Jeg prøver å lære meg mitt nye kamera. Hva må jeg gjøre annerledes? Jeg ønsker en dus og blurete bakgrunn samt vingene og baken skarp:):):)
Bildet inngår i albumet I min hage -
Utstyr
  • Pentax K10D
  • Macro 100mm f2,8
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274346} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Carsten A.

Det er forholdsvis brukbar detaljering (''skarphet'') på ben, hodepartiet og det fremre kroppspartiet her. Skal man få god skarphet også på bakkroppen må den selvsagt ligge i fokusplanet. Den eneste mulighet for å oppnå det er å gjøre opptaket vinkelrett på planet fra ben til bakkropp, dvs. at fotografen her måtte ha flyttet kamera endel til høye før opptaket ble gjort.

Øyenstikkervinger holdes fremover, ned og på begge sider noe ut fra kroppen. Det er neppe mulig å få kropp samt begge vinger skarpe selv med betydelig nedblending (f.eks. f/16) på denne opptaksavstanden og opptaksvinkelen. Er da ikke bakgrunnen *meget* langt unna blir den mye mer tydelig detaljert enn her. Den antakelig eneste opptaksposisjon som kan gi noenlunde god skarphet på både kropp og vinger er rett ovenfra (igjen vinkelrett på håde til bakkropp), men selv da er det ikke så realistisk å få vingene skarpe når de holdes i den posisjonen som her (som er den vanlige), Umiddelbart etter at en øyenstikker har satt seg på en kvist el. et strå kan det hende at den holder begge vinger mer rett ut til siden. Det er i tilfelle en slik situasjon man må vokte på (opptak i tilfelle rett over eller bakfra). Samtidig må man velge opptakssituasjoner hvor bakgrunnen helst er ganske lange unna (mange meter). Vanskelig å få til uten at man bruker mye tid til å merke seg hvordan øyenstikkere vanligvis opptrer, hvor de sitter og hvilke vaner de har - samt at man gjør mange, mange opptak og analyserer disse grundig mht. årsak når opptaket ikke er blitt helt som man ønsker.

MVH CA
Anne-Lise S.

Blir spennende å se hva du kan få til etterhvert som du kjenner ditt nye kamera, Wenche! Gratulerer med nytt, og takk for titten og for at du legger ut et foto der de som vet og kan gir nyttig informasjon som alle kan tilegne seg kunnskap fra! :-)

Anne-Lise
Ann Kristin S.

Kjempebra bilde. Jeg likte det godt.Fine farger og rimlig skarpt. Sjøl har jeg aldri prøvd å ta bilde av disse flydyra, men kan tenke meg at det er kjempevanskelig for de er så kjappe.
mvh Ann Kristin
Ivan H.

Hei,

Fint bilde dette, men synes bakgrunnen blir for fremtredende, ville prøvd å tone ned fargene.

Carsten har nevnt det meste her.

Eksponeringen er fin.

Hilsen
Ivan Holmedal
Tove H.

Stilig, Wenche! Flotte farger og artig tatt! Og gratulerer med nytt kamera! Carsten har skrevet så utfyllende her, lærerrikt for flere. det! Gøy å følge med i hagen din!
Mvh Tove
Wenche J.

Tusen takk alle sammen for oppmuntrende og inspirerende kommentarer og en spesiell STOR takk til Carsten for en utfyllende og meget lærerik tilbakemelding med informasjon som i tillegg er enkelt forklart og lett å forstå. Dette er akkurat hva jeg trenger:)
Det gleder meg at andre også har nytte av informasjonen.
Øyenstikkerne skal ikke få mye fred fra meg i morgen:):):)
Mvh Wenche
Avsluttet .

Atter et spennende og morsomt kryp fra deg.
Med fine farger og tett og godt.
Hilsen Tone!
Wenche J.

Tone, tusen takk for kommentaren din:):):)
Mvh Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu