Stormy Weather
Høsten er kommet, vannet er brunere, høstormer raser og blader som forviller seg ut på havet virvles rundt i bølgene...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-12 07:36:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger368
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276599} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Brit M.
Ja det er fler enn jeg som liker høsten, det er sikkert. Lille Poseidon junior stikker den lille handa si opp gjennom havhullet og viser tommelen opp, litt midt i bildet og til høyre. Dessuten er det et nysgjerrig kenguruhode oppe til høyre...
Men jeg ser ingen høstormer? Og hva er det?
Nydelige høstfarger i dette landskapet! Men det lille grønne djevelbarnet som ligger og gaper skulle hatt noe mer luft rundt seg :-)

G'natt fra Brit
Tove H.
Takk for fargerik kommentar, Brit! Jeg har en versjon
på Billedgalleriet med luft rundt det grønne du nevner. Bildet her er en kuttet versjon av noe som egentlig er et ocean-bilde.... Det er utbrent bølgeskum til høyre på originalen. Jeg ville egentlig hatt en debatt om det er lov å ha slike felt (utbrente) på et slikt bilde, siden det gjør en effekt du ikke får uten.... Skal legge inn originalen som v2.
Mvh Tove

Brit M.
Hva som er lov og ikke lov på foto.no kan man jo lure på når man ser på et par av bildene som er lagt inn den siste uken.
Dette er jo vann fra Sølvdronningens brønn, klart det skal med! Bildet fikk en helt annen og mer interessant effekt av bevegelse. Og måten solen gir skimmer til flaten og den svake hellingen, er nydelig. Det fikk også det orange bladet til å gløde.
Hva syns du selv?

Brit
Per Einar G.
Hei Tove,

Tenkte jeg måtte komme med et inspill her:

Det er vel helt opp til fotografen å bestemme hva som er akseptabelt eller ikke. Noen ganger gir utbrenthet en fin effekt i bilder, og alt hysteriet rundt utbrente partier i bilder er høyst overdrevet, enkelte henger seg alt for mye opp i dette fenomenet.

Det er bare å knipse i vei....og skape det du selv syntes er bra og fornøyd med. Det er ikke få ganger et bilde er blitt slaktet av eksperter for seinere å oppnå stor anseelse og høye salgstall i andre kretser.

Stå på, du er kreativ og skaper mye som er meget severdig og så absolutt salgbart. :)

Når det gjelder dette bildet så falt jeg ned på versjon 1

Per E.

Rune S.
Flott bilde av løvet på siste reis i strømvirvlene. Som komposisjon liker jeg best #2. Enig i Per Einars fine ord. Meget bra!

Mvh
Rune S
Tove H.
Tusen takk for gode ord og innspill, Brit, Per Einar og Rune!! Skjønner at det ikke er ''helt på trynet'' å godkjenne utbrenthet i dette bildet. Vann fra Sølvdronningens brønn, Brit, må jo skinne... Jeg liker best v2 pga at det er mer liv i den. Fine ord dere også skrev, Per Einar og Rune! Så får jeg lure på om ett av dem kan passe i Ocean- serien...
Mvh Tove
Stig Børre E.
Bildet ramler jo helt sammen og blir intetsigende og kjedelig uten det utbrendte partiet som vises i V2. Utbrendt er lov, nærmest påbudt i visse tilfeller... :-)

Sett kameraet på +2 ev, gå ut og finn noen fine komposisjoner. Bli overasket!

V1 er tam, v2 lever.

StigB
Tove H.
Tusen takk for tilbakemelding - synes svaret ditt var klargjørende. Fin kommentar til bildet oså! Enig! Mvh Tove
Knut H.
hei Tove.
her er v2 uten tvil den beste versjonen.Lys og fargebebruk
er meget god der v2 er fullkoment.
Mvh Knut
Lars B.
I V#2 har du fått fram et skarpt, fargefylt og lekkert bilde - fullt av liv, men likevel avstemt rolig. De hvite partiene krydrer bildet og gir balanse mot det oransje bladet. Flott!

Hilsen Lars
Gunnar John C.
Jeg liker begge versjonene. De sier noe om hverandre. Versjon 2 er tydelig figurmessig, med spill av lys i vann, mens versjon 1 er mer vagt og ubestemmelig antydet. Den overlater mer til betrakteren. Det liker jeg.

Selvom vann i bevegelse er uendelig rikt på variasjon, er det også i slekt med elger i solnedganger. Det er krevende å vise det på en ny måte som unngår klisjéene. Høylysene i versjon 2 synes jeg gir et mindre originalt preg enn det myke spillet i versjon 1 - som jeg måtte betrakte noen fruktbare sekunder før jeg så det var vann.

Farvetonene i versjon 1 synes jeg også treffer det rødorange bladet bedre, og slipper det grønne bladet mer til. Ørlitt mer luft til høyre - uten høylys...

Vennlig hilsen,
Gunnar
Tove H.
Så flott å få ulike reaksjoner fra dere tre, Knut, Lars og Gunnar! At bildet er tatt fra nøyaktig samme sted som det siste havbildet mitt, skulle en ikke tro. Det skulle egentlig vært med i havserien, men synes ikke det ligner mye på hav... Jeg ville også hatt mer luft til høyre i v1, Gunnar, men du ser klonejobben jeg får da...(har tatt bort litt skum, ellers ville det blitt enda trangere på høyresiden). Overrasket og glad over de klargjørende og positive reaksjonene fra dere! Tusen takk!
Mvh Tove
ingeborg w.
Jeg foretrekker nok v1. Den blir mindre masete. Jeg skulle gjerne hatt bedre skarphet. Når det gjelder utbrenthet kan det bli bra, men da bør det være mye og planlagt synes jeg. Små utbrente tjafser som ikke er planlagt og bare trekker oppmerksomheten bort fra hovedmotivet liker jeg ikke. Jeg har sett noen fotografer som jobber med veldig harde kontraster og med det jeg synes er imponerende resultat.
Tove H.
Takk for kommentar, Ingeborg. Forstår det som at ingen av versjonene falt i smak.
Fint at du kommenterte likevel!
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu