Betraktninger av et mirakel
På folkeskolen for lenge siden, ble tretti forventningsfulle guttebarn overlatt til en gråhåret dame som hver morgen ga oss en timelang innføring i bibelens fargerike historier. Hun må ha vært en forteller av ”guds nåde”, for den dag i dag kan jeg framkalle bilder fra det gamle og nye testamentet i både farger og wide screen.
Alle undrene ble behørig omtalt. Jeg må tilstå at det historiske måltidet med brød og fisk ikke er like imponerende nå som da; er du sønn av en gud bør du klare såpass.
Frøkens historier blander seg med minnene fra de store basarene i bedehuset, der viste misjonsforeninger fram negerting, bastskjørt, spyd og ikke minst gudebilder.
Forskjellen på vår religion og de andres tro må være at negerprester bedriver overtro, mens våre hvite prester forfekter sannheten… Den gangen slukte jeg historien rå, klart det var slik; misjonsforeningens kvinner kunne umulig fare med løgn.
For det var kvinner som drev misjonsforeningene der de omvendte alt fra hottentotter til samer, mennene drev med manneting, som å styre virksomheten.
Det er slike menn som har konstruert bibelen fra de eldste skriftene via alle omskrivingene og utelatelsene fram til dagen utgave. Ser du hvor beleilig de har utelatt kvinner, fra de første tider framstår halvparten av menneskeheten som urene vesener, nyttige på bedehuskjøkkenet, men sammen med menn skal de tie.
Alle apostlene var menn, og siden har det vært slik, mann følger mann.
Her presenterer jeg mitt syn på situasjonen. Etter som det alltid står kvinner bak enhver fremgangsrik mann, har jeg på fredagens bilde plassert Maria Magdalena og fru Judas sammen med fredsfyrsten.
Nyt det
:)Helge
ps, jeg lager alle bildene på full skjerm med sort bakgrunn
Mirakler er noe for seg selv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-25 11:09:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273494} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Det her har jeg sansen for, pent utført. Men jeg lurer på hvordan bildet hadde tatt seg ut med en tettere komp, hvis du hadde skviset alle elementene inn i et nesten kvadratisk format.
Per Einar G.

Dette er en folkeskole fortelling som sikkert mange kjenner seg igjen i, også jeg. Godt stykke arbeid du har presentert her!!! Likte det!

Per E.
Tom T.

Mange av dine har et stort budskap, synes bilde står godt på egne ben. Historien som følger med er godt skrevet+++.

Bra:)

TomT
Lars-Anders M.

Luk 9,13 Men Jesus svarte: ''Dere skal gi dem mat!'' ''Vi har ikke mer enn fem brød og to fisker,'' sa de, ''hvis vi da ikke selv skal gå og kjøpe mat til alle disse menneskene.''

Det var to fisker og fem brød. Så du har to fisker for mye og mangler 4 brød.
Ellers ok.
Tove H.

Basuners klang, mirakler, Jesus omgitt av kvinner (forbigått lenge og vel i historieframstillingene). Du har fått fram det tidløse i Bibelens historier i dette bildet, synes jeg. Et positivt løft i så måte. Bildet er dyktig laget. Du er flink og mangfoldig.
Mvh Tove
Eva Marie P.

Jeg syns absolutt det hadde vært på sin plass med en fanfare ja, genialt..
Og må si jeg faller for den at bak enhvær fremgangsrik mann står det en kvinne..
Det kan være mye sannhet i dette virkelig, det klinger helt rett i mine ører:O)
Komposisjonen er utrolig flott. Det er umulig for meg å se at det er manipulert..og det er det vel ikke :O) Bibelen er jo skrevet om mange ganger, ikke umulig det var tre fisker og ti brød, eller var det fire fisker og fem brød eller...mulighetene er uendelige og det viser du oss her på dotten hele tiden.
Go freddan
-epl
Helge R.

Hei og stor takk, godordene varmer.
Til Julie, da jeg lagde bildet var jeg i et 4:2 humør, skal se på andre muligheter slik du skriver.
Til Per; jeg vet ikke hva som blir fortalt i dagens skole, jeg kjenner bare oldtiden fra 1949 da jeg for første gang satte beina i en skolegård.
Til Tom, underteksten er ment som en rettledning dersom fantasien bryter sammen.
Til L-AM; stor takk, jeg har vridd tankeboxen for å finne hvor mange fisk og hvor mye brød, så kommer du som en opplysende engel.
Til Tove, kirken har til alle tider prøvd å usynliggjøre kvinner. Kan være fordi de eldste religioner vi kjenner er kvinnestyrt, hvor samfunnet tilba gudinner, en ren fruktbarhetsreligion som var felles for de fleste kulturer. Kirken måtte knuse alle gamle tanker om en gudinnekultur, slike ideer kunne smuldre troens fundament, derfor usynliggjorde presteskapet kvinnen og alle hennes hemmeligheter.
Eva; den fremste figuren fotograferte jeg på et loppemarked, litt uskarp. De to utstaferte englene er fotografert gjennom utstillingsvinduet, de får et lett slørete drag over seg. Fisken, tror jeg, er en dorado som ble stekt og fortært samme kveld. Brød fra kjøpmannene på hjørne og utsikten fra leiligheten min, surret sammen blir de min tolkning av historien.
Igje stor takk
:)Helge
Geir F.

De himmelske fanfarer lyder... her har underet skjedd. Brødene og fiskene er velsignet og alle blir mette. Vet ikke om du har plukket frem de skarpeste damene til å backe opp Herren men morsomt er det.
Opplever tomrom i midten. Ville nok plukket opp brødet og fiskene og legge dem litt lenger til høyre. Og bedt blåserekka om også å ta et par skritt til høyre.

Ellers et riktig så godt bilde. Din kreativitet er til å bli misunnelig av.

-fløde-
Avsluttet .

Du imponerer igjen Helge og jeg liker disse bildene dine med historie til.
Dette er noe du kan og jeg nyter å både se på bildene og lese historien din under bildet.
Flott igjen.
Hilsen Tone!
Ole Martin T.

Bildet er kanskje ok, men noen bibelhistoriker er du tydeligvis ikke. Forskning og gamle funn har vist at Bibelen ikke er omskrevet, men beholdt utrolig inntakt gjennom historien. Dette til tross kommer tomme påstander frem inn imellom (som her) og særlig fra folk med sterke fordommer og som av en eller annen grunn trenger å motargumentere Bibelen, Gud og kristendommen. Dersom du ikke tror på det så er det vel ikke noe problem å la det ligge???
Synes ikke Foto.no skal være noe politisk eller religiøst diskusjonsforum, men kan ikke dy meg når det presenters usannehter på denne måten.

mvh - Ole Martin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu