Nakuru-Kenya 1
Har for tiden stor glede av å scanne gamle lysbilder. Kan selvfølgelig ikke måle seg med digitalt men synes ikke alltid at skarphet er en nødvendighet.
Ellers er det mye en kan gjøre i PS. Håper de er severdige alikevell, for dere.
Bildet inngår i albumet Dyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-30 21:36:18
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
erik j.
Wow. Sitter på en litt dårlig skjerm nå, men kan allikevel se at komposisjonen og dybden i bildet ditt er helt strålende. De tre individene som kikker på fotografen er glimrende plassert. Den ene på utkikk i retning av noen skikkelser i bakgrunnen...brilliant. Dette er et godt bilde av noe man ikke ofte ser, og ikke bare et normalt bilde av noe man ikke ofte ser (som ofte presenteres og anbefales her inne på dotten). Gleder meg til å sjekke dette ut hjemme på en noe mer kompetent skjerm. SH er mitt valg.

mvh erik.
Tor Eirik P.
Hei!
På min skjerm ser fargeversjonen nesten ut som et maleri.
Flott positur på dyrene og fin dybde i bildet. Tror jeg foretrekker s/v versjonen da den ser litt mer ''ekte'' ut på min skjerm i alle fall. Synes bakgrunnen (trærne) ble litt for mørk i s/v.
Alt i alt et flott bilde og helt sikkert en flott opplevelse! Safari i Afrika er en livslang drøm som forhåpentligvis går i oppfyllelse om ikke så altfor lenge!

Mvh Tor Eirik
Carsten A.
Versjon 1 ble nå svært så grå, versjon 2 er grei nok, men bildets ulike elementer spriker endel i flaten. Fin liten gruppe til venstre, men gasellen (?) til høyre gjør seg ikke så bra i bildet sett bakfra.

Litt vignettering og film-karakteristisk (diafilm?) gjengrodd skogparti i bakgrunnen.

Selve presentasjonen (V2) viser temmelig opplagt ikke opptaket op film (antakelig korrekt ekponert diafilm) på beste måte. Bildet mangler helt høylys og lyse mellomtoner. I PS viser da også histogrammet at toneområdet er konsentrert langt til venstre. En enkel sak å justere med levels, en massiv justering her (med selvsagte og negative effekter). Men en slik korrekt tilpassing av toneområdet skulle avgjort ha vært gjort under scanningen og ikke som et etterfølgende inngrep. Bildet kan ellers få en mye mer tiltalende presentasjon med en slik tilpassing.

MVH CA
erik j.
Uenig i at individet til høyre gjør seg dårlig.
Forøvrig er det rett at det ble litt grått på en bedre skjerm. Litt av dybden som finnes i eksponeringen forsvinner nok pga manglende toner. Scan det på nytt, kanskje CA kan hjelpe deg med eventuelle innstillinger?

mvh. erik.
Svend Wiig L.
Hei dere og takk for særs gode og konstruktive tilbakemeldinger!!

Kan ikke være uenig i kommentarene deres hva angår teknikk i PS!
Her har jeg alt å lære og takker spes. CA for god tid til dette!

Når det gjelder bilde er det som nevnt scannet fra dias, velvia 50 og bilde ble tatt i -94, med mitt første speilreflekskamera!
Skal si det var litt av en opplevelse den gangen med nytt kamera og første gang på safari. Diasbilde er av god kvalitet men har ikke klart å gjenspeile dette her! Skal absolutt lære meg dette, for artig er det å ta frem gamle bilder igjen.

Ang. gasellen må jeg være uenig i at den ikke gjør seg på bilde! 3 gaseller som ser inn i kamera og en som ser inn i bildet. Retter blikket mot to andre ''klåvdyr'' oppe til høyre. For meg hadde det vært et ''tomt'' bilde uten.
Vel, smak og behag...

Takk igjen dere. Neste gang jeg legger ut et scannet diasbilde, skal jeg gjøre en SKIKKELIG JOBB! Kanskje du CA kunne hjulpet!?
Skal melde meg inn igjen i Oslo Kameraklubb igjen etter noen år i ''dvale''

Mvh Svend
Ann F.
Det tekniske lar jeg ligge i fred, motivet er kostelig med de tre i gresset som ser på deg og den ene som ser på omgivelsene. Fin linje mellom de tre via den med rumpa til inn mot det som skjer bakgrunnen.
Er litt usikker på om det blå i bakgrunnen bør beskjæres eller ikke.

mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu