Fingeren
Tidligere på dagen nøt vi herlig sommer og sol på toppen av Fingeren. Mot kvelden kommer værforandringen og truende vær og nedbør siger raskt på og forandrer fjellet fra lett og sommerlig til tungt og dramatisk. Bildet er fra sommerens tinderangling i sunnmørsalpene.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon AFS 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetstativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger523
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjell Sigurd S.
Dette ble i overkant med kontraster for meg Ivar. Du har et flott motiv med den spisse fjelltoppen og solen som skaper dramatikk. Vet ikke helt hvordan det skulle vært løst, kanskje ved bruk av et polarisasjonsfilter. Blir litt for store lyse partier uten tegning.

Kjell S
Sverre H.
Hei Ivar,

Jeg liker dette bildet. Jeg mener du har fått frem dramatikken som ofte viser seg i værskiftet og som her når solen kjemper mot skyene. Jeg er av den oppfatning at enkelte dømmer et bilde nord og ned ved det første syn av et utbrent område (antar at noen partier er utbrent her). Jeg synes områdene uten tegning kler dette bilde. I alle fall liker jeg de harde kontrastene. Jeg synes du har presentert mye bra i det siste med akkurat store kontraster.

Og du har uten tvil latt det inspirere av denne tinderanglingen og fjellene du har omgitt deg med. Liker godt disse fjellskildringene dine!


Sverre.
Rune S.
Tøfft og dramatisk bilde med sterke kontraster som viser en flott fjellstemning.

Mvh
Rune S
Stig Børre E.
Har sansen for dette.
Komposisjonen er som vanlig veldig bra. Kontrastene gjør mye for bildet - det utbrendte fremhever hovedmotivet på en god måte. Liker også at du har velgt å beholde fargene her - de kryddrer bildet litt ekstra. Som vanlig høy klasse...

StigB
Arne S.
Du har et godt visuelt blikk! Igjen serverer du et landskapsbilde med nerve og som skiller seg positivt ut i mengden.
Inger-Lise S.
Hei! Arne Strømme sier det veldig godt her. Enig med ham. Her er virkelig dramatikk og nerve. Tydelig at du har ''blikket''.
''Tinderangling'' er et nytt ord for meg;-) Trolig kun for tindebestigere. (Er noen år siden helsa tillot slikt,men kjempeflott å få se!)
Du har gjort et godt valg mht komposisjon. Skal tro om elementene lystrer deg, slik du har samlet de ;-) Et knallgodt bilde!

Inger-Lise
Kristin S.
Hei Ivar!

Enda et veldig flott fjellbilde fra deg. De store kontrastene og de utbrendte områdene er med på å gi dramatikk i bilde. Ellers enig med Arne og Inger-Lise i at du har ''blikket'', og jeg synes du er flink å få fram stemninger i bildene dine.

Mvh Kristin
Erik J.
Meningsfylt rangel. Et intenst fargebilde nesten uten farger. Kontraster så det holder. Bra!
Kjell Ivar Ø.
Velkjent topp formidla på en dramatisk måte. Om en ikkje så dramatisk og bestige som det her ser ut. Mvh Kjell ivar
Ivar B.
Hei alle sammen. Takk for hyggeleige kommentarer.

Var litt spent på dette bildet, og som dere ser så er det absolutt utbrente partier her. I mine øyne så gjør dette ingen ting. Motivet har så store kontraster at selv ikke øyet greier å gjengi det dynamiske omfanget her. Så opplevelsen av sola og de lyseste områdene var i høyeste grad utbrent i virkeligheten. Det finnes flere muligheter for å kunne fått mer av himmelen i nn under kameraets dynamiske omfang enten ved å legge sammen flere eksponeringer eller ved HDR-teknikk. Jeg tror likevel det ville gitt et lite virkelighetsnært bilde og jeg tror i allefall at mye av dramatikken og stemningen jeg vil ha fram fallt bort.

Kjell sigurd: Noe av de lyseste områdene ville kanskje blitt dempet med et polafilter, men mer usikker på om jeg synes det er ønskelig.

Kjell Ivar: Er nok kjente fjell for deg dette, og du har rett at det ikke er så dramatisk å avlegge toppen et besøk. Enkel koseklyving i godt fjell, men du verden så vakkert det var å nyte en sommerdag der oppe:-) Var så heldig å få låne en hytte i nærheten av standalshytta. Herlige dager.

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Arvid M.
Hei Ivar! Skikkelig bra bilde. Ser dramatikken i vêrskifte der mørke og tunge skyer driv mot fjelltoppene og som snart vil skygge for sola. Lika kontrastane i bilde samt at du har fått stemninga glimrande fram.
Arvid
Åsmund K.
Du har ein egen evne til å formidle fjellbilder på kreativ og anderledes måte. I dette tilfellet blei det litt masse kontrasta for min smak, men det er god dramatikk i bildet, og komposisjonen er bra.
mvh åsmund k
Fred S.
En ekte sunnmøring som viser fingeren til hele dotten, ikke noe ukjent fenomen det...... Tenker selvsagt på fjelltoppen, og ikke deg ( selv om jeg innbiller meg at du må ha røtter på Sunnmøre)
Visuelt spennende, absolutt, teknisk ikke like bra, tror jeg. Konturene av Fingeren på Standal ser kraftig oppskarpet ut, og jeg kunne ha tenkt meg å se snøen ved foten av fjellet komme mer til sin rett. Himmelen er passe rå !

vh fred
Ivar B.
Takk til dere siste også!

Fred: Jeg har nok mine røtter fra sunnmøre ja. Enig i at Fingeren muligens er noe i overkant oppskarpet. Glorien tror jeg likevel skyldes motlys, for den befinner seg også på raw-filen før oppskarping. Jeg er heller ikke uenig i at snøen kunne kommet bedre fram.

En sunmøring som viser fingeren dette ja, og for meg ser det rett og slett ut til å skape sin dose agresjon. Jeg ser iallefall tydelig en halvtykk ''skymann'' som kommer skutt ut av uværet med hånden klar for slag mot Fingeren. Dramatisk eller hva :-)

Takk også Arvid og Åsmund for hyggelige kommentarer.


Torbjørn K.
Jeg synes dette ble svært så vellykket jeg. Har bra sans for det dramatiske preget og de litt desaturerte tonene. Ellers så er jeg jo generelt en stor ''fan'' av fjellheim gjennom tele-optikk, så det skulle vel bare manglet at jeg ikke likte dette også.

Torbjørn
Chr. G.
Noe i hardeste laget til at dette blir et velklingende naturbilde for meg. Men jeg får da noe ut av det: Lucky Luke ridende på sitt åk med pistolhånden kjekt hevet bak fjelltoppen :-)
Ketil K.
Dette ble da veldig bra! Både et langneset troll i bakken og ett i skyene.
Vegard L.
Spesielt bilde. Bra utført.
Vegard
Odd Tore S.
Kjempeskyfuglen flyr over en sovende kjempe, og da blir det ventelig vått og kanskje noen tordenbrak også?
Litt småmerkelig farge på ''himmelen'' utenom skyen, som gjorde at jeg konverterte til gråtoner og kanskje likte resultatet av det bedre. Dramatisk er det uansett.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu