Denne lille saken er ca 3 mm lang og 3 mm i diameter på ''blomsten''. Jeg trodde det var en av de bitte små hvite blomstene fra det store treet her, men da jeg skulle ta bilde, begynte blomsten å gå og den snudde seg slik at jeg ikke kunne se fronten på den. Da det kom en nyskjerrig maur snudde den blomsten mot denne som en avledningsmanøver og jeg kunne ta bilder forfra. Finner den ikke i insektboken min. Noen som kan hjelpe meg?:)
Bildet inngår i albumet I min hage -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-30 10:13:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax K10D
  • Macro 100 mm f2,8
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274513} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Hans-Jørgen H.

Go morgen Wenche!
Du store smultringos!
Hva har du rota deg borti nåda Wenche?
Blei nesten skremt jeg...

Nei du, hva dettane er for slags underfundighet kan jeg ikke si deg...
Ytterst stilig og spesiell i alle fall!
Spennende om noen kan hjelpe deg!
En trivelig dag!
Hans-Jørgen
Rolv B.

Stakkars liten. Ser ut som om den holder på å pumpe opp vingene sine. Hadde den ikke vært så liten ville jeg trodd det var en siriss av noe slag, men det finnes kanskje så små sirisser. Spennende motiv og du fikk det virkelig til med nykameraet (?). Kanskje bedre å vente til den vokser seg ferdig ;-) Hagen din er sannelig innholdsrik. Vi har jo adskillig i våre egne hager, hadde vi bare giddet å se etter!
Mvh Rolv B
Wenche J.

Hans-Jørgen og Rolv, tusen takk for fine tilbakemeldinger.
Jeg la ut en versjon som viser hvordan den ser ut bakfra. Jeg er spent om noen kan fortelle hva det er. Det første som slo meg var at det var en form for bladlus, men kanskje det er en type siriss som Rolv sier?:):):)
Mvh Wenche
Tove H.

Litt av en brudekjole... Nei, jeg kan ikke hjelpe deg, men håper noen andre kan, for dette var et spennende vesen! Flott makro igjen fra din hage.
Mvh Tove
Hilda Hol E.

Hei Wenche.

Dette blomsteraktige vesenet kan heller ikke jeg hjelp deg å plassere. Men du verden hvor innfløkt naturen kan være, med alle dens uventa sprell.

Et spesielt og artig eksempel på det uventa treffet.

Vennlig hilsen Hilda.
rikke t.

utrolig stilig bilde:) aner ikke hva det er, men syntes det var spennende å se. dette anbefales:):)
jøran f.

Nå, dette var da en morsom sikade/gresshoppe. Har aldri sett noe lignende. Har nok heller ingen bøker som dekker denne. Morsom kamuflase. Ingen byttejeger ville vel spist denne blomsten :-)
Wenche J.

1000 takk alle sammen for fine kommentarer. Veldig glad for at det er flere enn meg som blir fasinert av naturen og alle dets merkelige skapninger:) Rikke....en ekstra takk til deg for anbefalingen:):):)
Mvvh Wenche
Avsluttet .

Hjelpe meg hva du klarer å finne Wenche.
For et rart lite kryp,ja det ser nå jammen ut som om den kryper rundt med brudekjolen på.
Enda et godt makrobilde fra deg:-)
Hilsen Tone!
Knut H.

Hei Wenche.
Dette må være et av naturens 7undre.Hvordan enkelte
smådyr innretter seg for og overleve hverdagen er fasinerende.
Gode farger i bakrunn fremhever denne spesielle skapningen
som viser at den som har øynene sine med seg fanger
opp litt av naturens små undre.Flott oppservert og levert Wenche.
Mvh Knut
Tone A.

Hei Wenche
Du har mange spanande insektsbilde frå din hage i Thailand med flotte fargar. Og dette er jammen eit spesielt insekt som mest ser ut å slita med dei slørvingene det har i versjon 1.
I versjon 2 er det slørvingene som gjer bildet spanande, pga at dei ser mest ut som ein hekla blom med fint mønster. Og at ein ser sjølve insektet med auga som stirrar bak kamuflasjen gir ein flott effekt til bildet. At insektet er lite blir forsterka ved den luftige komposisjonen. Litt fargestøy i begger versjonane på min skjerm, men elles eit spanande bilde med fine fargar mot dette lyse insektet med sitt vakre kamuflasjeslør.
:) Tone
Rolf J.

Hallo Wenche
Må være en fantastisk spennede hage du har. Det ene spennende motivet dukker opp på skjermen etter det andre. Synes at du har klart å vise dette lille vesenet på en flott måte mot en passe uskarp bakgrunn, skarphetsplanet ligger litt bak øynene, men det gir et fint bilde av detaljer i ''sløret'' og på bildet tatt bakfra ser det ut som en blomst, så kanskje er ''sløret'' kamuflasje
Fargestøyen Tone nevner er ikke plagsom.
MVH Rolf
Edvin S.

For en artig blomst, nei insekt :)
Så god kamuflasje er det vel bare i fiskenes rike man finner, og det må da vel være hokjønn som løfter opp hele brudestasen for forbipasserende :o)
Godt vi har Wenche til å vise oss en fremmed verden - gøyalt ;-)

:: ~ Arne
Avsluttet .

Utrolig spennende! Ser ut som en sikade av noe slag. Det finnes insekter som ''pynter'' seg med f.eks. insekthuder og planterester, og noen kan være ofre for soppangrep, men den du har fotografert her ser jo ''ekte'' ut, med oppførselen du beskriver og alt. Håper du finner ut av hva det er!

Inge
Wenche J.

Tusen takk alle sammen for de flotte og oppmuntrende kommentarene.
De inspirerer meg til å jobbe videre med å bli en bedre fotograf:):):)
Mvh Wenche
Anne-Lise S.

Jøsses, ja dette var litt av en artig krabat! Er det en blomst den gjemmer seg under, eller et stykke bomull? Litt vanskelig å se og vite når jeg vet dette kommer fra mer eksotiske steder. Ser ut til at du har fokus på beina til venstre for oss, og ikke på selve ansiktet. Her lykkes du dermed delvis, men vet jo du har nytt kamera og at du øver og du øver! :-) Ser kvalitetsforskjeller, Wenche, så stå du bare på! :-) Artig å følge deg!

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei

Dette var jo litt av et insekt, selv om ansiktet ble noe uskarpt. Gratulerer med ny kamera. Skal bli spennende å følge med..

Mvh Eva
Wenche J.

Anne-Lise og Eva, 1000 takk for fine kommentarer.
Mvh Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu