Gråhegre morgenflukt
Ardea cinerea er kanskje ikke vakker men har en viss eleganse. Lyden har noe forhistorisk over seg og er lett gjenkjennelig. At den også kan gjøre svært raske unnamanøvrer i luften skulle man kanskje ikke tro. Kan være vanskelig å få øye på der den står helt urørlig i vannkanten og jakter på fisk. Her en ungfugl på en tidlig flytur i dag morges.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Marcus V.
Hei Kjell!

Et meget fint bilde av den unge gråhegren. Skarpheten er kjempebra! Komposisjonen fungerer også. Fin kokeh.

Kunne du lagt ut exifen også?

Har du brukt kamuflasje her?

Anbefales.
Knut Børge S.
Hei Kjell sigurd!

Ja dette var bare supert! Sylskarpt og flott naturfoto av gråghegra der den svever så rolig. Flotte farer og en herlig bakgrunn. Fint lys! Tipptopp!

mvh KBS
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var et imponerende flott bilde,
flott lys og en upåklagelig skarphet.

Mvh Inger Anne
Tom E.
Hegre ser man som regel bare bakenden på,når den flyr vekk.Fint lys og skarphet.
mvh Tom
Kjell Ivar Ø.
Skarpt og flott av Hegren. En lav morgensol gir et fint lys inn
på fuglen.
Mvh Kjell ivar
Monika Frisvold V.
Hei
Nydelig skarpt hegrebilde..
Flott positur, bakgrunnen framhever hegren på en flott måte...
likte dette... å det som fasinerer litt er jo at den ikke er så enkel da.... :)
mvh monika
anders s.
synes faktisk at hegra er en flott fugl jeg,og det var bildet også.tror bildet også kunne ha gjort seg bra med litt mere dybdeskarphet
mvh anders
Jan Inge K.
Et riktig bra fluktbilde av gråhegre...
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et meget flott bilde av hegren i flukt, der fotovinkelen er fint rettet inn på fuglen. Meget fin dybdeskarphet og skarphet på fuglen, der lyset fremmer også de flotte fargene som fuglen har. Flott bakgrunn som fint fremmer fuglen. Liker godt det fine utsnittet samt komposisjonen. Meget bra fremstilt!

Ha en fin fotohelg!!

Mvh

Odd E.
Robin J.
Enig med de andre i at dette er et fint fluktbilde der skarpheten er bra. Føler vel likevel at lyset her er vel hardt som gir mørke partier under vingene. Mvh RJ
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. MV; takk for anbefaling. For mye fokus på tekniske data forstyrrer ofte det eneste som egentlig er viktig - fototgrafiet. Legger alikevel ut exif data på oppfordring. MFV; ikke så enkel å komme innpå denne her nei, og ofte er det bakparten vi ser i flukt (som TE så treffende sier). I går holdt en av disse på å lande der jeg satt, før den sjokkert oppdaget meg. Da fikk jeg jo også oppleve full flaps på kort hold. Mye lyd! AS; ser ikke behovet for mer DOF her. RJ; forstår anføringen om lyset Robin. Her er det forsåvidt direkte sollys, men bildet er laget kort etter soloppgang, så det skulle være av den mer generøse sorten. Det kaster alikevel unektelig skygger.

Kjell S
ingeborg w.
Se der ja, en merkelig framtoning med fortung kropp... Lydløse er de heller ikke når de tar av. Med så lite dybdeskarphet får fuglen full oppmerksomhet og det er bra. Litt tunge skygger er nevnt, men vanskelig å unngå tror jeg.
Espen A. I.
Fine toner i varmt høstmiljø. Flott positur, nesten litt sjelden bilde, kan ikke huske å ha sett et slikt bilde av hegra før. Fin og grei plassering av motivet i billedflata.

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også. Det vanskelig å unngå skygger ved direkte sollys. Kanskje de er i hardeste laget...

Kjell S
Ivar B.
Flott av den sky Hegra. Fint morgenlys på fuglen samt en lekker høstlig bakgrunn. Mer DOF hadde vel gitt en mer urolig bakgrunn, noe som ikke er ønskelig her i mine øyne. Jeg plages ikke av hardt lys her selv om det blir lite tegning under vingene. Bra! Mvh Ivar.
Marcus V.
Skjønner problemstillingen din mtp. at mange bedømmer et bilde utifra EXIF, men den eneste grunnen jeg ville vite EXIF var for å lære noe selv. Hvilken lukkertid og hvilken blender må til, samt hvor stor brennvidde jeg trenger.
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kritikk Ivar. Marcus; ikke noe problem. Jeg forstår at det kan være av interesse og deler gjerne tekniske data. Til orientering så holder denne hegren vingene relativt stivt i glideflukt. Den valgte lukkertiden ville gitt mer bevegelse i aktiv flukt.

Kjell S
Marcus V.
Ja, jeg skjønner. Har tatt noen hegrebilder selv, men mangler brennvidde (kun 200mm).

Du har vel kamuflert deg her? Hvordan?
Carsten A.
Fint fluktbilde, enig i at mer diffust lys hadde vært en vinning.

Tekniske data er det god grunn til IKKE å oppgi, denslags er langt mindre viktig enn andre forhold (f.eks. forholdene på stedet, tid på døgnet, osv.). Tekniske data er egentlig nokså intetsigende, den som ikke ut fra bildet har forutsetninger for å bedømme sånn noenlunde hva slags brennvidde, blender og lukkertid som er brukt blir ikke særlig klokere ved å få tilgang til EXIF-data.

MVH CA

Kjell Sigurd S.
Takk for kritikk Carsten; du har rett i at teknisk info forstyrrer, derfor legger jeg det normalt heller ikke ut.

Kjell S
Ketil K.
Ikke så lett å få nære fluktbilder av gråhegre, men her har du virkelig lykkes! Synd det var såpass hardt lys, her var det nok ikke mye å gå på når det gjelder vingeundersidene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu