Havørn 1
Havørn i glidefasen, hvor den sikter seg inn på byttet (fisk/åte).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-29 16:20:11
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetOpptak fra liten båt, så kort lukkertid som 1/2000s er viktig av hensyn til bevegelser i båten, ikke av hensyn til ørnens flukt (som ikke er veldig rask).-
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1104
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ketil K.
Bildet viser havørnen i flott positur, og med rimelig god skarphet og detaljering. Noen kantlinjer i bilde tar oppmerksomhet.
Avsluttet .
Ser nesten ut som klipp og lim...litt i skarpeste laget på fuglen i forhold til bakgrunn...kantlinjene er nevnt fra Ketil...
Mistenker veldig høy iso...ser en del fargestøy i bakgrunnen...men et flott bilde...bevares..

T
Caroline M. S.
Elegant fugl, eller dvs du har fått fram eleganse her. Jeg ser kantlinjene jeg også, men for meg gir de og det at fuglen er så skarp mot den uskarpe, bløte bakgrunnen en slags 3D-effekt. Stilig. Fine farger - både fugl og bakgrunn.
Carsten A.
Beklager, V1 er en arbeidkopi der ulike metoder og grader av støyreduksjon ble forsøkt, og ved utleggingen ble feil versjon lagt ut, noe jeg nettopp ble gjort oppmerksom på. Det er V2 som skal gjelde her.

Ellers er det selvsagt meningen at ørna skal stå fritt ut fra den uskarpe bergveggen, opptaket er gjort med ganske lang brennvidde og rimelig åpen blender.

MVH CA
Ole Martin D.
Flott at du er igang Carsten!! Selvfølgelig et flott bilde men er ikke gulfargen litt for overdrevet? Har vært på land noen dager nå men fikk plutselig lyst på ein kveldstur!!
Kjell G.
Jeg opplever ikke støy som særlig merkbart. Derimot ser jeg kantlinjene ganske tydelig i v1. V2 tok hånd om dette problemet.

Ørnen kommer veldig fint frem mot den mørke bakgrunnen. Det gjør også at dette ørnebilde skiller seg fra mange av de andre med sjøbakgrunn. Fin komposisjon. Eksponeringen ser ut til å sitte akkurat som den skal.

mvh kjellg
Kjell Ivar Ø.
Flott av Havørnen i glidefasen. V2 er flott om en litt mye
fargemetning.
Helsing Kjell Ivar
Eyvind R.
Et flott fluktbilde av havørn, Carsten. Bra med lyset på fuglen og skyggefull bakgrunn som fremhever fuglen. ''Perfekt'' positur og velvalgt utsnitt.

Mvh Eyvind
Tom E.
Fint av havørn i glidefasen,likte at de hvite halefjørene kommer så godt frem.
Flott positur.
mvh Tom
Kjell Sigurd S.
V2 ble mye bedre. Posituren er fin med blikket festet på byttet. Liker også bakgrunnen her, som skiller seg fra standard hav/vann. Umiddelbart ville jeg gjerne se mer av venstre vinge, men ved nærmere ettertanke synes jeg dette ble en bra løsning. Interessant å se hvordan enden på vingen bøyer seg i luftmotstanden. Er den ringmerket? Et litt annerledes og fint bilde av havørnen.

Kjell S
Pål E.
Hei,

Liker dette, først og fremst p.g.a. ørnens positur og plasseringen i bildet. Og likevel er det et stykke opp til Sylte-divisjon.

mvh,
PE
Svein B.
Ett godt havørnbilde dette Carsten. Fint nøytralt lys gir bildet god harmoni mellom motiv og bakgrunn, og fin belysning på fuglen. Jeg liker posituren godt, og bakgrunnen er glitrende god for et bilde som dette.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Bergveggen i Jøssundfjorden er en fin bakgrunn som ikke så mange fotografer har benyttet seg av. Godt sett og godt tatt. Versjon 2 selvfølgelig, og der ser gulfargen på nebb og føtter også helt grei ut.

Ellers vil jeg kalle dette et forholdsvis ordinært bilde av havørna i forhold til mye av det som er presentert det siste året, men jeg er spent på fortsettelsen. Morsomt at du har lagt dette opp som en liten serie.
Terje S.
Flott bakgrunn og tøff innflyvingsvinkel. Men er enig med Kjartan at dette er et ordinært havørn bilde i tamt lys. Men regner med at det kommer blinkskudd på løpende bånd siden du har lagt det opp til en serie. Lyset betyr nesten alt og jeg vet at dere var heldig med det (men ikke på det bilde her). Var veldig spent på resultatet da dere avløste oss og tviler på om dette er det beste fra turen. Venter i spenning på oppfølgeren.....

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu