- Søstre -
Her ville eg testa ut Canon 85mm f 1,8 kor lyssterk den var ein sein augustkveld kor sola er i ferd med å gå ned.
Ikkje lett å få begge med, så det blei litt lite luft i venstrekanten.
Dette er mine døtre som har stor glede av kvarandre.
Blei det for mykje hender i bildet og kva synes de om hudtonane?
Bildet inngår i albumet -Barn eg kjenner- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-29 15:20:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-29 15:48:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EF 85mm f/1,8 USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger604
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274332} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit flott bilde av jentene dine,
fin blikkontakt og dei framstår veldig trygge, avslappa og med herlege smil:-)
Eg prøvde å skrolle slik at hendene blei kutta, men det blei for unaturleg, og eg syns bildet må være slik, det viser også det fine båndet mellom dei.
Når det gjeld hudtonane syns eg dei er naturlege.

Det verkar til å være eit godt og lyssterkt objektiv for slike motivvalg.

Mvh Inger Anne
Henrik S.

Fint bilde, men jeg klarer nesten ikke å se annet enn den sinnsykt rosa toppen.
Odd E. k.

Hei Tone!

Nydelig jenter du har Tone!!. Ser at de er glade i hverandre, da de har et varmt og godt kroppsspråk.
Når det gjelder objektivet/bildet, så virker det noe ute av fokus over det hele. Mulig at lyset ikke er så bra, der fargene ikke helt når frem. Er det håndholdt, så kan det være årsaken. En vilter leik med disse jentene vil nok føre til at pulsen trenger noe tid før den går i hvilemodus Tone. Får håpe det er det som er årsaken. Uansett et flott levert bilde i et fint utsnitt!

Ha en fin fotodag!!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Tone.

''Du må senda dei ut på straen, med sand & solå te''.

Vedr. det Odd nevner, ser det ut som fokusfeltet ligg i ansiktet på ho eldste søstera, resten er uklart hos meg. Den rosa fargen tar alt for mye oppmerksomhet i mot dei 2 flotte jentene. Det e Jentane me vil ha fram ikkje toppane. Men her skulle jo du testa ut objektivet ikkje komposisjonen, eller?

Her sitter jeg og langer ut om ting du ikkje spør om, men, eg hadde venta meir av ei Canon linsa, det kan eg iallefall sei.
Tone, har du brukt manuell fokus, eller auto?

Men, flotte modellar, som liknar på si mor.

Stå på

Helsing an Arne
Tone A.

Hei
Takk for kommentarar. Eg var litt i tvil om eg skulle legga ut bildet pga den rosa toppen som dominerar bildet, men sjølve uttrykket på jentene kjem fint fram.
Odde E. Du har heilt rett når det gjeld fokuset. Det ser mest ut som eldstedattera mi har mest fokus. Og jentene stod såvidt i ro pga at det var ein kald sommarkveld og dei ville halda varmen. Sola er i ferd med å gå ned så opptakssituasjonen var ikkje den beste. Stativ hadde eg ikkje heller, så '' øvelse gjør mester'', er eit godt ordtak. Eg må nok øva meir når det gjeld fotografering av mennesker.
Helsing Tone
Tone A.

Hei Arne
Takk for rask kommentar. Eg har nok brukt autofokus, trur eg. Som regel brukar eg manuell fokus under makrofotografering. Og eg er ikkje proff på fotografering av menneske slik som deg. Så det er prøving og feiling, og Canon objektivet er nok godt om lysforholda hadde vore betre. Og dersom eg hadde hatt ein som kunne fanga siste restane av lyset med reflektoren, som eg ikkje tok ut.
Til sjøen skal eg nok få dei ut neste sommar. Men då vil dei bada!
Takk for komplementet, Arne, men dei liknar mest på faren sin familie med norlandsblod i årene.
Ha ein fin dag.
Helsing Tone
Steinulf L.

To flotte jenter,fint gjerngitt. Når du bruker bl. 1.8 blir skarphetsdybden nokså grunn. Det kan nok bidra til at bildet har et litt ''soft'' preg.
Stig Børre E.

Jøss!
Stor avstand aldersmessig mellom disse søstrene :-)

Syns bildet er pent, rent og naturlig. Litt vel hissig rosafarge.

StigB
Ronny A.

Hei Tone.
Først må jeg si at du har to nydelige jenter som tar seg godt ut på bilde. Personlig synes jeg V2 to ble best, da de sterke fargene tok litt av oppmerksomheten min. V2 ble veldig bra da:-) Direkte kontakt med begge jentene som oser av glede og kjærlighet. Flott!
mvh Ronny
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Tone!
Et flott, uttrykksfullt bilde av de to jentene dine!
Ikke vanskelig å se at de setter stor pris på hverandre.
Enig i at fokusen sitter best i ansiktet på storesøster.
Ville ha senket kamera en tanke slik at de to hender som er kutta kom med...dette fordi jeg synes de forteller mye.

Ikke så greit å være forbilde heller....
Virker som hun ser veldig opp til sin storesøster og er veldig stolt av henne.
Hadde vært artig å sett bildet og når blikkene møttes, eller når storesøster ser ned på lillesøster.......
Likte best den farverike variant,
Hilsen Hans-Jørgen
Anne-Lise S.

To nydelige jenter, der jeg sannelig synes å ane Tone i den yngste når jeg sammenligner med ditt eget bilde der du forteller litt om deg selv! Pga. den kraftige rosa fargen, velger jeg meg V3 med ytterligere kontrast. Herlig samfølelse mellom de to, der den yngste virker noe mer sjenert, mens den eldste er den trygge som din yngste føler seg sikrere sammen med. Den trygge hånda er god å holde i akkurat her når ''ho mor'' står klar med apparatet for å forevige dem begge. Kanskje ville det gjort seg dersom den eldste satt nede slik at den yngste ble høyere. Da kunne du fått mulighet til et portrett der du slapp å kutte de nedre hendene, og du ville også kunnet få et nærere portrett av dem begge to. Disse nydelige modellene har du jo der, så mulighetene for ytterligere øving og prøving er jo tilstede! :-)

Anne-Lise
Tone A.

Takk til de siste for grundige kommentarar og gode råd.
Steinulf: blendar 1,8 vil nok gje eit ''soft preg'', men det var nok litt lite lys her pga at eg måtte auka ISOen til 2oo for å få litt kortare lukkartid.

Stig Børre: Det er 15 år mellom Julie Elise og Silje Therese. Det er 3 søsken mellom desse to. Eldstedattera mi bur ikkje heime, men det vart godkjent at eg hadde lagt ut bildet.

Ronny: rosatonane vart litt for kraftige. Det er lagt minimalt med farge på her, så svart/kvitt versjonane er betre. Men eg er ikkje flink og synes at svart/kvitt-arbeidet er vanskeleg.

Hans-Jørgen:Eg er enig i at eg skulle ha senka kameraet slik at alle hendene kom med. Du les mykje utav bildet. Veslesystera er svært glad i storesystera si, og av og til seier ho mor til ho.
Godt at du likar fargeversjonen.

Anne-Lise:Du les alltid mykje utav eit bilde. Minstejenta liknar littegrann på meg pga brune auge, men eg var mykje lysare som barn. Men nå fjuskar eg med striper.
Minstejenta er litt sjenert, mens eldstejenta jo er vaksen og har flytta heimanfrå. Takk for gode forslag til forbetring ved neste fotografering.
:) Tone




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu