Lengten
Studio bilde hvor jeg kun brukte levende lys som lyssetting. Vanskelig med fokus pga lite lys men resultatet ble greit til slutt
Jeg er noe fornøyd men plassering av handa kunne vært bedre.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • 50mm F/1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • AnnetStativ med fjernutløser og flaks med fokuset;) ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276519} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Ivar L.

Hei. Dette bildet liker eg. vil likevell gi deg litt tips og råd til neste gang

Mine råd er:
1. Får du problem med fokus kan du stille denne manuelt, du kan bruke lyset i taket til å stille inn fokus (og slå det av før du tar bildet)

2. ''sjå'' bildet før du tar det. bruk søkeren, sjå på modellen, og du må gi modellen regi. Eg meiner dette er viktig, men det krever trening. Det er sløsing av din og modellens tid dersom ein tar masse bilder, for så å finne feila i etterkant. Handa blir her eit problem som du lett kunne unngått.

3. Er det nødvendig at lysa er med i bildet? Eg ville plasert lysa meir mot høgre, og 15cm opp fra gulvet. Modellen ser på lysa, men eg vill ikkje ha dei med i bildet.

4.Mulig eg ville plasert eit lys langt til venstre bak modellen, ca 1 meter over gulvet, for å gi litt lys på skulder og rygg. Men det er viktig at dette lyset ikkje blir for sterkt. Det skal kun markere kanten på kroppen for å bryte med bakgrunnen.

Dette er bare mine forslag, det er ikkje for å kritisere. Bildet er bra som det er,men kan bli bedre.

MVH
var Langeland
Christian H.

takker for gode råd. Jeg vurderte å kutte ut lyset fra det endelige bildet men syntes det ble unaturlig og rart siden jeg ikke kunne kutte lyset helt ut. dvs at ''lyskuler'' fra stearinslysene ville kommet med på den endelige cropen. og da ville man jo sett lyskilden likevell - selv om den ikke var med. derfor beholdt jeg den.

men som du sier - hadde jeg planlagt bedre kunne jeg plassert lysene lengre unna og dermed blitt kvitt de.

fokuset er satt manuelt siden autofokus ikke virket i hele tatt. glemte å skrive det bare. bildet er ikke 100% skarpt men så godt som jeg kan få det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu