fotografen stiller med grovskyts av en 300 mm og har en crop faktor på 1,5 er også med på å bidra til at dette blir så alfor nært. Neste tur blir med zoom.

Bildet er forøvrig det andre i rekken etter
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=325507

Da har dere kanskje forståelse av farten og størrelsen på fuglen. Kan tenke meg at avstanden er ca 15 meter.
Ok
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Sjur-Olaf H.

Imponerende skarphet og rene farge! Flott øyeblikk fanget her!
Robin J.

Utrolig bra selv om vingene ble kuttet. Synes komposisjonen mellom ørnas øyne og fiskens øye passer fint inn her. Teknisk overveldende bra. Mvh RJ
Har du vært på bjørn?
Terje S.

Takk for flotte kommentarer. Kom inn dørene for 1 time siden etter å ha vært i Sverige på Bjørn. Bomtur denne gang. Eller rettere sagt vi greide bare å sitte der i 1 døgn. Var 39 varmegrader inne i skjulet kl 23 i går kveld ute var det 29. Satt i underbuksa side om side med sønn min. Han fikk bestemme -så vi reiste hjem igjen. Så bjørnefoto blir i vår månedene for mitt vedkommende.


Terje
Odd E. k.

Hei Terje!

Et knall bilde, IKKE et ok bilde.

Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Frank D.

Hei.

Imponerende fanget, må ha vert en gedigen opplevelse. Må si at det for meg er et noe ukjent fenomen at 300mm brennvidde blir i største laget nå det er snakk om ørn eler andre ville fugler for den saks skyld. Som regel er problemet akkurat det motsatte. Havørn som fanger fisk på 15 meters avstand. Utrolig. Skulle gitt mye for å få oppleve noe slikt, med eller uten kamera.
Mvh Frank Dahle
Terje S.

Luxus problem Frank. Denne ørna og maken tar fisk 5 meter fra båten vist sjansen byr seg. Problemet har vært å få kastet fisken langt nok unna båten og bakke med båten før ørna eller ørnene stuper. Neste tur blir med Sigma 100-300 mm

Terje
Espen B.

Flott bilde igjen! Kjedelig når ørnene blir for nærgående :) Har vært borti samme problemstilling med polarjo som ikke ville ha seg til å fly lenger unna slik at jeg fikk med meg hele fuglen. Kompisen med 100-400mm ved siden av fryda seg selvsagt da. Men hvor sammarbeidsvillige er disse ørnene dine? Har du fora på de lenge. Bruker du mye fisk? Kom de på første turen? Har næmlig lyst til å prøve det samme selv, hjemme på Andøya. Jepp, bildene dine inspirerer :)

mvh, Espen
Anne-Lise S.

NÅ tar du virkelig helt av, Terje! Dette er helt KONGE! :-) Liker ditt forrige også ''rimelig bra''! ;-) Synes bildet oser av rå kraft og villskap. Liker diagonalene vingene skaper og øynene på ørna og fisken. Helt knall! :-) Dette må ha vært litt av en tur!!!!!!

Anne-Lise
Knut H.

hei Terje.
Har du vurdert macro tenkte blant annet for og forsterke
uttrykket på de skremte seien.Ellers imponerende skarphet
der der en leves inn i situasjonen,en anbefaling kan ikke ungåes
her.dette var rått.
Knut
Rolv B.

Helt enig med deg, Terje, her har du et skikkelig luksusproblem. Utrolig flott. Til og med øyekontakt med fisken. Enda bedre her enn forrige ørnebilde.
Mvh Rolv B
Robin J.

En annen ide kan være feks 20 mm. Få med litt miljø også,fine fjell evt? Mvh RJ
Terje S.

Vurderer vidvinkel Robin. Bildet mitt er crop på høyre side da for å få bedre komposisjon. Hele vingen på høyre side er på raw fila. Men på venstre side har jeg ingen ting å gå på. Her ser dere bakdelen med cropfaktor. Morten Woldstad som var med på turen stilte med 70-200 og en 1,4 converter som gir 280 mm. Ikke så mye som skiller fra min 300 mm (20 mm brennvidde) men Canon har en cropfaktor på 1,3 mens jeg har 1,5 .Se forøvrig bilde som Morten har tatt for å se forskjellen.

http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=326048

P.s Men mitt ble skarpere da Mortegull din CROPER.


Terje
Morten W.

Hei igjen.

Flott dette Terje, men jeg er litt sjokka over at du ikke calibrerer skjermen. Du ''sovner'' nok litt i klassen fordi du får enormt med kommentarer, men hvis du skaffer en sånn, så tror jeg du får du en kraftig aha-opplevelse.
Kjøp en da vel!!
Thorbjørn R.

For en skarphet. Knallbra bilde.
Monika Frisvold V.

Hei Terje...

Rått....!
18-55 mm må jo holde her...
monika
Robin J.

Ikke si at du ikke har kalibrert skjerm Terje................................
Terje S.

Adobe Gamma holder i massevis for mine trofaste tittere. Hvordan kan så mange ta feil da Morten ? Viktigeste er bilde og ikke alle dupedingsene men skal se til å få kjøpt meg en.

Terje
Morten W.

Ang. kalibrering:
Det er nok ikke så mange av de tusener av ''dottere'' som bruker calibrator, men det er et nødvendig hjelpemiddel i den digitale hverdag. At alle som kommenterer deg tar feil har jeg ikke sagt, men at jeg drister meg til å si at du og dine betraktere kan få enda mer praktfulle bilder, det står jeg ved.
Terje S.

Tar det til etterretning Morten. Skal se til å få kjøpt meg en slik dings.


Terje
Avsluttet .

Det er jo bare helt rått. Mvh Liselotte
Tom E.

Hei!
Ser ut for at du har funnet havørnparadiset her.
Foruten at dette er teknisk perfekt,så er det vel på sin plass å si at det å få havørn så nærme er ikke alle forunt.Dette er tross alt vill fugl.Du har tydligvis en stå på vilje Terje for å få dette til.En zoom vil nok gjøre susen her ja.En anbefaling,bokmerke og full pakke er på sin plass her,for forarbeid og gjennomføring.
mvh tom
Pål E.

Hei!

Fantastisk positur, glimrende farger og skarphet. Kunne ideelt sett vært en anelse mørkere. Oi, for et bilde ...

mvh,
PE
Espen A. I.

Puh, nå er du på toppen!

Kjell Sigurd S.

Ja det må kjennes i mageregionen å få denne på full fart gjennom søkeren! Synes ditt andre var bedre rent bildemessig. Teknisk upåklagelig. Håper å oppleve dette før jeg gir meg :-)

Kjell S
Kjartan T.

Av og til virker det som om du undervurderer dine bilder. At du er ''alt for nær'' er sikkert noe som enkelte kan komme til å hevde. Noen ville sikkert også ha skrevet at du burde ha med alle fjær på fuglen og at det er en uting å kappe vingene.

Jeg har før hevdet og mener faktisk at det begynner å bli litt for mange vellykkede bilder som ser helt like ut, også skal alle sammen streve etter å få til noe som er like pent neste gang. Resultatet blir bare enda et bilde som ligner det forrige.

Her har du heldigvis noe uvanlig. Du er så nær ørna at du kan se hvilke fjær den kommer til å miste på lørdag. Dette er derfor noe nytt, det har en følelse og nerve der vi er med og skjønne rat det går fort, det har med det viktigste i bildet, dette er derfor bra! For meg kunne du like godt ha skrudd på converter og fortsatt ikke vært nær nok:)
Terje S.

Takk for kommentarer. Har fått kjeft for at jeg legger lista så høyt. Personlig mener jeg ved å legge lista høyt at jeg vil tjene på det i lengden ved at kvaliteten på bildene jeg presenterer hever seg. Jeg har mange dårlige å middelmådige bilder også.

Jeg syntes bilde er steinbra Kjartan. Rettere sagt overlykkelig for å ha greid å fange dette til brikka. Ellers helt enig dine meninger. Om en vinge er kappet spiller ingen rolle for meg . Her viser jeg forhåpentligvis noe som ikke så mange andre har. Sjøl om jeg har sett lignende før.

Får bare håpe jeg greier å få slike bilder senere i livet. Forhåpentligvis i Flatanger neste helg.

Terje
Arnhild A.

Et fantastisk flott bilde. Utrolig klart og flotte farger. Kjempepluss for den gapende fisken i klørne.

Mvh Arnhild
Vegard L.

Jeg skiver meg inn i gratulasjonsprotokollen. Det er jo litt ny vri og meget bra dette. Nesten bortkastet å reise til Flatanger. :-)
Mvh Vegard
Ketil K.

Et feiende flott havørnbilde! Med 70-200 zoomen til Nikon, som er utrolig bra kan du nesten ta hva du vil av nærbilder av fugler i flukt og få med hele ørna i flott kvalitet. Men jeg synes faktisk 300mm bildet her blir så kraftfult, tett og detaljert at jeg ikke ville bekymret meg over 1,5 faktoren til Nikon. Og fullskalabilder av havørn har du jo også.
Jan-Eilert P.

Artig å se dette også, men likte nok det andre bedre

Slenger gjerne med en gang på en slik tur ;-)

Ivar B.

Knakandes godt på alle måter. Vingekutt og tettheten i bildet gjør sterkt, dramatisk og rått. Fine linjer i vinger og mellom fiskeøyet og fugleøyet Svært bra! Gratulere. Mvh Ivar.
Erik J.

Dette er bare usannsynlig flott og dramatisk! Dette tar fjæra av det meste!!
Kategorien Ørneportretter må være rimelig sjelden!?
Anne Ø.

Gratulerer som ukens fotograf Terje og så absolutt velfortjent!!!
Er så flotte disse fuglemotivene dine og med en så flott kvalitet!!!

Anne:)
Avsluttet .

Jeg hadde tenkt å begynne å fotografere rovfugler, men du tar jo helt motet fra meg, hehe… Knallbilde!

TaS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu