Per
Utstyr
  • Pentax Spotmatic F
  • Takumar 100/4 macro
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • FilmtypeTriX400/D76 1:1
  • Nei
  • AnnetEn god venn og dyktig fotograf - som desverre gikk bort i ung alder, få år etter at dette bildet ble tatt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger819
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tomm H.
Personlig føler jeg Per henger litt høyt. Enten mer beskjæring nede eller vise mer av hodet oppe. Kanskje en anelse mye neseskygge. Ellers er det jo flotte detaljer og et godt naturlig bilde.
Tomm
Birna R.
Jeg misliker denne typen ''gråsvarte'' og triste sv/hv bilder. Så får komposisjon og innhold være det det vil være, men jeg klarer ikke å forholde meg til dem. Sorry.

Og ja, jeg har sett mye sv/hv (på trykk og utstillinger) som fungerer, men denne typen orker jeg som sagt ikke. Trolig mitt problem, så CA skal ikke føle seg for tynget av utsagnet. Måtte bare få sagt det siden CA åpenbart er på en sv/hv renessanse i øyeblikket.
Carsten A.
He-he, jeg har jo etterhvert forstått at BR ikke har den helt store sansen for denne stilen, for å si det slik. Og utsagn om dette er greit. Et annet syn kan være svært nyttig å få med seg. Selvsagt er det heller ikke noe problem at det kommer fram et avvikende syn på en stil (eller et bilde). Snarere er det en fordel at det syn betrakteren har også kommer fram på en ærlig og oppriktig måte i kommentaren.

Dette er ellers en stil jeg selv helt klart er tilhenger av og i årevis har brukt. Om den er ''konvensjonell'', om den lar seg ''tidfeste'' el. lign. bryr jeg meg lite om. Og under mange sv/hv opptak tilsikter jeg å legge grunnlaget for nettopp denne stilen.

Ellers er det helt korrekt at jeg ''er på en sv/hv renessanse i øyeblikket''. Det skyldes først og fremst at min Minolta Scan Multi Pro med VueScan scanner sv/hv-negativer på en forbilledlig måte. Og da gir en gjennomgang av sv/hv arkivet mangt av opplevelser.
MVH CA
Erik R.
Godt utsnitt, selv om det er mulig å kutte litt i bunnen av bildet. Jeg irriterer meg litt over noen hvite punkter som forstyrrer litt, tenker da spesielt på rett ved siden av det venstre øyet og i skjegget (FOR et skjegg, forresten. Det er ikke mange som har slikt i disse tider...) Den der Tri-xen ser spennende ut, til å være 400iso får den virkelig fram strukturen i ansiktet, selges den fortsatt?
Carsten A.
TriX (altså TriX400) fins i beste velgående, og er en førsteklasses film for bl.a. slikt som dette, ikke minst fremkalt i D76 1:1.
MVH CA
Gunnar R.
Tjah, jeg har litt problemer med å forholde meg til denne typen sh-bilder. Klarer verken like eller mislike, fordi jeg får en følelse av at bildet virker ''kunstig'' allerede ved første øyekast. Dette som følge av de veldig hvite partiene i ansiktet, og at resten er så mørkt.

Jeg legger forøvrig merke til er at hele bildet forandrer seg idet jeg stiller skjermen min lysere, og blir fantastisk mye bedre. Men jeg trodde skjermen min skulle være korrekt slik den var... (kalibrert).

Mvh GR.
Vemund L.
I motsetning til endel andre her, så har jeg skikkelig sansen for godt s/h bilder, jeg. Det ''gråsvarte og triste'' syntes jeg setter stemningen i bildet på en måte som funker bra.Jeg likte både komposisjon og toner meget godt.

Vemund
Geir S.
Jeg har stor sans for denne type bilder, og synes heller ikke det er noe minus at modellen er så ''med'' i ''utrykksformidlingen'' som det han er! Jeg synes dog, (som også er nevnt), at den tette beskjæringen i overkant gjør bildet ''topptungt'' og ikke tillater så mye skjorte som det vi ser her i nedkant!
Mvh
GSk
Avsluttet .
Fototeknisk er vel dette meget godt. Skyggene og kontrastene i bildet er markerte og fine. Blir litt forstyrret av blikket, det virker som om det venstre øyet stirrer på meg mens det høyre skjeler. Synes vel også at dybdeskarpheten kunne tatt med det andre skjortekraven også.
Finner ikke motivet det minste trist, heller ser jeg litt ''glimtet i øyet'' her.
Formatet synes jeg er bra, ville ikke kuttet noe i uk.
Din s/h rennesanse har jeg stor sans for.
Gleder meg til neste.
Marcelo V.
Liker effekten som TriX gir. Skal teste et par ruller snart.
Hilsen
Marcelo
Ferran C.
Well done shot, quality portrett, everything looks good to me.
Ferran
Eskil O.
Flott portrett, viser mye av ''typen'' til tross for et trangt utsnitt, akkurat passe.
Portretter gjør seg veldig bra i svart hvitt, fin type foresten.

Eskil.
Hans Jørgen R.
Synes portrettet gir SVÆRT god kontakt med personen, til tross for noe gjenknepne øyne. Kanskje nettop derfor? Synes uansett portretter gjør seg godt i svart-hvitt. Synes nesten jeg blir litt ''kjent me'n'' av en eller annen grunn.
Skulle noe trekkes ned på må det være noen ekstra lange hår som fanger lyset nederst på haken og trekker oppmerksomhet.

Her burde fotografen vært på pletten med saksa, men igjen - da hadde dette ansiktsuttrykket kanskje vært tapt for alltid?
Flott portrett!
HJR
Stein Rune B.
Flott
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu