De ville topper langs Lofotveggen.
Fra en tur tidligere i sommer da jeg hadde en tur opp til Munkene i Moskenes. Munkene får jeg bak min rygg her. Den nærmeste fjelltoppen er Ternnestinden. Rett under den til venstre og som vi ikke ser har vi Forsfjorden. På venstresiden ser vi Bunesfjorden og Kjerkfjorden. Ryggen mellom Bunesfjorden og Kjerkfjorden er strake veien opp til Helvetestinden, men først må Brunakseltinden passeres. Den tredje tinden vi ser og bak helvetestinden er Stamprevtinden. Under her på venstresiden har vi da en av Lofotens perler av badestrand for de som liker kaldt vann fra Norskehavet. Turister tar turer hit for å oppleve litt ro samtidig med barsk natur som omkranser det hele. Deriblant Fred Strømme som har et bilde fra denne stranden nylig. Den første tinden vi ser på høyre side av Kjerkfjorden og nærmest meg er Seiltinden og ligner da virkelig på et seil da. Ja slik kunne jeg vel fortsette å sette navn på tinder bakover da det er nok av dem, men det får holde med dette. Har vært lite med turer da en ryggprolaps har satt meg ut en stund nå, men får begynne å trene meg opp litt nå. Håper det holder nå og får prøve en litt enkel tur i helga da tur i terrenget er prima for slikt om en passer seg godt.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger425
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Dette var storslagent og veldig vakkert.
Takk for din guidede tur gjennon Lofotens mektige tinder;-)
Farger, eksponering og skarphet er upåklagelig.
Ville kanskje vurdert et lite kutt i øvre del.

Håper du snart kommer deg med ryggprolapsen.

Mvh Inger Anne
Fred S.

...og hei, Roger: Rekker akkurat en kommentar til deg før det ringer inn. Flott Lofotenpanorama, dette. Vi hadde håpet å få det samme panoramaet ved å ta en tur opp på Reinebringen, men etter to dager med intense turer i Fradvang-området ( Ryten, Kvalvika, Stokkvika, Mulstøa) orket vi rett og slett ikke, og nøyde oss med turen til Bunestranda.
I alle fall veldig artig å se dette bildet; tror jeg lokaliserer Helvetestind omtrent midt i bildet. Ser du nevner Forsfjorden også, det er husene rett over fra Vindstad, er det ikke. Kjøpte bok om fotturer i Lofoten på turistkontoret på Ramberg, og fant vel ut at Forsfjorden er et godt utgangspunkt for tur til Hermanndalstind (?). Greitt å vite til senere besøk i Lofoten.

vh fred
Roger K.

Hei og takker for hyggelige kommentarer til bilde. Artig Fred at du ved bilde klarer å lokalisere deg fra din tur tidligere i sommer. Helvetestinden får du som sagt midt i bilde og den løper da helt ned til Buneset. Når du er på Vinstad er du ved inngangen til Forsfjorden. Husene du ser over på andre siden av fjorden er på Termnesset. De ligger da ved foten av den fjelltoppen som ligger like fremfor meg i bildeflata som er Termnestinden. Forsfjorden får du da innover mot venstre. Går du bla opp til Munkebu kan du gå helt frem på kanten og se ned til Forsfjorden. En mulighet er å gå til Munkebu den ene dagen å overnatte for så å ta turen til Hermanndalstinden. Da blir du ikke avhengig av skyss inn til fjorden og kan planlegge turen i ro og mak og tilpasse fart etter egne forutsettninger. I alle fall en tur som tar noen timer, men utrolig flott.

Roger
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Roger. Ja, da satt jeg endelig i Lofoten. -Omkranset av alle mulige herligheter her nord. Vi har ikke vært i action lenge, men har vært på Tjeldbergtind (som en liten oppvarming), Kvalvika og Å. I dag gikk vi fx Eggum-Unstad, noe som var en fin tur. Jeg gleder meg til vi skal ferdes mer. Jeg tror vi skal opp i dette motivet, og jeg håper det. -Nydelig utsikt er det iallefall. Jeg synes også at du har veldig gode farger i dette bildet. -Blå og- grønntoner sitter godt, og det klare været kommer fint fram. Det eneste jeg muligens reagerer smått på, er at snøen kan ta litt oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Roger K.

Takker for kommentar, Ingebjørg. Regna nok med at sneen ble kommentert, men valget ble slik da den faktisk var der såpass langt på sommeren. Kontrastene ligger der, vinter på toppene og sommer nede i dalen. Hyggelig du er kommet deg godt i gang her i Lofoten. Ser din rute i helga og da har nok våres veier blitt krysset. Turen jeg har hatt her på bilde kan nok jeg anbefale på det sterkeste. Blir ikke skolen til å legge opp til denne turen har du nok muligheten selv på en slik tur. Lei hytta '' Munkebu'' ei helg å trave ut i det fri og jeg kan love deg at du får mange ganger igjen leien som er en symbolsk sum. Din søndagstur var på min hjemstedsøy og ikke langt fra hjemstedet. Hadde planer om en tur til Unstad, men dro vestover istedet denne helga.

Roger
Åsmund K.

Vakkert og gjennomført bilde med fantastiske fjell. Dei små husa nede ved sjøen bidrar til å forklare dimensjonane og fargane er utsøkte. Ellers så synes eg at snøen ikkje passe heilt inn og ville nok kutta litt i nedre del og kanskje også i øvre del for å få panoramafølelsen.
mvh åsmund k
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu