Kråke (K)
Folk stusser kanskje på hvorfor det står en (K) bak tittelen på ett noe så vanlig fotoobjekt som kråke. Det er fordi bilde er tatt under kontrollerte former. Jeg har kastet brød ut gjennom vinduet på bilen mens jeg satt inne i bilen å tok bilde av Kråka. Stort sett all fotografering av ville fugler å dyr skjer ved at vi mennesker finner fremgangsmåter for å lokke til oss viltet. Enten i form av fisk til havørn,påkjørte dyr til rovfugler,rev osv.
Kråka er en art som har tilpasset seg oss med vår forsøpling. På linje med havørn og kongeørn som er åtselsetere.
Men om bildet får samme oppmerksomhet som ett bilde tatt av ørn er heller tvilsomt ?
Utstyr
  • -
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Knut Børge S.
Hei Terje!

Et spesiellt men flott portrett av den mistenksomme og tilpasnigsdyktige kråka. Skarpheten er jo upåklagelig og fremhever kråka ypperlig, komposisjonen er bra, og bakgrunn og omgivelser som helt grå falt jeg for. Blir litt tøft med de litt nøytrale omgivelsene med kråka som plutselig har dukket opp, severdig dette Terje!

Ha en fin dag!
mvh KBS
Mathias B.
Delikat og annerledes bilde, av en fugl som er undervurdert vanskelig å ta bra bilder av. Skarpheten er bra og området ute av fokus rammer inn kråka fint. Det er jo nesten svart/hvitt, men det kunne vært mosomt å se en s/h versjon og.

-Mathias
Espen B.
Flott fremstilling av kråkefanten og et fint bidrag til manipulasjonsdiskusjonen. Kanskje jeg skulle satt en (K) på løvsangeren også min siden jeg spillte lyd på den :) Tror det blir mange K'er etter hvert dersom man skal holde på slik.

mvh, Espen
Geir N.
Stilig bilde dette , hvor for og bakgrunnen passer til kråkas farver.
Teknis meget bra og severdig.
mvh
Geir
Per Harald O.
Dette funker! Rent og pent portrett tatt i himmelen.
Robin J.
Sammen med teksten et bilde til ettertanke. Mener du kunne sløyfet (K) her. Er kanskje et bidrag til div debatter som har vært her på dotten? Spennende å se om gjengen hiver seg på dette bildet................Mvh RJ
Hilda B.
Artig bilde av kråka. Blikket var herlig synes jeg. Fin skarphet. Stilig med det duse i forgrunnen. mvh Hilda
Ketil K.
Hehe - supert bilde av (K)Kråke. Og det med kontrollerte former var og er noe jeg tok opp fordi reglene ser ut til å bli rigorøse i BioFoto. Man kan fjerne planter i naturen, men ikke etterpå i PS - hva er vitsen? Og man kan bruke all verdens kunstige midler man vil for å få de gode bildene, men ikke etter at bildet er frosset. Det gir liten konsistens i regelanvendelsen.
Rolv B.
Den K-en var festlig. Ingen ørn, sant nok, men det blikket var verd hele bildet. Kråka (K) ser på deg med et, om man skal legge menneskelige inntrykk til grunn, riktig skummelt og mistenksomt blikk, nesten som den ville si: Stoler ikke på deg!
Kontrollert vellykket!
Mv(Kontrollert!)h Rolv B
Kjell Sigurd S.
(K)Kraaka er fin den. Gi den gjerne litt luft til venstre. Debatten om hva som skal godkjennes som normal billedbehandling er interessant. Her tar du den langt, men poenget er godt. Hvor mange bilder av havørn, kongeørn, bjørn, ulv og gjerv er tatt helt uten lokkemidler... måker også for den saks skyld. Vel, jeg tror debatten hører hjemme et annet sted. Bildet ditt er fint det, gjerne uten (K) for min del.

(K)jell S
Gunnar N.
Et kjempebra bilde av kråke.
Snart har det også fått like mye oppmerksomhet som et ørnebilde...
Ellers et interessant tema KK bringer på bane.

mvh Gunnar N
Monika Frisvold V.
Uansett hvordan du har tatt dette bilde er det meget flott portrett av kråka...
Likte ''tåken'' som ligger rundt..
Ja er det ikke rart dette med status.... Kråka er ikke den enkleste :)

monika
Avsluttet .
Kråke søker Måke.

Ikke særlig imponert. Litt hard med verktøyet.

Bedre lykke neste gang.
Terje S.
Takk for flotte kommentarer og flotte innspill til mitt humoristiske
(K)råkebilde. Hva mener du med hard vertøy bruk Eivind ? Bilde er så å si orginalt. Kun justert farge og levels samt ordinær oppskarping. Ingen blur eller cloning av noe slag.

Terje
Stig Børre E.
Syns dette bildet er bedre enn dine siste bilder av havørn.
Rent estetisk og komposisjonsmessig er dette knallbra, i tillegg er det tekniske i boks. Faktisk et av de bedre fuglefoto jeg har sett på en stund, og grunnen til det er originalitet. Bare hodet som stikker opp av en diffus grå masse. To tomler opp fra Siggerud!

StigB
Terje S.
Orginalt er jeg med på Stig da det ikke finnes ikke så mange bra kråkebilder -men at det er bedre enn mine havørn bilder er jeg ikke helt enig i.

Folk lurer kanskje på hvordan dette ble til. Det er rett å slett en Kråke som sitter på en molo av sprengstein -med sjøen som bakgrunn. Forgrunn ble veldig diffus pga kort avstand og forholdsvis stor blender.


Terje
Anette L.
Hei:)
Flott bilde synes jeg. Liker ''tåka rundt kråka''. Skarpt og godt plassert.
Med (K) trodde jeg det var MSN ikonet for kyssemunn, men så feil kan man ta! heehe, må le litt.
Sønnen din(og deg) er heldig som får oppleve alle disse fantastiske dyrene i villmarken!

Mvh Anette:)
Stig Børre E.
For meg er det estetiske uttrykket viktigst. Om det er en Labrador Retriever (har en sånn en btw..) eller en brunbjørn som er avbildet spiller null rolle.

Havørnbildene dine er teknisk meget bra og bildene holder en generellt høy kvalitet, men dette har noe mere ved seg og er mere alternativt. Dette er etter min mening like mye fotokunst som artsfoto.

Jeg vurderer bilder på lik måte uavhengig av innhold. Et bilde skal gi meg noe visuellt og gjerne overraske. Mange av de typiske artbildene gjør ikke det. Det er grunnen til at jeg setter dette høyere enn havørn med sei :-)

Opplevelsen av å ta bilde av ørnen var nok mange hakk vassere enn opplevelsen av å ta bilde av kråka - det skjønner jeg.

StigB
Terje S.
Da er vi enig Stig.


Terje
Tom T.
Hei! For er dette et mye bedre bilde en mange av art bildene som er nesten helt like alle sammen. .Her er det et bilde mye personlig preg. Ørne bildene dine er meget bra de Terje:)

mvh Tom T
Kjell Ivar Ø.
Meget flott og spesielt portrett av Kråka Terje. Orginaliteten
skårer her. Mvh Kjell ivar
Øyvind A.
Severdig og annerledes fuglebilde. Jeg liker spesielt hvordan for- og bakgrunn flyter sammen.
Enig i at dette er mer pirrende enn de fleste av ørnebildene.
mvh
Ø.
Avsluttet .
Artig og anderledes kråkebilde.
Ser ut som om den har gjemt seg i bomullen:-)
Liker dette fordi det skiller seg litt ut fra mengden:-)
Hilsen Tone!
Kjell G.
Et av de beste kråkebildene jeg kan huske å ha sett. Og antagelig vanskeligere enn å fotografere havørn som har vent seg til å hente fisk på et bestemt sted.

- Men havørn ''river mer''...

mvh kjellg
Edvin S.
Tror Stig Børre fikk sagt det så veldig godt hva jeg også mener. Det er ikke bare å få det perfekte bildet av våre kråkefugler, men her treffer du på alle måter. Et bilde som går fra artsdokumentesjon og over til kunstneriske. Et bilde man aldri blir ferdig med, selv om det er rett frem og ''enkelt''.

:: ~ Arne
Eyvind R.
Ganske enkelt (og) bra. Omgivelsene og minimal dybdeskarphet gir et renskåret og godt bilde.

Mvh Eyvind
Ivar B.
renheten, fargeløsheten og forgrunnen som flyter over i bakgrunn gir et spennende og annerledes fuglebilde. Godt dette Terje. Mvh Ivar.
Tor Olav O.
Et veldig delikat,enkelt og godt kråkeportrett. mvh Tor Olav
Anne Ø.
Helt topp, for et bilde og kvalitet!!
Kunne hatt dette på veggen jeg.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu