I havørnas klør
Drar til Flatanger i morra tidlig til Ole Martins havørnrike. Skal bli spennende å se om vi greier å få noen bra bilder.
Bra
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger922
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272299} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
John H.

Hei Terje.
Du forflytter deg raskt. Det er få timer siden jeg traff deg på fjorden på jakt etter naboen min (ørna). Så bildet. Du har taket på dette Terje. Godt lys og godt arbeid. Men jeg må gi deg et minus for vingeklippinga. PS. Hørte ungørna men den kom ikke i kveld. Tok den åtet ditt?
John
Terje S.

Takk for kommentar John. Ørna kom ikke ned på fisken i kveld. Orket ikke holde på så lenge. Det kom en båt like etterpå der ørnene holder til- så jeg tror det ørneparet her er stappmett døgnet rundt. Blir derfor spennende med Flatanger. Her måtte det komme en vingeklipp John. Hadde ikke noe valg. 2,5 meter vingespenn på det holdet. Her hadde det vært nok med en
105 mm.

Terje
Monika Frisvold V.

Hei
Atter en gang serverer du et flott ørnebilde fra Romsdalsfjorden...
Sylskarp og meget elegant... fint med fisken som ser sprell levende ut :)
Lykke til, Å god tur til alle dere gutter i kalkutta...
monika
Aleksander M.

Hei Terje!
Liker ikke så godt at vingene er kuttet, men ellers et flott og skarpt bilde i pent lys. Liker godt spruten.

Mvh Aleksander
Marcus V.

Hei Terje.

Som Monika sier - nok en gang et herlig havørnbilde fra deg. Fototeknisk er alt som det skal, men vingekutten er ikke like delikat og står dessverre ikke i stil med dine resterende havørn-presentasjoner. Ellers flott positur og fint lys. Ang. det med lysets betydelighet i et ørnefotografi. Hvordan er det ''perfekte'' havørn-lys? Hva er dårlig lys, og hva er bra lys?

Igjen, meget bra fototeknisk, men ikke så heldig vingekutt. :)
Terje S.

Morra eller kveldslys er best til slik fotografering. Skjønner ikke helt poenget hvorfor alle fugle bilder skal ha hele vinger innenfor rammen. Ingen problem å få med hele fuglen ved å gå ned på brennvidde. Men hvorfor ikke vise nesten hele fjørstellet i flukt rett imot fremfor en ørn som sitter rett opp å ned på en stein .
Marcus V.

Joda, sånn sett skjønner jeg hva du mener Terje, og ''nærbilder'' av havørnen er i min bok en variasjon i riktig retning, men akkurat i dette tilfellet synes jeg du ligger og vipper litt frem og tilbake? Har du brukt et stort utsnitt av originalfilen her eller? Hvis ikke kunne det vel vært mulig med et ekstra nært bilde. Men for all del, bildet er i topp klasse Terje, men når listen er lagt såpass høyt (og du har også vært en viktig bidragsyter til det) skal det mye til for å tilfredsstille oss her på ''dotten''.

Av ren nysgjerrighet, hvor langt var du ifra ørnen på tidspunktet du tok bildet?
Terje S.

Kan tenke meg at jeg er kanskje 10 meter fra ørna. Har jeg hatt hele vinger hadde jeg lagt ut det. Bilde er så å si 100 % orginalutførelse. Med tanke på vingekutt sakser jeg kommentaren fra Kjartan Trana på mitt forrige vingekutt bilde så skjønner dere hva jeg mener.


Terje



Sakset kommentar fra Kjartan Trana:

Av og til virker det som om du undervurderer dine bilder. At du er ''alt for nær'' er sikkert noe som enkelte kan komme til å hevde. Noen ville sikkert også ha skrevet at du burde ha med alle fjær på fuglen og at det er en uting å kappe vingene.

Jeg har før hevdet og mener faktisk at det begynner å bli litt for mange vellykkede bilder som ser helt like ut, også skal alle sammen streve etter å få til noe som er like pent neste gang. Resultatet blir bare enda et bilde som ligner det forrige.

Her har du heldigvis noe uvanlig. Du er så nær ørna at du kan se hvilke fjær den kommer til å miste på lørdag. Dette er derfor noe nytt, det har en følelse og nerve der vi er med og skjønne rat det går fort, det har med det viktigste i bildet, dette er derfor bra! For meg kunne du like godt ha skrudd på converter og fortsatt ikke vært nær nok:)
Robin J.

Flott bilde dette Terje og du er inne på noe ad å tenke nytt. Bra det. God tur til Flatanger. Mvh RJ
Ronny A.

Hei Terje. Et meget flott bilde igjen av ørna! Synes det ikke gjør noe med vingekutten. Skal man nærme, må man bort med noe;-) Personlig har jeg villet justert ned bilde noe i Levels, da det synes for meg å være litt lyst. Dette er jo selvfølgelig en smaksak...
mvh Ronny
Ole Martin D.

Du har blitt rå på ørnebilder Terje. Det er vel ikke lenge til Moldebanden kommer på døra så det er best å gjemme alt RBK utstyr. Er jo litt spent på om Jeg greier å gjøre jobben slik at disse ekspertene blir førnøyde. Blir vel noen nye bilder på dotten hvis vær og vind er med oss.Velkommen
Marcus V.

Hei igjen, Terje.

Glemte å si god tur til Flatanger. Du er sikkert dratt allerede, men likevel.
Gleder meg til å se resultatene fra turen. :)
Pål E.

Hei,

Synes det er helt strålende. Fantastisk lys, fantastisk skarphet. Skal en ha illustrasjoner av havørn er det bare å gå til T.S. Mange nevner vingekutten, som jeg ikke synes er spesielt sjenerende - fordi en får så mye tilbake igjen av detaljer. Mulig det ville hjulpet å beskjære litt i bånn, jeg vet ikke. Stå på videre med ditt spennende prosjekt

mvh,
PE
Avsluttet .

Masse fine bilder av de fine fugle,Terje, men for meg blir dette litt enspora.
Savner noen Street Lights.
Spørges på hvilken kant av landet du lever på?

Easy Company.
ronny s.

Hei Terje
Gleda meg til Flatanger bilda kommer. håpa du prøva på noke uortodoks og nytt som skikkelig closeup`s og liknande
Dette er nok eit flott bilde og skulle gjerne hatt noke og tips ol og komme med men det har eg nok ikkje.
God tur
Mvh Ronny
Aleksander M.

Hei igjen!
Jeg har ikke noe imot å kutte vingene, men i dette bildet synes jeg det er ødeleggende fordi det er bare litt. I bildet du har hentet kommentaren fra er det kuttet ganske mye på begge sider og da er det noe helt annet enn her. Her virker det litt mer slurvete, det virker som om du bommet og tenkte ''pytt, pytt'', i ditt andre bilde virker det mer naturlig. Men husk at jeg mener ikke at dette bildet er slurv. Jeg har ingen havørnbilder selv som kan måle seg med dette, så du må ikke missforstå.

Mvh Aleksander
Jan-Eilert P.

meget bra, men jeg syns nok fargene er bittelitt for varme. (Vet at det er en smaksak og det er kun du som kan avgjøre hvordan det var i utganspunktet, men nevner det allikevel, da det er det første som slår meg ved bildet)

Ingen problemer med komposisjonen her- snarere tvert imot.
Terje S.

Flott kommentar Aleksander. Bilde ble lagt ut etter oppfordring fra nettopp
Ole Martin Dale får å se hva folk mener om kutt av vinger. Jeg har nok bedre ørne i mitt arkiv og ønskelig hadde vært å fått med vingespissene på høyre side. Slike ørnebilder og bedre får du også Aleksander når du drar oppover.
Lykke til.

Fargemetning er satt på 11 i saturation Jan Eilert. Bilde er tatt sent på kvelden å syntes jeg viser situasjonen slik den var den kvelden.

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu