Mange bekker blå...(men er dette ''utbrenthet'' ?)
Det er mye snakk om utbrente bilder på disse sidene. Blir ikke helt klok på denne ''utbrentheten''. De hvite feltene på dette bildet, er det ''utbrente områder'' ? Eller skaper de spenning/kontraster i et ellers mørkt bilde ? Eller.... ? Jeg bare spør, og vil gjerne ha svar
Utstyr
  • eos 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger230
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27626} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Marcus R.

Hmm...''Utbrenthet'' beskriver lyse områder i et bilde der man har mistet mye eller all tegning/''synlig tekstur''. Fenomenet oppstår spesielt lett ved kontrastøkninger ettersom toneomfanget minsker. I blandt har det en positiv effekt gjennom f.eks. å gi en aning romanse eller drømme-stemning til bildet. I visse tilfeller der den høye kontrasten gjør bildet, kan det også fungere greit. Som oftest er det dog en negativ faktor. Ofte blir skillet der ''utbrentheten'' slutter, der du igjen får tegning i bildet, brått og forstyrrende. Fenomenet oppfattes derfor oftest som negativ. Men, smaken varierer jo...:) I mine egne bilder bilde nr. 38818 og bilde nr. 38516, synes jeg at det fungerer bra...det er en del av det jeg opplever som viktig for ''stemningen'' (som kanskje bare jeg har??) i bildet. Andre missliker det sterkt. Subjektivt:)

I ditt bilde er jeg litt usikker. Den høye kontrasten og de dype tonene fungerer til en viss grad....da er kanskje det ubrente høylyset (ja, det er ubrent) en del av effekten? Men jeg synes nok det blir for mye....det/de hvite feltene ''kolliderer'' med de dype tonene i bildet ellers, og skaper dessuten en (som jeg opplever det) ubalanse i bildet. Jeg skulle nok valgt å beholde tegningen og tonen i steinen inne på kurvenene i PS, selv om jeg ellers økte kontrsaten.

Men, som sagt....opplevelsen av utbrente høylys er ofte subjektiv:)

MVH
MR
Ronny T.

Jeg syns at de nesten hvite flatene ble for dominerende her. De drar oppmerksomheten bort fra hovedmotivet (bekken).

Ellers syns jeg du burde ha fjernet de visne bladene nede til høyre. De forstyrrer også, syns jeg.

MVH RT
Per-Kristian N.

Synes det ble litt vel mye rot her for min smak.
Fred S.

Bevares ! Jeg er imponert over både vilje og evne hos enkelte til å gi positive og utfyllende tilbakemeldinger. Hjertelig takk, Marcus R, for veldig instruktivt innlegg. Veldig nyansert også; får jo avogtil på disse sidene et inntrykk av at alt som smaker av utbrenthet er fysjom, mens jeg selv bestandig har ment at det har sin misjon, ikke minst den estetiske siden ved utbrenthet. Jeg ble klokere av alle innleggene, går gjerne med på at bildet er rotete, og hvis noen mener det motsatte vil det også være hyggelig å høre.
vh FredS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu