Mitt siste leveår..........
Fra havørnskjulet i dag tidlig. Kråke og ravn tørte ikke sette seg på åta da de hadde blitt angrepet sikkert 10 ganger i løpet av en time av Hønsehauk. Kråker og Ravn er trygghetsfaktor for ørna og når de ikke er på åte -kommer heller ikke havørna. Isteden kom en trist rev som sikkert ikke lever over vinteren. Eller rettere sagt jeg bytter ut fotoapparat med hagle ved neste besøk.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1056
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
morten m.
Et trist syn, men dessverre en sannhet. Du gjør det rett i å skyte denne karen. Bismuth nr.2 gjør fort slutt på lidelsene..


Bildemessig er dette veldig bra. Den duse bakgrunnen og konturene fra lyngen skaper en flott ramme rundt motivet. Motivet i seg selv er som vanlig i Sylte-skarphet.

Sterkt og flott foto!


Morten
Kjell Ivar Ø.
Fortellende bilde Terje synd på Reven men sånn er det desverre.
Får du ikkje Hønsehauken ned på ?.
Teknisk flott som vanleg.
Kjell ivar
Vegard L.
Stakkars rev. Fint dokumentert og presentert.
Vegard
Terje S.
Takk for kommentarer. Jeg og Tom Elton la ut en død hjortekalv på plassen på lørdag. Tom satt der natt til søndag. Det var han som så Hønsehauken slå etter kråke. Etter dette har det ikke vært en fugl på åte. La ut ett par kråker idag i håp om å få hauken på ramma men kun ett par ranvner,en Svartbakk og denne reven kom idag. Vet ikke om det er skabb eller om det er merker etter slåssing ?


Terje
Liv F. D.
Hei Terje,
stakkars reven da. Se å få skutt den!
MEN
Bortsett fra det, var dette et teknisk kjempeflott bilde fra deg som vanlig. Nydelige farger.
mvh
Liv '')
Robin J.
Stakkars rev. Skarpt fint bilde som dokumenterer naturens råskap. Mvh RJ
Tom E.
Heisan!
Det er nok bare å avlive denne karen.Synd at det ikke kommer ned ørn.
Muligens de ikke liker Eide hjort:-)
mvh Tom
Håvard S.
Denne krabaten her overlever ikke lenge og du gjør nok lurt i å avlive reven fortest mulig for å hindre spredning av skabben. Fint at du også skildrer andre sider ved naturen enn det rosenrøde.

Bildemessig er det gjennomsyret av kvalitet. Spesielt med de litt blasse øynene som får fram et trist uttrykk hos reven. Skarpheten din aldri noe å utsette på.
Har du jobbet med dette i PS? Den små furukvistene (eller er det lyng?) ned til høyre ser litt unaturlige ut på skjermen min. Det bryter litt med det andre i forgrunnen.

Mvh. HåvardS
Edvin S.
Trist syn, men veldokumentert.
Hadde en slik kar luskende rundt hushjørnet tidligere i sommer. I midten av juli så jeg ham sist et par ganger, men da var sjæra to skritt bak den hele tiden. Regner vel med at sjæra visste at det ikke var lenge igjen for mikkel. Uansett en merkelig oppførsel.

Tror Terje at dette bildet blir sittende lengere i minnet enn et havørnbildet du hadde tenkt å ta, for dette trenger dypere ned hos meg med sitt triste budskap.

:: ~ Arne
Terje S.
Naturen trenger så vist ikke å være vakker. Vi naturfotografer etterstreber så klart flotte dyr i vakre omgivelser men syntes ett slik bilde viser den harde virkelighet.

Håvard du har helt rett vedr cloning i høyre hjørne. Hadde egentlig valgt ett større utsnitt men ombestemte meg. Glemte da å slette clone stamp. På orginalfila stikker bare en furukvist opp.


Terje
Monika Frisvold V.
Hei
Huff....
Det er nok mange som lider med skabb...
håper noen avlider den så den slipper å pinest....
før dem fryser i hjel....
Håper det blir ørn på åta.... :)

monika
Arne S.
Det konsentrerte blikket er gripende. Det befinner seg en personlighet bak den reduserte masken.
Line Kristin W.
Med mindre noen her er sikre på at dette er skabb, ville jeg rådført meg med en veterinær, Terje.

Noen ekspert på reveskabb er jeg såvisst ikke, men som du også selv er inne på under det andre bildet slår det meg at det kan ligne (relativt nye? betente?) skader efter bitt/klor. Pelsen ser jo ellers ut til å være fin, tett og blank. Et kjapt nettsøk forteller at det gjerne er halen det går først og værst ut over ved reveskabb, - kanskje du har et bilde med hale du kan sjekke?

''Din'' rev ligner forøvrig ikke mye på den skabbete stakkaren jeg kom overraskende på en natt mens den gjorde sitt fornødne på terrassen. Den hadde mistet pels flekkvis over hele kroppen og så generelt syk ut, - i motsetning til hva jeg synes reven på bildet gjør.

En vår for noen år siden ble jeg ''kjent'' med fire morløse revevalper. Den ene hadde en stygg betennelse i begge øynene og jeg var sikker på at den ville dø i løpet av kort tid. Jeg var oppom og så til dem ukentlig. Frem til de var drøyt et par mnd. gamle gravde jeg også ned litt mat rundtomkring (efter rådføring med viltnemnden). Da høsten kom flyttet de til hvert sitt hi lenger inne i marka. Den siste gangen de svarte på ''bjeffene'' mine, var alle fire flotte og friske halvvoksne rever. Poenget mitt er selvsagt at det ikke trenger være så ille som det ser ut :-)

Vedr. skjærene til Arne H., er det helt normal skjæreoppførsel å beskytte territoriet sitt mot inntrengere. Her på Knatten må kattene pent holde seg unna tunet på nedsiden av huset, ellers kommer Faan Skjære & Co. hoppende og kjeftende og hakker dem på halen hele veien opp til huset.

På oversiden av huset krangler de derimot aldri med kattene. Skjærene spiser frokost her hver morgen og driver pottehoppetrening med ungene her hver forsommer, likevel vet de utmerket godt at det er kattenes territorium ;-)

Bildet forteller klart og tydelig at virkelighetens verden har lite til felles med Disney. Det er trist og vondt og se skadde/syke dyr, men vi bør være sikre på at vi gjør det riktige før vi griper inn.
Jeg håper du tar kontakt med en veterinær og at hu/an kan berolige både deg og oss med at du trygt kan fortsette å skyte kun med kamera!
Og krysser selvsagt fingre for flere sjarmerende bilder av (en frisk) Mikkel :-)

- Line :-)
Håvard S.
Måtte innom og se på bildet i dag igjen. Var noe gripende med dette bildet!
Anbefaling fra meg=)

Mvh. HåvardS
Terje S.
Takk for tankevekkenede og gode kommentarer. Spesielt til deg Line for utfyllende kommentarer som du er så flink til.Normalt hadde nok ett ordinært reveportrett slått mer ann med tanke på positive kommentarer men syntes bildes innhold gir en flott historie. Har sjekket de andre bildene fra samme serie Line og det ser ikke ut som gutten har skabb.
Den har har nok rikelig med mat på ''åteplassen'' men er usikker på om det riktig å la slike dyr ''ikke bli avlivet'' ?

I dyreverden er det den ''sterkeste rett'' og denne karen har tydligvis overlevd ''kampens hete''. Derfor er jeg litt delt på akkurat dette.

Har aldri lagt skjul på at jeg er jeger men tiden da jeg skjøt for å skyte er over. Idag setter jeg faktisk mer pris på ett godt bilde enn en dau rev. Har allerede nok utstoppede og tørka reveskinn på hytta.


Terje
Line Kristin W.
:-)

Nja... jeg har vondt i hånden efter ''kamp'' med en sprøytestikkende lege, selv efter seks besalvede uker er den fremdeles betent og hoven. Jeg har imidlertid tenkt nøye over saken og kommet frem til at jeg ikke vil avlives ;-)

Jeg kjenner ikke så mange slosskjemperever, men jeg har møtt og fotografert veldig mange løshunder. De tøffeste sjefene i flokken er ''alltid'' de med flest arr og minst to halve ører. ''Den sterkestes rett'', som du sier.

Så hvis det nå er slik at reven ''din'' allerede har bevist at den er en tøffing, hva skulle da grunnen for å skyte den være?

Om man vet at et dyr lider OG har dårlige utsikter, er det selvsagt ikke noe spørsmål. Men vi mennesker kan nok ha lett for å legge Disneyfilmer og Bambiøyne til grunn for synsing og daaakars liten. Jeg gjør det selv ;-) det er derfor jeg foreslår å vise bildene til en veterinær. Evt. kan du jo avvente og følge med utviklingen en uke eller to?

Og til slutt; glansbilder blir intetsigende i lengden. Dette er ikke en hvilkensomhelst hælledussenrev, bildet forteller en ''ekte'' historie og beveger oss derfor på en helt annen og mer dyptgripende måte.

Terje S.
Kan helt sikkert vise bilde til den lokale dyrlegen men får helt sikkert som svar ''avliv den''. Rev klinger ikke i øra og har alltid hatt status som en pest å plage. Kanskje noe ufortjent for de har sin misjon som renholdsbetjent i naturen. Men når den tar rådyrkje i hagen til ho mor -kommer ''Svarteper'' frem.
Revebestanden fikk seg en knekk når skabben kom -men ser ut som å være i fremmarsj igjen. Om reven har opparbeidet resistent for skabben vet jeg ikke men vi som er mye ut merker å at det har blitt mer rev de siste åra. Ser det også på småviltbestanden. Etter noen kronår med mye skogsfugl og hare ser vi nå at reven er tilbake. Enkelte kommuner betaler skyhøye skuddpremier for rev.Utgått på dato ?

Terje
Knut H.
Hei Terje.
Teknisk meget bra naturfoto der reveblikket er fanget
på en topp måte.Farger og lys i bilde er naturtro og
situasjonen fra revens hverdag formidlet på en måte
som vi ikke liker og se men også hører dyreverdenen
til.Anbefaler dette .
Knut
Ketil K.
Fantastisk blikk på denne rødreven. Den ser jo ellers fin ut i pelsen, så dette ser ut som sår etter slåssing, kanskje med hund? Og slike sår gror fort. Dermed er denne reven muligens svært så levedyktig. Ellers spennende å følge hvordan det går med havørnfotograferingen, artig du lager en story av det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu