Tege, eller ? Ja det er en Tege.
Denne var også ganske redd for linsa den fikk skyvet opp i fleisen.
Hva gjør jeg galt ? :P

Da er det altså en tege jeg fikk i linsa.
Bildet inngår i albumet Insekter & Småkryp - Små og raske, men vakre <3
Utstyr
  • Sony Cybershot H5
  • -
  • Brennvidde6.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeDigitalt ISO 100
  • Nei
  • AnnetHar bildet i langt format for å understreke høyden og at tegen er på toppen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Fine linjer som leder opp mot tegen, liker den hårete tegen mot den hårete planten, og fargene og lyset. Ideelt sett skulle jeg gjerne sett dyret med hodet vendt mot kamera, og en litt roligere bakgrunn.

Inge
Zett Alexzander E.

Syntes ikke du gjør noe galt her jeg. Men, selvsagt hadde det blitt mer spennende om du hadde fått tatt bilde av krypet forfra.

Hilsen Zett
Anette L.

Tusen Takk:)
Gunnar K.

Spesielt bilde, er nok enig i at det ville vært bedre å fått sett fremsiden av tegen. Men dyr/fugl/insekter vil ofte rømme unna når de får trykt en linse opp i fjeset - Det vil derfor oftest være en fordel med en linse som kan gi litt forstørrelse. Litt usikker hva slags kamera/linse du har benyttet deg av her.
Liker svært godt forgrunnen som tega sitter på, men kunne tenkt meg en litt mørkere og uskarp bakgrunn. Det høyreiste formatet er litt spesielt men passer fint her. Mvh Gunnar
Avsluttet .

Du gjør vel ikke noe galt her. Formatet funker greit, og det at tegen ikke er vent mot kameraet gjør heller ikke så mye her synes jeg. Synes du viser en god vri på det ”tradisjonelle” makroet.
Dieter S.

Takk for tilbakemelding på mitt bilde.

Synes ikke dette er et dårlig bilde, men ville nok helst sett den fra fremsiden. Jeg er ingen macroekspert men har nå noen nyttige triks på lager.

Grytidlig på dagen er beste tidspunkt for macro fordi du har et veldig bra lys (rett før solen står opp, innsektene er veldig sløve og beveger seg lite så du kommer tett på dem før de gidder å reagere. Det er også mye morgendugg som kan gi vakre effekter da innsektene ofte er fulle av små duggperler.

Stativ og fjernutløser er også godt å ha :)

Mvh
Dieter
Svend Wiig L.

Hei Anette!

Artig krabat dette her. Har tatt noen bilder av samme sorten (Vet ikke navnet..!) Har et bilde inne på BildeKRITIKKEN som er av samme sorten. Jeg så mange brune, slik som denne, men enkelte er mer ''fotogene'' og har mer farger. Jeg jobbet med ''saken'' og han/hun ble lei. samtidig som insektet ikke kom noen vei....

Bildet er ok det, men hvis bakgrunnen hadde vært sort/nøytral, ville det hatt et løft...
Ellers er jeg enig med Dieter samt masse tolmodighet!

Mvh Svend
Avsluttet .

Hei igjen.

Ser at du har kommet i tvil om hva slags insekt dette er. Det er en tege, men dette er et ungt individ, (nymfe), derfor ligner den kanskje ikke umiddelbart på andre bilder av teger her på foto.no eller andre steder på nettet, som oftest finner man bilder av voksne individer (imago).

Inge
Tove H.

Liker dette bildet hvor tegen løper bort fra fotografen, det er jo en typisk situasjon... Liker godt den hårete planten som forgrunn, men ville hatt en roligere bakgrunn, kanskje sort.
Mvh Tove
Anette L.

Tusen Takk til dere andre for ytterlige kommentarer! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu