morgenstemning
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27588} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein M.

God morgen Eskil. Fin stemning du formidler her. Bra lys og fine dybde. Liker disse bildene enda bedre om de har et litt annet format (lange og smale) :-)
Mvh Jostein
Kristin E.

hmmm...deilig..gleder meg til aa komme hjem til norge;)
Nils B.

Vakkert og fint å se på. Flotte overganger i himmelen.
mvh Nils
Carsten A.

Føyer seg inn i rekken av rett på sak og helt vanlige solned-/oppgangsbilder. Med såpass ordinært motivvalg er det vanskelig å lage bilder som skiller seg nevneverdig ut fra andre helt OK solned-/oppgangs-postkort, som det desverre går 13-14 av på dusinet.

Teknisk perfeksjon er noe som kanskje kunne hevet et slikt bilde noe over gjennomsnittet. Her er likevel toneskalaen nokså begrenset, og de mørke partiene (forgrunnen) er fullstendig gjengrodd.
MVH CA
Renate H.

Liker dette bildet.
Fine farger.

Renate
Eskil O.

Joda, Carsten det ble litt mørkt i havflaten nederst i bildet. Det var en morgen der skydekke hang nesten fast i masta på båten. Papirkopien ble imidlertid mye bedre, der gjenspeiler skydekket seg glitrende i havet. Øyeblikk som kanskje gir mer til den som opplevde det der og da enn det går fram av bildet. Men jeg prøver stadig.....

Eskil.
Carsten A.

EO: Din kommentar tyder på at du ikke legger noe særlig arbeid i presentasjonen av det bildet du legger ut, jfr. merknaden om at en papirkopi ble bedre. Det er faktisk mye vanskeligere i få god tonefordeling på en papirkopi enn på skjerm. Opptaket er digitalt, så det burde vel da være en enkel sak å se hva en kan få ut av noen sekunders arbeid med levels- eller kurveverktøyet. For vurderingen her er det jo utelukkende det bildet som vises - slik det vises - som kan telle.
MVH CA
Eskil O.

C.A.Jeg har drevt med scanning av papirbilder ganske lenge og med godt resultat.Da jeg ''oppdaget'' fotodotten ble jeg tent med en gang. Det jeg imidlertid oppdaget var at digitale bilder og presentasjon av dem på skjerm krevde an helt annen behandling.Jeg er ingen datafrik men jeg lære, og ikke minst av kommentarer jeg får her.Ser det jo nå at dette ikke er like bra som papirbildet og tar jo lærdom av det. En annen ting er at bildene faktisk forandrer seg fra jeg har dem i min maskin til de hentes ut igjen fra dotten.Takker ellers for tilbakemeldinger.

Eskil.

Carsten A.

EO: Du bruker digitalt kamera men er ikke ''datafrik'', hva nå det kan bety. Forøvrig er det feil at bildene (filene) endres i forhold til hvordan de var på din maskin ''til de hentes ut igjen fra dotten''. Om du mener at de vises på en annen måte, så er det en kjent problemstilling at redigeringsprogram som f.eks. PS (eller andre) ikke viser bilder likt med det inntrykket en får fra nettlesere (som også kan være forskjellige). Les mer om dette på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk'', artikkelen ''Bilder på skjerm''.
MVH CA
Avsluttet .

Jeg er nok uening med CA når det gjelder bedømmingen av ditt bilde. Jeg synes det hever seg over dusin-varianten av dramatiske solnedganger. Først og fremst på bagrunn av god komposisjon og ekstrem dybde i bildet.

Er imidlertid enig i at skyggepartiene mangler detaljer. Men dette er et problem jeg kjenner meg igjen i

Jeg sliter også med problemet som er forbundet med overgangen fra PS til web. Jeg klarer aldri å få gode nok representasjoner av bildene mine jpgeggingn av dem. De to seneste eksemplene, som kritikere ganske riktig har bemerket her på dotten, representerer to utfordringer.

Denene er dette bildet bilde nr. 38743 hvor skarpheten har blitt ødelagt. JPEG-presentasjonen av bildet er uskarpt. PS-versjonen, og papirkopi-versjonen, er ikke uskarpe (selv om det er et lite skarphets-issue)

Dette bildet bilde nr. 39002 bemerket BR ganske riktig var for daft i mellomtonene. PS-versjonen er ikke det. Etter innspillene fra BR har jeg forsøkt å få frem den samme representasjonen av mellomtoner på web-versjonen som på PS-versjonen. Det klarer jeg ikke. Med mye prøving og feiling klarer jeg å komme nærmere, men får ikke fullgode resultater.

-k

Carsten A.

Avvikende billedmessige vurderinger er ingen sensasjon.

Ellers er jeg ikke enig i at det er umulig (eller for den saks skyld spesielt vanskelig) å vise bilder i JPEG-format med god skarphet på web, se f.eks. bilde nr. 17915. Forutsetningen er at bildet har høy skarphet i utgangspunktet, at eventuell digitalisering samt bildebehandling og tilpassing for visning på web tar vare på dette. Uforsiktig digital bildebehandling kan lett ødelegge eller sterkt redusere bildekvaliteten. Når det gjelder mange av de bilder som legges ut på FOTOdotNO er det temmelig klart at lite er gjort for å tilpasse bildefilen for denne visningsformen.

Videre må JPEG-komprimeringen ikke være for høy. Men svak skarphet og mindre heldig tonefordeling av bilder vist på f.eks. FOTOdotNO blir alt for ofte tilskrevet JPEG-komprimeringen, hvor den virkelige synderen enten er originalopptaket eller den digitale bildebehandlingen. I mitt forrige innleg vist jeg til artikler på min hjemmeside som behandler noen viktige sider av disse spørsmålene.
MVH CA
Tom A. T.

Pene farger der de finnes, men jeg er nok enig i at det blir vel tungt i de mørke (sorte) områdene.
For øvrig så må jeg si at bildet avstedkom en mengde saklige og til dels lærerike kommentarer.
mvh Tom T
Eskil O.

Takk for lærerike tilbakemeldinger, litt språkknoting fra min side. Når det gjelder datafriken så er jeg helt nybegynner og har nettopp begynt å bruke ''to pekefingre''. PS, syns jeg er for stort og ''tungvindt'' for meg enda. Men jeg kommer nok stadig tilbake med bilder da jeg har stor glede av fotograferingen.

Eskil.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu