- Windows med lukt -
Etter den andre innhaustinga av graset er det ut med gjødsla for å få frodig vekst til neste innhausting. Her stod eg på utsida av gjerdet og traktoren kom på andre sida av marka, så traktoren vart litt liten.
Bildet inngår i albumet - Med hjarta på same staden - - Denne windowsmarka vil eg følga gjennom ulike årstider.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-26 01:58:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273767} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Espen R.

Hei Tone
Det enkle er ofte det beste:-) Du har svært få elementer i bildet ditt, og allikevel har du klart å skape en bra dybde. Liker formene som skaper fine linjer i horisonten. Traktorens plassering er bra, men som du sier, så kunne den nok vært litt nærmere.
Bildet har fine fargenyanser synes jeg, men det er noe hardt lys på venstre side, nesten utbrent. Gjør ikke så mye for selve motivet egentlig.
Ha en fortsatt fin helg:-)
vh
Espen
Torild H.

Tykkjer nå det er gildt at du finner motiv som dette: ein bonde som skvetter lort, som verdt ei eksponering! .... i alle fall for meg som har budd nokre år i ein fiske(lands)by og godt, etterkvart, veit at eg heller kan tåla litt av denne dunsten, igjen.

Som du nevner sjølv: traktoren vert litt liten, men det er likevel tydeleg kva hendelsen går ut på her, og plassering i landskapet mht. komp. er bra.
Elles: liker godt grønfargen på marka, brun/gul/grøn og ikkje frisk grøn, som den forhåpentligvis vert, ETTER denne ''behandlinga''.

Mvh Torild
Ivar B.

Fin sensommerstemning dette Tone. Lyset og enkelheten gir et flott bilde. Traktoren er litt liten ja, men skaper ikke dette også litt mer nysgjerrighet fra betrakteren? Mvh Ivar.
Eva Marie P.

Ja dette var enkelt og vakkert. Litt humoristisk tittel, likte den. Flott dybde med den langstrakte enga og traktoren. Jo høsten er ei fin tid..
Fine farvetoner i bildet ditt, liker v1 best, fint med traktoren slik inn fra siden.
Ha en fin fin søndag.
-epl
Inger Anne Maritsdotter V.

At traktoren var liten og langt borte forsterka berre dimensjonane på denne store marka, flott stemningsfullt lys og fin dybde i bildet ditt.

mvh Inger Anne
Odd E. k.

Hei Tone!

Deiilig lukt, minner meg om våronna og nå om høsten. En noe kald bris i tillegg forsterker godt denne lukten.
Et flott bilde, der vidstrakte vidder kommer tilsyne med en traktor i bakgrunnen som sprider gjødsel. Fint lys inn i bildet, men ganske så lite tegninger på jordet i forgrunnen. Hadde du gått noe nærmere traktoren og vendt kameraet 70 grader til venstre, så har du sikkert fått med de karakteristiske hjulsporene til traktoren langs jordet. Kan skimte sporene noe i venstre bildekant, helt øverst på jordet. Mulig at bildet ikke har fått en så intetsigende forgrunn. Dette er ingen kritikk av bildet, men å kunne få noe ut av en forgrunn med få detaljer. Uansett et flott eksponert bilde i et fint lys. der komposisjonen og utsnittet er utmerket Tone!

ha en fin uke som kommer!

Mvh

Odd E.
Wenche J.

Hei Tone
Synes stemningen blir formidlet godt her:) Traktoren fremhever dybden godt. Liker versjon 1 best. Enkelt og fortellende.
Mvh Wenche
Tove H.

Liker dette bildet godt, med den lille traktoren (ikke for liten) og den store enga.God dybde , fint lys og gode farger. Fortellende og stemningsfylt!
Mvh Tove
Anne-Lise S.

Et godt bilde på at bonden ikke har fri uansett årstid. Også et godt bilde på de skiftende årstider, og det varierende landskapet, både i farger og lys. Jeg synes du får frem storheten i landskapet ved at traktoren m/sprederen er såpass langt unna. Du kunne kanskje ha brukt linjene i landskapet litt bedre gjennom at du selv sto et annet sted, men kanskje du ikke hadde sko eller klær til å traske innover på jordet akkurat der og da, og til å vende deg mer mot venstre?

Anne-Lise
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gode forslag til forbetringar.

Espen: Du har rett når det gjeld det sterke lyset i venstresida. Dette er tatt ein halvtime før sola går ned i venstrekanten og det er skuggen ligg alt der traktoren ligg på veg.
Torild:Gjødsla ligg alt på marka her og traktoren held på å spreia ut siste rest av gjødselet på høgresida av marka. Men i kveldssola var marka framleis grøn.
Driddloktå har æg itte kvært vennt mæg tæ. Lyefjell æ omkransa av grøne marke. Men itte 21år i Bergen så va dæ en store øvegang frå byloftå te jærloftå. Dæ æ jo mange dae uden driddlokt hær på Jæren.
Eg forstår ikkje korleis Tor Inge Torkelsen klare å skriva på dialekt.

Odd E: Du har gode forslag om forbetring av fotovinklen, og det likar eg. Pga at heile marka er dynka med gjødsel så står eg på utsida av eit gjerde med piggtråd øverst og lenar meg framover. Dette er midt ei ein bratt sving og eit kryss, så det var mange som glodde.

Anne-Lise:Du har gjetta kvifor eg ikkje står meir i høgresida. Pga manglanda klede og sko til å gå i gjødselmarka. I venstresida er sola i ferd med å gå ned. Difor valgte eg denne løysinga som ikkje er opptimal når det gjeld linjer i landskapet Takk for velskreven kommentar.
:) Tone
Avsluttet .

Uten traktoren hadde dette bildet blitt kjedelig:-)
Men i og med at du har den med så blir bildet mye mer spennende og en får en god følelse av jæren,alle bøndene her og også det vidstrakte landskapet vårt.Liker farger og lys.
Hilsen Tone!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu