Diagonalt svir
I Danmark er i alt fundet 269 arter af svirrefluer efter 1850. Af disse må 2 regnes som forsvundne, da de ikke er fanget her i landet i de sidste 75 år trods grundige indsamlinger. 10 arter vurderes at være akut truede. Et par af disse kan måske være forsvundet. Kalkmyresvirreflue (Microdon devius) er ikke fanget i de sidste 40 år, mens alpedyndflue (Eristalis alpina) har været i rivende tilbagegang og ikke er fanget siden 1964. 21 arter skønnes at være sårbare. Yderligere er mindst 53 arter sjældne, men denne kategori er vanskelig at afgrænse. I mange tilfælde drejer det sig om arter, der er knyttet til en ganske bestemt habitat eller lokalitet, hvor der kan være pæne bestande. Disse arter trues, hver gang et yngleområde ødelægges.

Ovenstående eksemplar: Almindelig sumpsvirreflue Helophilus pendulus (Linnaeus, 1758) har været på rødlisten siden 1997. Hunnerne genkendes på den orange flække i tredie bånd.

Svirrefluerne er nyttige bestøvere af blomster af frugttræer, selv om denne kendsgerning ofte undervurderes, da de let forveksles med bier. Én gruppe, som bl.a. omfatter de såkaldte urtesvirrefluer, er knyttet til planter, hvor larverne gnaver gange i forskellige vilde arter (ikke mindst i tidsler) og ernærer sig af disse. Enkelte af disse svirrefluer holder sig til en ganske bestemt planteart, én af dem således til ramsløg.
Næsten tilfreds. Ville gerne have haft bedre optik for at få mere skarphed.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-21 17:22:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Fuji finepix 9500
  • 28 - 300 mm zoom
  • Brennviddeca 280 mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/600s
  • Nei
  • AnnetBagrund desatureret og colorstyret til monochrom. vers. 1 blå og vers. 2 grøn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273084} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Espen R.

Hei Lau
Dette falt virkelig i smak. Nydelige farger, flott skarphet og svært bra kompa. Det tekniske er upåklagelig. Herlig bakgrunn som gjør mye av bildet. Jeg liker best V1. Dette blir det anbefaling av:-)
vh
Espen
Laurberg G.

:-) Tak for det Esben. Og tak for din anbefaling. mvh. lau
Monika Frisvold V.

Hei Lau....

Lekkert..er ditt bilde og er enig med Espen om at bakgrunnen gjør mye i bildet.. Å her er det V1 som faller i smak...
Likte dette :)
monika
Avsluttet .

Nydelig komposisjon og farger, lekkert.

Rune
Arne M.

Hei Lau. Elegant komponert som alltid, og med klare mettede farger og tegnende lys. Bruker av komplementære farger i v1 er svært vellykket og vel verdt en anbefaling eller to.

- Arne
Bjorn F.

Hei.
V1 ble himmelsk vakker.
Bjørn.
Eirik A.

nydelig bilde! flotte farger, og god skarphet :)
Laurberg G.

Tak Monika, Rune og Arne Mork. En stor tak for din anbefaling. Sådant luner og gør glad. Også en stor tak til Bjorn Fransgjerde og til Eirik Anda. mvh. lau
Jacob V.

Hei, Lau

Skulle gjerne kommet med noe mer konstruktivt enn dette, men jeg likte bildet. Det var friskt og flott. Har nå sittet her litt og klikket meg frem og tilbake mellom begge versjonene. Er vanskelig å bestemme seg for en favoritt.

Mvh

Jacob
Mone K.

Starter med å takke for kommentar på eget bilde. har nå skrevet hva det er bilde av.....

Synes dette var fint. Herlige farger og et flott skarpt motiv i et godt utsnitt.

Liker etterbehandlinga.

Mone
Thorbjørn R.

Absolutt vellykket. Både fargene og komposisjonen er meget bra. Du etterlyser selv litt bedre skarphet, men jeg reagerer ikke på manglende skarphet. Godt gjennomført bilde!
Per Harald O.

V1 ble vakkert og teknisk meget godt.
Stig Børre E.

Syns du har truffet godt her med komposisjon og fargekombinasjoner (v1).
Det jeg savner for at dette skal bli helt topp er mere kontrast i flua - den blir litt flat og livløs.
Kreativt og annerledes.

StigB
Eva Marie P.

V1 er en klart favoritt hos meg. Kontrastene med det blå kalde mot det orange varme er utrolig flott. Fluen i ringblomsten blir prikken over Ien. Den skaper liv i bildet. Med det samme jeg så på bildet så bakgrunnen ut som frost, men med nærmere øyesyn ser jeg det er hårene på stilker og blad. Utrolig kreativt og dekorativt. Godt laget, du er flink!
-epl
Hilda Hol E.

Hei Lau.

En eventyrlig vakker opplevelse du gir oss her.
Jeg foretrekker #1. Anbefales.

Vennlig hilsen Hilda.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu