fjell. over i blå

Still marooned
Silence drifting through
Nowhere to choose
Just blue

-David Gilmour
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger234
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Stig Børre E.

Syns dette er melankolsk og stilfullt.
Tonene er helt topp. Komposisjonen fungerer veldig bra med det lyse berget nede i venstre hjørne og en motvekt i form av snødekte topper og lysning i skydekket opp til høyre i flaten. Fine graderte lag innover i bildet. Avslutningen i topp med en mørk skykant er prikken over i`en i et meget severdig bilde. Bra.

StigB
Ann T.

Hei Ingebjørg, dette likte jeg meget godt. Flott med de forskjellige lagene som gir fin dybe i bilde. De blå tonene er harmonisk og jeg liker spesielt hvordan du har balanserte komposisjonen med lyse partiet i himmelen og de mose/snø dekket fjelltoppen nederst til venstre. Godt gjennomført.
Regards, Ann
Kjell Sigurd S.

Mørke og tunge blåtoner. Bildet ser litt ''gammelt'' ut, men i positiv forstand. Den opplyste bergknausen balanserer fint mot åpningen i skylaget. Litt anderledes fra deg dette, og slett ikke så dumt.

Kjell S
Avsluttet .

Det er noe med fjell og ensomhet. Jeg blir så liten, men det føles riktig likevel. Noe om tilhørighet.

Inge
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg følte umiddelbart at det var noe som manglet da eg såg dette bildet,
for viss det er ''de sju blåner'' du ønsker å illustrere/formidle med dette bildet, så savner eg mer gjentagne fjellformasjoner innover i bilder, og så ser det litt avkuttet i nedre del,
I mine øyner, kan du ''redde'' akkurat dette bildet ved å beskjære himmelen til du kommer ca 1 cm over den høyeste knausen/fjelltoppen, da får bildet et mye mer harmonisk og mer balansert preg.

Dette var nå mi meining i allefall:-)

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, og takk for kommentarer.

Stig B - det er nok ikke kommet snø her enda, så de toppene (/bergknausene) du peker på, er lyset pga. sola.

Inger Anne - Det er nok ikke nok blåner til å ha et blånebilde her, så det var ikke tanken bak. Kuttforslag er mottatt, men selv synes jeg at skyene i toppen er såpass viktig at jeg lar det være som det er.


-ingebjørg
Espen A. I.

Meget spennende, melankolsk nesten. Det minner meg om depressive 1800-talls malerier, ikke verst å få assosiasjoner til den tidsalderen. Knallbra!

mvh Espen
Torbjørn K.

Blåne-bilder har jeg veldig sans for, men jeg synes ikke du lykkes helt her. Jeg synes bildet blir litt vel tungt og mørkt, og fargetonene litt vel lilla. Blåne-bilder trenger ikke nødvendigvis detaljer eller blikkfang, men da bør de være mye jevnere fordelt utover bildeflata og få et mer 2D-aktig preg. Den store åsryggen som går gjennom hele venstre halvdel av bildet skygger for lappene bak, mens høyre halvdel har flere lapper. Dette gir bildet mer dybde og 3D-virkning enn det tradisjonelle. Det lyse partiet nede til venstre hjelper en del, men komponert med den lyse skya i høyre bildekant blir det veldig ubalanse i bildet. Bildet mangler en definert horisont, men ut fra nedre kant av skyene virker det som om bildet heller mye mot høyre.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to!

Espen - jøss, takk skal du ha! Det var ikke meningen å få deg inn på depressive tanker, men 1800 - tallet er jo et bra tall ;)

Torbjørn - Som jeg skriver litt over, er det ikke et blåne-bilde som er tilsiktet her. Hadde det vært tilfellet, hadde jeg nok fokusert mer på blånene, og blåtonen hadde også vært mer blå. Ellers er jeg enig med deg og din oppfatning av blånebilder :)


-ingebjørg
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Har sans for slike bilder jeg, men kanskje litt i tyngste laget. Mulig det skulle vært lysnet litt og trekt en smule blått ut av det, men ikke skråsikker. Her har du valg å dele bilde 2/3-!/3 der lagene i åsene/fjllene øker på den siste tredjedelen. På denne måten drar du bort dybden i bilde og kanskje dette var meningen. Jeg hadde nok valgt det motsatte ut for hva jeg ønsker å se. Nå er det nu en gang slik med smak at den ikke er lik og da skal du holde på det du føler for selv.
Kommentar til mitt bilde så må jeg jo si at jeg ble jo tvunget til å finne på noe annet da. Prøver litt av og til med noen sprell og kjekt med litt forandringer i motivvalg.

Mvh RK
Jostein F.

Hei!
Synes dette fungerer bra. komposisjonen opplever jeg som god, da jeg ser inn i bildet ved først å betrakte bergknausen til venstre, så går blikket langs den store knausen og innover blånene, for så å ende med det lyse partiet på himmelen. Litt mørkt og dystert slik fjellet ofte er utover kvelden og lufta blir kaldere, vante assosiasjoner for fjellvandreren.

Synes at de lyse prikkene på venstre knaus er forstyrrende og tror jeg ville klonet de bort, lyset i knausen forøvrig er meget viktig for bildet.

Mvh; Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu