72 timer
72 timer er brukt i ett lite skjul på
2,4 m x1,2 m. Ironisk er dette er alt jeg fikk av havørna etter alle de timene.
Jeg så ørna daglig men de kom ikke ned på åte mens jeg satt der. Enten sirklet de over, hadde skyggeangrep på åta eller ventet til ravna fløy unna med en stor bit.

Er kanskje litt tidlig på sesongen enda . Blir forhåpentligvis mer aktivitet når kulda setter inn. Full storm og 20 varmegrader er vel kanskje ikke akkurat åte vær. Jeg kommer sterkere tilbake. Som dere ser så forsvarer ikke bilde all ventingen men du verden det var spennende så lenge det varte.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger723
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278917} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Marcus V.
Hei Terje!

Jeg beundrer virkelig din stå-på-vilje og engasjement mht. disse ørnene. Gang på gang presenterer du gode bilder av både havørn og kongeørn, og i hele sommer har du bevist hvor god du faktisk er på dette området. Tålmodigheten din er noe jeg selv kunne tenkt meg og hatt.

Jeg ønsker deg lykke til videre, og er overbevist om at du snart får napp på åtet ditt. Gleder meg til å se resultatene.

Marcus.
Magnus A.
Jeg har løsningen på problemet,spreng vekk den forbaska fjellnabben foran hytta,haha.Ja,tålmodighet har du i bøtter og spann,men det må jo være fantastisk spennende og ligge der og vente også,og jeg er sikker på at vi får se resten av ørna også på et senere tidspunkt.Stå på og lykke til.
Mvh.Magnus A.
Tom E.
Ja-ja,du skal nå ha pluss for utholdenhet.Ørna kommer nok på andre siden etter hvert.Har lagt ut to rådyr og en hare,ingen besøk av ørn ennå.Strategien blir å spre mye småkjøtt for å få mye ravn og kråke ned(tror jeg)kanskje ørna føler seg tryggere da.Tror også at det blir bedre når kulda setter inn.
Tom
Rolv B.
Instruktiv beskrivelse og bilde! Noen ganger får man være fornøyd med hva man får, som ho sa, brura.
Mvh Rolv
Monika Frisvold V.
Det var jo et skarpt ørnehode da.... :)
72 timer sier noe om utholdenhet.... Å en dag kommer nok
belønningen.... gleder meg til det....
Lykke til videre....
mvh monika
Vegard L.
Fokusen stemmer ihvertfall :-), ikke gi opp!
Vegard
anders s.
72 timer er lenge i skjul,spesielt når det ikke blir full klaff med ørn og det som bedre er. jeg for min del fiska i 7 dager i ett strekk etter sjøørret. resultat ikke ett napp. da lovte jeg meg selv at jeg aldri skal fiske etter sjøørret mer. men bitterheten tok fort slutt heldigvis , og i dag fikk jeg meg en flott ørret ,så nå er motivasjonen på topp igjen. nokk fjas og mas ,nå forstår du nok poenget mitt regner jeg med , bedre lykke neste gang mvh anders
Robin J.
72 timer er jo en bra start.......... Dette kommer du til å få til når kulda setter inn og mattilgangen blir mindre for ørna. Stå på Terje. Vi venter i spenning. Mvh RJ.
Skarpt hode forresten.
Terje S.
Takk alle sammen for flotte kommentarer. Gir meg ikke med det første men må ha ett lite avbrekk noen dager. Mattilgangen er sikret da vi akkurat har kjørt ut ei diger syk elgku på åte. Får bare håpe at det blir litt kaldere i været.
Tolmodigheten får prøve seg med slik fotografering å det er ikke bestandig resultatet står i stil med antall timer . Dere har helt rett i at hodet er skarpt mens så er det det eneste også. Får ha med meg dynamitt å sprenge bort blokka til neste økt. Neida åte ligger nok ikke bak berghammeren men det er rev eller ravn som har tatt med seg en stor bit ditt. På hovedåte satt bare kråke og ravn. Slik ble det bare denne gangen. Jeg gir aldri opp før jeg er fornøyd.


Terje
Ivar B.
Du er en tålmodig sjel Terje. Bildet ble da også annerledes og bra i mine øyne. Ser ut til at du ikke er helt fornøyd med dette selv, men jeg likte virkelig dette, og sannsynligvis bedre enn om hele ørna hadde vært med. Fin elementplassering. Litt overraskende. Bra! Mvh Ivar.
Ronny A.
Hei Terje.
Kjenner jeg til deg, så kommer du nok mye sterkere tilbake:-) Ser det blir noen timer med venting. Snedig med denne ventingen, da du faktisk ikke tenker på så mye annet, får liksom ''renska'' opp i hode;-) Alle skulle egentlig hatt noe timer foran et mulig oppdukkende mål, flott hobby:-)
Hører sterke rykter om at'a Monika er ute for å slå deg i ørnebilder. E d du som har ''stærra'' (terga) opp a? ;-)
Ha en ravnefri dag.
mvh Ronny
Stig Børre E.
Spennende dette.
Tror jeg ville kappet bildet slik at furua blir borte.

StigB
Espen A. I.
Din venting synes jeg har fått et svært kreativt og morsomt resultat. Fine diagonaler og miljøbeskrivelse. Jeg liker bildet jeg, selv om 90 % av ørnen mangler

mvh Espen
John H.
Hei Terje.
Har merket meg at du får mer kommentarer på din livsførsel enn komentarer på bildene dine. Når du først legger ut et bilde og har lagt ned tid og energi fortjener du en meningsfylt kommentar. Så langt jeg strekker til da. Ser på dette som ganske misslykket i forhold til resten i mappa di. Jeg velger å kommentere bildet ut fra det jeg ser. Og det jeg ser er ett hode på en ørn og resten er uskarpt og bare forstyrrende. Så jeg regner med at dette blir ikke liggende i favorittbunken din. Når du legger ut bilde på kritikken skal du etter retningslinjene ha en saklig og kritisk bedømming.
John
Kjell Ivar Ø.
Ville ikkje lagt det så langt ned i favorittbunken. Et fortellende bilde
om kor vanskeleg og tidkrevende ørnefotografering kan vere, berre
et hode vart synleg etter så mange timer. Utsnittet er flott viser
også litt miljø med furua. Likte bilde.
Kjell Ivar
Terje S.
Takk alle sammen for flotte kommentarer og delte meninger.

Dere kan tro jeg har spurt meg sjøl hva jeg i helsike holder på med som sitter time etter time og venter på den ørna. Her får dere svaret jeg ga :
Drivkraften er nok den ultimate naturopplevelse som jeg forhåpentligvis greier å feste til brikka som jeg igjen greier å formidle til mine trofaste tittere. Om det er verd det i tid får være opp til andre å bedømme men har det iallefall godt med meg sjøl der jeg sitter om ikke det bildemessige resultatet altid blir som jeg håper.


Stig Børre : Bilde er allerede cropet så kvaliteten blir så som så vist jeg fjerner tree. Alternativet var kanskje høydeformat ?

John: Det er nok ikke mitt beste havørn bilde det er jeg fullstendig klar over. Derfor den ironiske tonen - Bare dette bilde på 72 timer

Bilde er vel greit nok og kanske en tankevekker hvor mye arbeid det ligger bak gode bilder av ørna. Noen ganger klaffer alt og nesten alltid klaffer ingen ting når det gjelder ørna. Det enkleste hadde nok vært å leid seg inn på ett allerede tilrettelagt skjul. Men gjør jeg det alene bestemmer jeg bakgrunn,plassering og når jeg har mulighet til å dra. Å det fineste av alt er at jeg får mine egne bilder som jeg er alene om å ha i hele verden


Terje

Knut Børge S.
Hei Terje!

Synes dette ble et bra og fortellende bilde av hvordan kamuflasjefoto med åte kan være. Bildet gir en form for spenning, slik som det føles når du sitter
i kamuflasjen og venter.

mvh KBS
Jan-Eilert P.
Hei Terje.

Dette er nok et bilde som ikke står aleine for min del. Jeg syns historien bak er bedre og jeg kjenner meg jo igjen i mange timer venting uten å se noe særlig.

Men siden du har lagt det inn under kritikken regner jeg med at du vil ha rett-frem-meningen om bildet. Det syns jeg ikke var noe særlig aleine. Du har et skarpt hode på en ung havørn, men det er også alt. Kanskje det er litt morsomt i en serie / foredrag eller lignende. Historien er jo artig. Men bildet forteller ikke historien om antall timer venting i seg selv. Det beskriver jo ikke dette aleine. Det er teksten til bildet som gjør dette til en naturformidling. (Men det er jo greit nok ;-) )

Jeg har noen lignende bilder selv av f.eks tiur og andre, men for min del må jeg innrømme at de vanligvis fyller plass på harddisken.

helsing fra

Jan-Eilert
Kjell Sigurd S.
Artig bilde og ikke minst illustrerende for en svært iherdig friluftsmanns tålmodighet. Synes bildet har noe for seg der vi så vidt skimter den majestetiske kongeørnen bak knausen. Det er nok ofte slik mennesket har sett denne opp gjennom årene der de har ålet seg frem til reiret... Får benytte anledningen til å gratulere deg med en velfortjent ukens fotograf. Du bidrar med både kreativitet og kvalitet i din streben etter det perfekte bildet. Kanskje lager du det en dag også :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu