19,5-19,5-18,5 og 20
4 netter i havørnskjulet med nærmere 60 timer venting på ørna. Hva gjør man i ventetiden. Jo fotografere kråke,måke,ravn og skjære. Idag kom endelig ørna ned på åte men reven hadde tatt med seg noe kjøtt bak ett tre slik at jeg bare fikk hodeportrett. Det som var mest spennende idag var når havørna landa på skulet mitt med ett brak. Ett under at ørna ikke kom ned gjennom taket da taket er bare en 4 mm kryssfiner plate.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger581
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278825} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tom E.
Hei!
Synd med ørna.Det blir nok til slutt.Med det dårlige lyset som har vært i det siste,så hadde det vel vært en utfordring å få til akseptable bilder.Nok av kråker og ravner er det ser jeg.Kult med dommeren som står tilbaketrukket og følger med.
Tom
Espen A. I.
Dette minner meg om T. Kjørlaugs bilder om det samme tema. Synes du gjør en god jobb her, fine kontraster. Sjelden man ser så mange samtidig i grunn..

mvh Espen
Vegard L.
Stå på så lykkes du til slutt med ørna Terje. Innholdsrikt bilde som er artig å studere.
Vegard
Arne S.
Du mangler en dommer. Kanskje det er betrakteren? Da sier jeg 16,5 - kråkehopp!

:)
Robin J.
Morsomt bilde og da i sammenheng med kommentaren til AS. Blir spennede å se fortsettelsen på dette prosjektet. Vi gleder oss. Mvh RJ
Monika Frisvold V.
Hei
Ja krativ e du :)
Å det må en vel være når en sitter slik på vent....
Et artig biilde der underteksten beskriver mye i bilde...
Gleder meg til Ørnebilde.....
lykke til.....
mvh monika
Kjell Sigurd S.
60 timer med hoppkonkurranse for kråker.... :-) Du er en meget tålmodig herre mr. Sylte! Artig foto med den duknakkede oppsynsmannen som prisvinner.

KJell S
anders s.
flott bilde med nydelige duse grønnfarger i bakgrunnen,artig med ørnehistorien din. er ikke alltid det klaffer,men det er jo litt av sjarmen med å være naturfotgraf mvh anders
Terje S.
Takk for tøffe kommentarer alle sammen.Er bare en snart tur hjemme å henter mer proviant til nok ett døgn i skjulet.
Bildemessig forsvarer det seg nok ikke med alle timene i skjulet men opplever iallefall spenning som nesten blir en besettelse. Kona sier jeg er gal som ligger ute natt etter natt i den plankebua men det gir meg faktisk mye mer enn å se på TV eller ett Se&Hør.

Får bare håpe de 18 neste timene gir meg annet enn høydehopp for kråke og ravn.


Terje
Magnus A.
Tålmodighet er en dyd,det er sikkert.Et artig bilde,med gode stilkarakterer.Det korter nok ned ventetiden å ligge å betrakte denne flokken av kråker og ravner.Gleder meg til neste ørnebilde,lykke til.
Mvh.Magnus A.
Stian H.
Hei sylteboy.

Som sagt tidligere, jeg ser potensiale i dette stedet! Den høstfargede skogen der bak i passe avstand, og den flotte forgrunnen... dette blir bra, klaffer nok i dag! Kråkene var morsomme nok i sin synkronhopping, men er kanskje ikke verd 60 timer venting :-)

Lasta inn passaten med hyperklare hunder som er i ferd med å koke over av jaktlyst, samt en slank 20-kaliber med engelsk skjefte og åpne rør. Galskapen blir toppet av en hengslete kar med jaktlyst som de førstnevnte og utseende som den sistnevnte, noe fjern i blikket og tankene allerede ankommet de tunge tiurskogene der øst i nabolandet. Galskapen lenge leve terje, det er noe av det som gir livet innhold. Stå på, vær sta og envis som en skeivjaga blandingsstøver, så kommer bildene trillende inn. Gleder meg!

Må stikke, ''gamm-tuppen'' skjærer nebb så det høres helt hit, ha en fin uke+helg i ditt flotte skjul.

Stian
John S.
Som Skjære og Kråkefotograf så synes jeg dette holder til 20 i stil - minst. Dette så da mye mer spennende ut enn å fotografere ørn. Verden trenger ikke flere ørnebilder.

John
Skjære og Kråkefotograf.
Håvard S.
Hei Terje!
Hoho dette var dagens!
60 timer stillesitting; Håper det var brukbar temp og at du hadde nok puter under stumpen. Ørnen kommer nok tilbake den nå som du har godgjort den litt. Det var sikkert spent da den landet på taket... Da glemmer du fort frostne føtter og stive fingrer:) Morosam kommentar som passer utmerket til bildet. Det hjelper å ha NOE på åtet ihvertfall for å bli underholdt en stakket stund. Da får det ikke hjelpes om fokus ikke er 100%.
Lykke til videre! Ha en fin fotouke.

Mvh. HåvardS
John H.
Hei Terje
Tenkte å kommentere et annet bilde men det var plutselig borte vekk. Bildet er interessant pga av tillegsopplysningene. Men som frittstående uten underkommentar ville jeg ikke feste meg så veldig med dette bildet. Det positive er bevegelsen i flokken kontra de skarpe stillestående kråkene og skarpheten i lynget. Utsnittet kunne med fordel vært tettere for å fremheve forskjellen mellom skarpt/ uskarpt, still og bevegelse. Det hadde skapt mer dynamikk. Fortsatt god ferie og jeg må bare beundre ''einstøingen'' i deg som holder ut flere døgn i en liten boks. Jeg er vel for utålmodig til denne formen for jakt. Hadde måttet ha med meg både kjøleskap, tv og radio.
John
Knut Børge S.
Hei Terje!

Knalltøft og morsomt bilde med fin historie. Ja noe må man gjøre når ikke ørna viser seg, hvorfor ikke prøve å eksprimentere litt med kråkene, det kan gi bra resultat, som her!

Satt selv i øytuns kamuflasjehytte i i 12 timer å stirret på en død kalv, ikke en eneste ørn, ravn eller kråke våget seg fram på åtet. Men, men slik foregår vel åtefotografering?

Ha en fin kveld!
mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu