Vikten2007: no 2
Samme motiv som bildet lagt ut på galleriet. Andre fargetoner.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger662
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Edvin S.
Syns denne ble mye finere enn den andre bilde nr. 328856 Tror det kommer mest av andre fargetoner, enn komposisjonen da begge slik sett er meget flotte. Tittet litt på den i gråskala, og syns kanskje den tar seg enda bedre ut i s/h.
Uansett et flott bilde.

:: ~ Arne
Monika Frisvold V.
Hei Fred
Et nydelig bilde med flott komp, farger og lys...
nydelig dybde, å når en ser på bildet ser en at jorda er rund....
En nydelig skarphet... Å er nok enig med Arne Helander om S/h, det ble også nydelig...
Et meget behagelig bilde jeg kan se på lenge....
monika
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns er det fineste av dine to siste bilder.
Lyset gjør mye for dette bildet.
Veldig bra eksponert.

vh Inger Anne
Bodil Kristine F.
Steinformasjonene, sløringen fra den grønne bølgen og lysglimtene over sjøen gjør dette bildet helt spesielt. Jeg synes de lyse fargetonene på himmelen balanserer nydelig mot dynamikken i forgrunnen. Her er både ro og bevegelse. Nydelig.

Mvh Bo
ingebjørg fyrileiv g.
Dette ble jo nesten mot det romantiske. Jeg tror ikke at jeg sammelikner her, men tar en generell en. Fargene er jo det første jeg ser, og da tenker jeg noe slikt som ''du verden, for en halvinteressant kombinasjon av lilla, rosa, rødt, grønt og lyseblått. '' -Men det ser jeg jo at fungerer. Jeg liker bevegelsen i bølgen, og innslag av kveldssolglød kommer også fint inn som spenningselement. Sløringen til venstre er fin, og ellers har bildet et fint utsnitt med en god flateinndeling. Kan det stemme at jeg savner mer skarphet?

vh ingebjørg
Hilda Hol E.
Hei Fred.

Flott bilde fra strandsonen, nydelige former og fint lys. Ja på Vikten setter nok dramatiske naturkrefter sine spor...

Vennlig hilsen Hilda.
Fred S.
Takk for kommentarer ! Svart/hvitt er vurdert, Arne, men siden jeg ikke har internett heime for tiden, og bare er innom dotten på jobben, blir besøkene her litt sporadiske.
Jorda er fortsatt rundt ja, Monika ! (men hvordan ser du det her ...?)
Takk for fine ord til Inger Anne, Bodil Kristine, Ingebjørg og Hilda (...jeg er jo egentlig en romantiker, Ingebjørg, men det ble kanskje litt for mye av det gode her... Men på nyskjermen min var der dramatikk i bildet, tror jeg må inn å stille på en eller annen knapp)

vh fred
Monika Frisvold V.
Hei Fred...
jo det skal jeg fortelle deg...
når en ser i vannlinja...så ser det ut som om den er på en bølge... ''litt'' høyt oppe og blikke mitt ønsker å se nedover bak der.... :)
Men mener at det er et stort pluss og gjør bilde spennende....
Når jeg er ved kysten er dette vanlig å se...... men kansje det bare er i mine øyne? .....
monika
Caroline M. S.
Liker bildet fordi fargene er så spesielle og uvanlige (og derfor liker jeg også denne bedre enn den du har lagt ut på Galleriet bilde nr. 328856. Pluss at jeg liker bedre denne som er nærmere/steinene i forgrunnen større). Fargene virker ikke ekte, men det gjør ingenting. :-) Og for alt jeg vet, kan det se ut nettopp som dette i nord. Bare jeg som ikke har sett det.

Jeg tenkte også umiddelbart på at bildet sikkert ville gjort seg i svart-hvitt. Trykket på 'svart-hvitt' funksjonen her, men syntes det ble temmelig kjedelig sammenlignet med fargeversjonen. Det fine gullet på sjøen forsvant.
Jóhann Á.
Hei Fred!
Syns dette bildet var bedre en det på Galleriet. Her er du nærmere, det er finere farger og bevegelsen i havet gir mer her. Har du brukt noe USM? Hvis ikke kunne det vært en ide. Virker ikke helt skarpt.

MvH, Johann
Fred S.
Takk fro nye kommentarer:
Du har sikkert gode øyne, Monica, så jeg stoler på at du ser det du ser....
Fargene er nok ikke heeelt ekte, nei, Caroline.
Telelinse, Johann, med fokus på steinen. Tror det forklarer uskarpheten, som nok ikke kan bedres med USM

vh fred
Jan R O.
henger meg på rosen ,men kunne kanskje ønsket mer kontrast og skarphet.
Anne-Lise S.
Et foto som kan fungere godt både i farger og sort-hvitt, nettopp fordi fargene ikke virker helt ekte her. Flott valg av vinkling med lavt kamera her, og liker følelsen av nærhet du her får frem i motsetning til i ditt andre bilde fra samme sted. Liker godt gjentakelsen i former utover, og som steinen hever seg fra dets lavere nivå, ser det også ut som om havet gjør det. Liker den effekten!

Anne-Lise
Fred S.
Takk til Jan R, takk til Anne-Lise.
Mer kontrast har jeg ikke lyst å bruker, Jan R. tror overflatestrukturen på steinene vil lide litt av det. Skarpheten har jeg nevnt over, men mener at den i det minste er god nok på ''hovedsteinen''.

vh fred
Céline F.
Ja, dette var fint!
Jeg er enig med deg, jeg synes ikke du trenger mer kontrast her! Veldig fine farger: fra blaa til groonn! Fine nuanser, jeg elsker effekten i boolgen, det var magisk! Steinen foran er ''impressive''!

Mvh
Céline
Tove H.
Menneske med hette som hviler hodet på armen....hun har stått i sjøen i alle år, bølgene kommer og går.... Dette var det første jeg så da jeg åpnet bildet. Fasinerende former på steinene i forgrunnen. Bølgen er spennende og flott. Svært dekorativt bilde i mine øyne. Jeg liker det i farger, selv om de ikke er naturlige.
Mvh Tove
Odd Tore S.
Galleriversjonen av dette bildet var litt gloriøst rundt steinen, og det syntes jeg ikke at kledde motivet.
Her er glorien vekk, og med de fargetonene som er brukt her ser det riktig snilt og pent ut. Noen hvite striper i forkant av bølgen som bryter tyder på at idyllen er litt illusorisk?? På dette punktet synes jeg at Galleribildet hadde mer i seg.
Uansett, steinformasjonene gjør seg bra. Personlig ville jeg nok valgt en versjon med futt i havet bak disse, og gjerne ganske mye kontrast for å fremheve dramatikken som jeg synes bør være der. Kanskje hadde kortere lukkertid med veldefinert, men ikke frosset sprut øket den også.
Utsnittet er OK.
Men hva vet jeg om din hensikt med bildet?
Odd Tore
Fred S.
Takk til Tove og Odd Tore.
Stranda på Vikten har /har hatt flere steiner med fascinerende form og farge, Tove. Lofoten bør i det hele tatt være noe for deg som er så hektet på havet, tror du vil finne mye inspirasjon der.
Min hensikt med bildet, Odd Tore ? Vrient spørsmål, som regel har jeg ikke noen misjon eller hensikt med bildene mine i det hele tatt, jeg bare liker dem eller motsatt. Dette hører til i gruppen ''tja'', og den som leter etter dypere mening leter altså forgjeves.

vh fred
Odd Tore S.
Jeg etterlyser jo ikke en dypere mening, heller om du ønsket dramatikk eller idyll og slike ting.
Min kommentar avspeiler jo at jeg ville likt en dramatisk setting her, og den bommer nokså grundig på blinken om du ønsket noe annet.
Akkurat dette med hensikt ble grundig stresset da min kone var på fotokurs i sommer, og jeg ble også bevisstgjort som en følge av det.
Odd Tore
Fred S.
Takk igjen, Odd Tore. Rakk ikke å svare på denne på jobben i går, men er innom ''kontoret'' en tur akkurat nå.
Skjønet vel egentlig hva du mente det, og jeg har vel heller aldri framstått som særlig dyptpløyende her på dotten her, heller det motsatte. Så. vel, innerst inne hadde jeg nok tenkt meg noe dramatikk fra Vikten, den endeløse stranda der er som skapt for fresende bølger, ville vindkast og dyster himmel. Slik var det nok ikke den kvelden, og egentlig er jeg jo glad for det, da, det er triveligere å feriere i Lofoten i godvær, og dette var en godværskveld. Jeg har også en bevisstgjort kone, hun er veldig bevisstgjort på at skal hun feriere i Lofoten, så skal det være godvær. Min egen bevisstgjøring hit eller dit vil jeg ikke si noe om....

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu