på jakt etter noen godt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger242
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Carsten A.
Dette blir nok dessverre for uryddig, opptaket er gjort i for hardt lys (eller er blitt utsatt for noe for hard etterbehandling, skjønt noe for hardt lys er vel årsaken her). Hovedmotivet, insektet, er alt for smått i bildet,. og virker sånn passe halvskarpt. Det holder ikke i et bilde som dette.

Ved næropptak er lyskvaliteten som regel av helt avgjørende betydning, og diffust lys, slik man finner i overskyet vær, når en sky kommer foran solen, eller en hånd/medbragt skjerm el. papp-plate skjermer for rettet sollys.

Dette har vesentlig betydning for hvordan en blomst som dette gjengis, og dessuten har omtrent alt som fins av insekter skikkelig blanke, reflekterende flater, og da er diffust lys (og IKKE rettet sollys) det eneste som gir en god eller brukbar gjengivelse.

Ellers er det selvsagt viktig å få motivet på vesentlig næmere hold enn dette. Dedikert makroobjektiv, eventuelt mellomringer, må nok til for denne typen opptak om man setter krav (og det forutsettes man vel å gjøre når bildet legges ut på Bildekritikken). Det er ellers vanskelig å gi mer tekniske opptaksråd i dette tilfelle hvor det ikke er gitt noen tekniske data.

MVH CA
Carsten A.
Takk for hyggelig melding om at du satt pris på min kommentar og at du fant den lærerik. Sånt er det ellers fint om du skriver som egenkommentar under bildet, det er dessverre alt for mange her på FOTOdotNO som ikke har skjønt at når de har bedt om ''seriøse tilbakemeldinger'', så er det nettopp denslags kommentarer man skal gi, og seriøsitet betyr jo at man sier ting som de er, på godt og vondt.

Jeg driver ellers en god del med insektfotografering, så om det er noe jeg kan hjelpe med er det bare å skrive - men bruk helst epost, ikke FOTOdotNO sitt litt tungvindte medingssystem!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu