Høstens kveldslys
En helgetur til Storfjell øst i Lofoten. For å komme hit må vi kjøre gjennom hele Raftsundet til Digermulen. Fra Digermulen og til Storfjell er det ca en halv times kjøretur. Bilde er tatt like ovenfor Storfjell lørdags kveld da lyset viste seg fra en utrolig flott side i overgangen til kveldsmørke. Fjorden utenfor her er enden på Vestfjorden og inngangen til Ofotfjorden. Vender jeg meg 90˚ motsols kan jeg se fjellet ved Svenskegrensa. Utenfor her er det 365 øyer, holmer og sjær. Altså et nokså urent farvann. Fjellkjeden på andre siden av fjorden ligger på innlandet mot sør. Den spisse toppen lengst til venste i bilde er Hamarøyskaftet eller som på folkemunne blir kalt '' Hamarøykuken''. Et kjent landemerke og populært utfartstopp for de som liker luft under vingene.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger258
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per Einar G.

Et vakkert landskapsbilde fra en utrolig vakker plass. Jeg var på besøk hos noen venner i Raftsundet for aller første gang i år, og fikk en uforglemmelig sightseeing i dette området med Trollfjorden, Storemolla etc. etc. En eventyrlig plass for foto-entusiaster.

Per E.
Steinulf L.

Fredfyllty,harmonisk og vakkert. Som sedvanlig fras din side, teknisk upåklagelig.
Arne J.

Hei!
Landskapet er overveldende i Lofoten. Et bilde som formidler dette meget godt. Sola som lyser opp skyene og de duse farvene gir bildet et harmonisk og vakkert preg. Et godt landskapsbilde som iallefall gir meg lyst til å reise tilbake dit.
mvh Arne
Ann T.

Hei Roger - Et meget vakkert landskapsbilde. Det ose av ro og fred. Jeg liker at du har ikke dratt fargene for langt - det er lett for å gjøre det i et slik motivet, men her er fargene så delikate og behagelig å se på. Teknisk veldig bra. Fin komposisjon. Et severding bilde!
Mvh. Ann
Roger K.

Hei og takker for hyggelige kommentarer til bilde. Mange fine plasser for kamerabruk gjennom Raftsundet, Per. Noe har du fatt med deg gjennom ditt besøk, men mye mere er det å ta en nærmere titt på. Videre tur gjennom Digermulen og til Storfjell er så absolutt en tur jeg anbefaler om du skulle ta turen en gang til.
Når det gjelder farger, Ann, så er bilde ikke behandlet ved bruk av spakene. En gang i blandt dukker det opp et slikt fargespekter som her. Overgangen til kveld kan være fargerikt som her og kjekt at kameraet er tilgjenngelig når slikt forekommer. Dette her sto på en halv times tid og fikk noen bilder ut av det da jeg hadde meg en liten fototur.

Roger
Thorbjørn R.

Ja, meget bra. God komposisjon og fine farger.
Anne-Lise S.

Rett og slett nydelig, med flott diagonal innover fra venstre, i leseretningen, der hvert strå virker som veivisere for øyet utover mot havet, øyene, de mektige fjellene, og over det hele dette fantastiske lyset og disse vakre fargene!

Anne-Lise
Vegard L.

Meget fredfullt og fint :-).
Mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Roger,

Det er et klassisk og stemningsfullt bilde fra Lofoten,
velkomponert og med de karakteristiske fjelltindene,
du bor i et vakkert område av vårt langstrakte land,
bildet er også veldig bra eksponert.

Mvh Inger Anne
Roger K.

Takker til dere siste for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Ikke ofte, men det hender vi får slike lysforhold som her og ekstra stas synes jeg det blir nå som kveldene begynner å bli mørke. Akkurat i brytningen og inn i blåtimen kan du få begge deler, men kjapp må en være da det ikke står på så lenge.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu