Steinalderkledning
Å få arbeide på steinalderboplassen i Hjerl hede i sommerferien er populært. Her ses ei jente i det man mener kan ha vært en typisk steinalderkledning år 2800 f.Kr i Bornholm-området.
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land - Hjerl hede - I 1930 flyttet Hans Peter Hjerl Hansen (1870-1946) Danmarks eldste bondegård, Vinkelgården, til Hjerl Hede, som han hadde kjøpt 20 år tidligere, og skapte dermed grunnlaget for dagens frilandsmuseum. Museet satser ikke bare på levendegjørelse, men også på bevaring av den gamle danske kulturarv med bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Hjerl Hedes frilandsmuseum er et statsanerkjent kulturhistorisk spesialmuseum som bidrar til å belyse forandring, kontinuitet og menneskenes livs- og levekår, både innen byggeskikk, arkitektur og håndverk fra de gamle tider og frem til i dag.

Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger445
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276687} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Liv F. D.

Her har du et teknisk meget godt bilde av ''steinalderjenta''. Jeg liker veldig godt fargene du har valgt her. De passer veldig godt til dette gamle miljøet. Nydelig dette Anne-Lise!
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Liker komposisjonen,fargene,utrykket.
Syns du har lykkes godt med dette:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Så hyggelig da, at dere liker bildet mitt! :-) Takk! :-)

Anne-Lise
Per Einar G.

veldig bra lysetting på denne jenta, syntes også du har lykkes med komposisjon og situasjon. Bra dette Anne-Lise!

Per E.
Anne-Lise S.

Tusen takk, Per Einar! :-) Var litt spent på dette lyset selv, og er egentlig litt i tvil om det blir noe for lyst, spesielt på hånda, underarm og i panna/panneluggen? Fint å høre at lyset fungerer slik du ser det! :-)

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Per Einar. Hvem har kontroll over lyssetingen her tror du? Jeg tror jenta bare satt der og fotografen var nødt til å bruke det lyset som var. Det er ikke i en studio.
Men visst er bildet bra.
Roger K.

Hei Anne-Lise!
Nå er jeg jo ikke den som tar så alt for mange bilder av personer og holder litt igjen med kommentarer til denne typen bilder. Det jeg kan si her er at jeg liker svært godt jentas plassering i bildeflaten og hennes drømmende blikk. Nesten som hun er helt uvitende om fotogtafen her og som regel gir gode resultater i det naturtroe. Så kan vi også kanskje stille spørsmål om hva som kan takes ut i kvalitet i et kompaktkamera til denne typen bilder. Er nok ikke det som gir best resultat i slike lysforhold som her noe jeg aner i panna, jentas venstrehand og på knærne. Brenner litt ut på de partier og mister hudtoner. Når det er sagt tror jeg du har fått bra ut av det som kanskje kameraet yter om du har brukt de manuelle valg. Den lille uskarpheten gjennom hele bilde er der, men kledelig til motivet.

Mvh RK
Anne-Lise S.

Lyssettingen sto nok naturen selv for, Lars-Anders, akkurat som du sikter til. Ja, jeg ser også de lysere partiene du nevner, Roger, og tror selv de er helt på grensen, derfor spørsmålet i kommentar over. Bruker alltid de manuelle valg med kompaktkameraet forresten, og der er jo noen, men det er begrenset. Tusen takk til dere for gode kommentarer! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

Et udmærket snapshot, hvor fotografen har kendt sin besøkstid og trykket på knappen i rette øjeblik. Også din efterbehandling her er fornem. Men du er nok på kanten med den desauturering. Noget der virker stærkt ind på især de grænsebelyste områder. mvh. lau
Hilda Hol E.

Hei Anne-Lise.

Visst kan man få gode bilder fra kompaktkamera. Det er jo bildet her et eksempel på.
Et rolig, harmonisk bilde, hvor fargene stemmer overens med, og understreker innholdet i bildet på en fin måte.
Anne-Lise S.

Tusen takk for ros for etterbehandlingen av dette portrettet, Lau, og for gode betraktninger ift. etterbehandlingen. Er enig med deg ift. lyset som ja, er på grensen visse steder, men som jeg mente kan fungere sånn akkurat såvidt. :) Hjertelig takk til deg også, Hilda, for god tilbakemelding. Du ser noe av roen og harmonien i bildet som jeg også forsøkte å få frem! :-)

Anne-Lise
John H.

Hei
Anne- Lise.
Bladde litt i porteføljen din for å gi deg tilbakemelding på året som har gått. Vil trekke fram dette biletet. Det er alt for lite portretter av mennesker generelt på dotten. Her har du fanga jenta i rette augneblinken. At ljoset er litt sterkt gjer ikkje noko. Det mysande blikket opphevar det. Ho måtte jo ha noko å mysa mot?. Fint at du har dempa fargane, det er med på å gi ro. Toppers
Godt nytt fotoår ynskjes deg av John. Ynskjer deg også eit godt liv i det nye året.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu