Livsglede
Bare et ''har vært der''-bilde fra Reine, Lofoten, eller rettere sagt Bunesstranda i Reinefjorden. Bunesstranda har vært en ''skjult hemmelighet'', men nå strømmer turistene, og gamle hus restaureres.
Disse små perlene av fraflyttede bygdesamfunn inne i Reinefjorden nåes med lokalbåt fra Reine, og en må til Vindstad for å komme seg til Bunesstranda. Selve stranda er enorm, der den vakker og forblåst ligger ved foten av dystre Helvetestind. På bildet ser en bare litt av stranda, pluss de nederste svaene på tinden.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger745
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274153} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Stig Børre E.

God norgesreklame.
Upåklagelig komposisjon og spiselige farger.
Syns personen i bakgrunnen er viktig i tillegg til hunden.
Litt bevegelse i hunden kune kanskje tilført bildet det lille ekstra.

StigB
Sverre E.

Hei! Et flott bilde fra Bunesstranda! Et av de flotteste stedene jeg vet om.

Synes du har fått frem dimensjonene ganske bra med hjelp av hund og menneske.
Det er så stort at det er litt vanskelig å gjengi. Hadde det stått noen ved gresset under svaene, ville de ikke kunne sees.

mvh
Sverre E
erik j.

Veldig riktig og bra komposisjon. Flotte farger. Kan hende det er som StigB sier mangel på bevegelse i hunden som gjør det, men det er et eller annet som for meg gjør at bildet blir litt tamt. Dette til tross for at det som sagt er flott komponert og eksponert. Kanskje kunne det hjelpe å beskjære ned mot gresset over stranden? Jeg er ikke sikker, men bildet mangler noe dynamikk. Uansett svært severdig!

mvh. erik
Fred S.

Takk til Stig, Sverre og Erik: Enig i innvendingene, bildet blir statisk med hunden ''frosset'' på denne måten. Det er riktignok egentlig ikke hun som er hovedmotivet denne gangen, men stranda, men litt følelse av bevegelse hadde selvsagt gjort seg.Likevel liker jeg det luftige spranget ( det at hun ikke toucher bakken), dessuten skyggen.

Skjønner du kjenner stranda, Sverre, og jeg er enig med deg i at den er vakker .Den var litt av en åpenbaring da vi nådde toppen av bakken og så hvor diger den er. Det er i det hele tatt en del utrolig vakre strender i Lofoten, ikke minst på yttersida av Moskenesøy, og likeså fraflyttede grender. Vi hadde ''base'' på Fredvang de få dagene vi var der i sommer, og rakk både Kvalvika, Stokkvika og Mulstøa. Mange vandrere å se, også, tydelig at Lofoten trekker til seg stadig større del av dette turistsegmentet.

vh fred
Sverre E.

Åpenbaringen når man ser denne stranden første gang glemmer man ikke så fort. Og inntrykket er vanskelig å formidle med et lite bilde. La inn et bilde her, derfra i fjor. Lofoten er et årlig reisemål for meg.
Må kanskje prøve å få med meg Stokkvika og Mulstøa neste gang.

mvh
Sverre E
Roger K.

Hei Fred!
Ser du har hatt deg en tur til Lofoten igjen, men jeg ser ikke på bilde at du stakk ut stortåea i det kalde vannet fra Norskehavet :-). Nå ja jeg skal nok ikke skryte på meg at jeg er noe serlig mere begeistret for å bade i dette vannet. Flott driv og liv i dette bilde. Sjødisen i lufta forteller jo meg som kjentmann at noe blåster var det også her denne dagen fra nord og en fin effekt til bildematerialet. Hunden skaper jo trivsel og liv der personen i bakgrunnen gir innteressepunk ut i bilde.
Tar du en titt på mitt siste bilde kan du få en titt over dette området fra et høyere standpunkt der jeg har navngitt noen topper.

Mvh RK
Avsluttet .

Ja, den som hadde vært en hund!

Et flott motiv med en god stemning i. Det som også var av interesse og som gjorde bildet litt spesiellt, er personen (?) på ande siden, er det en person eller er det??

Ha en fortreffelig helg Fred.

Arne
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred. Jeg har såvidt vært innom her før, men du vet; vi har det så travelt med alt, og selv ikke helgene har vi ikke fri (de vil unngå ''alkoholisme''). I helga har vi vært i (på?) Å, og det var fantastisk. I dag gikk vi fx fra Eggum til Unstad på hjemveien. Men så var det denne stranda da. Nei, vi var ikke innom, men så bare skilt. Jeg synes at bildet er et godt over gjenomsnittet har-vært-der-bilde med gode farger, god dynamikk grunnet bikkja, og så er der jo også en fin dis der. Personen gir et godt inntrykk på enormheten til disse fjellene. Det var utrolig å se barskheten til de der ute.

vh ingebjørg
Nely d.

Hei Fred,
Ser ut til at jeg har gått glipp av et flott stykke Lofoten. Men, man kan alltid ta en tur til. Denne stranden skal jeg huske på. Er ellers ikke enig med de som har etterlyst bevegelse i hunden. Jeg synes at det at hunden ikke rører bakken, illustrerer bevegelse nok. Synes også at tittelen passer godt til dette flotte bildet. Nydelige (Lofot!)farger og bra komposisjon. Hilsen, Nely
Fred S.

...og takk til Nely, som kommenterte et bilde der jeg har glemt å takke flere, og dermed takk også til Sverre, Roger, Arne og Ingebjørg. Heldig du Roger som kan ta deg ''badeferie'' på Bunesstarnda når du vil, og heldig du også Ingebjørg som er der oppe , og sikkert skal på tur inn Reinefjorden også.

vh fred
Katrine G.

Har vært på Bunes flere ganger! En god venn av meg er i familien som eier den lille hytten ved stranda. Der har vi bodd i 3-4dagers perioder. Det er veldig vanskelig å ta bilder som faktisk illustrerer hvor stor den er, men jeg synes du har gjort det bra! Jeg kjenner jeg lengter tilbake når jeg ser på bildet. Neste gang jeg er der, håper jeg å ha lagt til et vidvinkel objektiv i samlingen! Og forresten, tusen takk for kommentar:) Flott bilde det her!
Fred S.

Takk Katrine. Jeg måtte vri hodet litt for å komme på at det var ei hytte på Bunesstranda, men så dukket den opp: helt ytterst ''til venstre'' på stranda, (når en går MOT havet) lå det ei lita hytte. trodde det var et lag/forening som eide noe som lå så strategisk fint til, men privat altså... Snakk om å ha hytte mist i smørøyet.
Men dermed er kanskje du rette person å spørre: På neset /haugen like ved hytta(helt ved sjøen) kom vi over en rund sak på en påle boret fast i svaberget. Første innfall var rett og slett at det var et sjømerke av et eller annet slag, men så kom kona på et program vi har sett på TV, om en kunstner som etter et sinnrikt og komplisert system har plassert ut alle planete diverse steder i Lofoten, og hun tror at det vi så muligens er en av hans skultpturer. Det var ingen info knyttet til den eventuelle skulpturen ( en rund kuleformet sak), og vi har ikke funnet noen som kan bekrefte det hun tror. ( Ikke funnet noe på nettet heller)
Så vet du om antakelsene til Kona stemmer, og vet du event. hva kunstneren heter ?

vh fred
Sverre E.

Hei igjen Fred.
Det er Jan Wangaard som har satt ut en kule på påle på Bunes. Den er del i kunstprosjektet Planet Lofoten – en installasjon av solsystemet i Vest-Lofoten i skalaen 1:200 millioner.

mvh
Sverre E
Fred S.

Takk Sverre; nå blir kona fornøyd, det er hun som lurer på !

vh fred
Katrine G.

Ja! Det er en skulptur på et vis! (Den du snakker om) Vet ikke helt hva jeg syns, men jeg har nok kommet til å like den godt. Gjør stranden enda mer spesiell, for dem som har vært der. Jeg lengter når jeg ser bildet ditt igjen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu